ΟΤΕ: Μειωμένα τιμολόγια κατά 25%

76

Η διοίκηση του ΟΤΕ υπολογίζει σε μείωση 20 με 25% στα τιμολόγια που θα εγκριθούν από την ΕΕΤΤ μέχρι τον Απρίλιο. Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που ακολούθησε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το 2011, ο κ. Ζαχαρίας Πιπερίδης, COO του ΟΤΕ, ανέφερε ότι ο Ρυθμιστής ενέκρινε πρόσφατα νέες χαμηλότερες τιμές χονδρικής για τον ΟΤΕ που εφαρμόζονται αναδρομικά από 1/1/2012, κάτι που σημαίνει όφελος για τους εναλλακτικούς παρόχους της τάξης των 20 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Πιπερίδης τόνισε: «Περιμένουμε κάτι ανάλογο και για εμάς» και συνέχισε αναφέροντας ότι υπολογίζει ότι οι τιμές του ΟΤΕ προς τους πελάτες του ότι θα πρέπει να μειωθούν μεταξύ 20-25% από την έγκριση του κοστολογικού μοντέλου που περιμένει από την ΕΕΤΤ έως τον Απρίλιο.

«Κανονικά θα έπρεπε οι τιμές χονδρικής και λιανικής να ανακοινώνονται ταυτόχρονα», σχολίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Mιχάλης Τσαμάζ ενώ ο κ. Πιπερίδης ανέφερε ότι πέρσι οι τιμές του ΟΤΕ για τους πελάτες του εγκρίθηκαν με μεγάλη καθυστέρηση τον Νοέμβριο ενώ οι αντίστοιχες τιμές για τους εναλλακτικούς είχαν αλλάξει από την αρχή του έτους.

Στην τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές, οι επικεφαλής του ομίλου έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στις ισχυρές ταμειακές ροές που εμφάνισε ο ΟΤΕ. Στο σύνολο του έτους, οι καθαρές λειτουργικές ταμειακές ροές αυξήθηκαν κατά 8,8% και διαμορφώθηκαν σε 1,2 δισ. ευρώ, παρά τη μείωση της κερδοφορίας EBITDA. Λόγω των ισχυρών ταμειακών ροών, ο προσαρμοσμένος καθαρός δανεισμός του ομίλου μειώθηκε κατά 10% σχεδόν στο σύνολο του έτους, στα επίπεδα των 3,9 δισ. ευρώ.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Τσαμάζ, σημείωσε σχετικά πως «μειώσαμε σημαντικά τον δανεισμό μας και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στις μελλοντικές μας υποχρεώσεις».