ΟΤΕ: Επενδύσεις 500 εκατ. σε νέα δίκτυα

80

Ανοικτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει ο ΟΤΕ σε διανομή μερίσματος την επόμενη χρονιά, για τη χρήση του 2014, άφησαν τα στελέχη του Ομίλου.

Κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης για τον σχολιασμό των οικονομικών αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου του έτους ο Γενικός Διευθυντής Χρηματοοικονομικών Θεμάτων του Ομίλου ΟΤΕ κ. Μαζαράκης ερωτηθείς για την πιθανότητα οι μέτοχοι του ΟΤΕ να λάβουν μέρισμα για την τρέχουσα χρήση, τόνισε ότι αυτό μπορεί να συμβεί καθώς, όπως φαίνεται από τα στοιχεία, προκύπτει κέρδος, το οποίο θα μπορούσε να μοιραστεί στους μετόχους.

Ο CFO του Ομίλου ΟΤΕ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο επενδυτικό πρόγραμμα του ΟΤΕ για το 2014, το οποίο περιλαμβάνει συνολικές επενδύσεις, σε νέα δίκτυα, ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ, σε όλες τις χώρες στις οποίες ο Όμιλος έχει δραστηριότητα. Να σημειωθεί ότι στο ποσό των 500 εκατομμυρίων δεν περιλαμβάνονται ούτε τα ποσά που θα δοθούν το 2014 για να καλυφθεί το κόστος που αναλογεί από την εθελούσια έξοδο προσωπικού, που έγινε την προηγούμενη χρονιά, αλλά ούτε και τυχόν ποσά που θα διαθέσει ο Όμιλος για την απόκτηση επιπλέον φάσματος. Ειδικά για την ελληνική αγορά αναμένεται ότι μέσα στο καλοκαίρι θα προχωρήσει ο διαγωνισμός για την διανομή του ψηφιακού μερίσματος που θα μείνει ελεύθερο από την μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση.

Έξοδος στις αγορές

Κληθείς από τους αναλυτές να σχολιάσει την πρόσφατη, πετυχημένη, έξοδο της Ελλάδας στις αγορές ο κ. Μαζαράκης σημείωσε ότι ο Όμιλος ΟΤΕ υπήρξε πρωτοπόρος στο θέμα αυτό, ανοίγοντας το δρόμο, με την επιτυχημένη έκδοση του ομολόγου του τον χειμώνα του 2013, για την έξοδο των ελληνικών επιχειρήσεων στις διεθνείς αγορές.

Αναφορικά με την πιθανότητα ο ΟΤΕ να αποταθεί και πάλι στις αγορές ο κ. Μαζαράκης σημείωσε ότι κάτι τέτοιο δεν αποκλείεται, εφόσον υπάρχει λόγος αλλά και οι κατάλληλες συνθήκες στις αγορές. Να θυμίσουμε ότι τον Ιανουάριο του 2013 ο ΟΤΕ προχώρησε στην έκδοση ομολογιών πενταετούς διάρκειας, ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ, με σταθερό ετήσιο επιτόκιο 7,875%, πληρωτέο ανά εξάμηνο. Επρόκειτο ουσιαστικά για την πρώτη απόπειρα ελληνικής εταιρείας να δανειστεί από τις αγορές η οποία είχε στεφθεί με απόλυτη επιτυχία καθώς οι προσφορές ξεπέρασαν το 1,9 δις ευρώ υπερκαλύπτοντας την έκδοση κατά 2,7 φορές.

Προχωρά η αλλαγή ονόματος στη Ρουμανία

Αναφορικά με την μετονομασία των θυγατρικών στην Ρουμανία, όπου η Romtelecom και η Cosmote Romania θα μετονομαστούν σεT- Deutsche Telekom σε T-Mobile, ο εκτελεστικός γενικός διευθυντής του Ομίλου ΟΤΕ κ. Πιπερίδης σημείωσε ότι το rebranding είναι μια σύνθετη διαδικασία, η οποία προχωρά και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στη χρονιά.

Η μετονομασία των δύο θυγατρικών του Ομίλου ΟΤΕ εγκρίθηκε την περασμένη εβδομάδα από την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΤΕ και θα προχωρήσει καθώς τόσο η διοίκηση του ΟΤΕ όσο και η Deutsche Telekom συμφωνούν ότι το brand της DT τυγχάνει ευρείας αναγνώρισης και αναμένεται ότι ενισχύσει την απήχηση των δύο εταιρειών στους καταναλωτές.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης, από τη οποία απουσίαζε ο επικεφαλής του ΟΤΕ κ. Τσαμάζ, εξαιρετικά ήπιες ήταν οι ήταν αναφορές των στελεχών του Ομίλου στον ρυθμιστή, καθώς το μόνο που αναφέρθηκε ήταν ότι ο ΟΤΕ καταβάλει προσπάθεια ώστε να μπορεί να πουλά φθηνότερα.

Πληροφορίες από το euro2day.gr