ΟΤΕ: Η ρύθμιση της ΕΕΤΤ είναι υπερβολική

86

Στο συνέδριο της ΕΕΤΤ ο κ. Ζαχαρίας Πιπερίδης, Εκτελεστικός Γενικός Διευθυντής του Ομίλου ΟΤΕ, σημείωσε ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στην πλήρη απορρύθμιση και τη σκληρή και εκ των προτέρων (ex ante) ρύθμιση που υφίσταται ο ΟΤΕ από την ΕΕΤΤ.

 

Ο κ. Πιπερίδης αναφέρθηκε στο μεταπρατικό μοντέλο των εναλλακτικών παρόχων, σχολιάζοντας ότι «είναι καλύτερο στην Ελλάδα να νοικιάζεις παρά να είσαι ιδιοκτήτης». Υπογράμμισε μάλιστα ότι ο ΟΤΕ νοικιάζει τις υποδομές του στους παρόχους σε τιμές χαμηλότερες από αυτές που υποδεικνύει η ΕΕ.

 

Ο εκπρόσωπος του ΟΤΕ στο θέμα των επενδύσεων ανέφερε ότι ο όμιλος προτίθεται να κάνει επενδύσεις 170 εκατ. ευρώ, εάν αυτές θα έχουν επιστροφή (return on investment) αφήνοντας με τον τρόπο αυτόν σαφέστατες αιχμές κατά του ρυθμιστικού μοντέλου της ΕΕΤΤ.

Τέλος, ο κ. Πιπερίδης παραδέχθηκε ότι αριθμός των συνδρομητών VDSL του ΟΤΕ δεν είναι μεγάλος, υποστήριξε όμως ότι αυτό θα αλλάξει άμεσα με την έγκριση της ΕΕΤΤ για την λειτουργία των 1.100 καμπινών που έχουν εγκατασταθεί σε περιοχές με πολύ μεγαλύτερο εμπορικό ενδιαφέρον ενώ εξέφρασε την ελπίδα η σε ένα μήνα να έχουν δοθεί οι απαραίτητες εγκρίσεις.