ΟΤΕ: Energy Management για μειωμένα εταιρικά λειτουργικά έξοδα

95

Μειωμένα λειτουργικά κόστη και αύξηση της αποδοτικότητας των επιχειρήσεων προσφέρει η νέα υπηρεσία EnergyManagementαπό τον ΟΤΕ. Πρόκειται για μία πλατφόρμα παρακολούθησης της ενεργειακής κατανάλωσης της επιχείρησης σε πραγματικό χρόνο με δυνατότητα ακόμα και απομακρυσμένης πρόσβασης, που παρέχει ο ΟΤΕ σε συνεργασία με την εταιρεία ανάπτυξης συστημάτων ενεργειακής διαχείρισης Assetcom.

Με το συνδυασμό έξυπνων μετρητών, διακοπτών, αισθητήρων και του κατάλληλου λογισμικού, ο χρήστης της υπηρεσίας EnergyManagement του ΟΤΕ μπορεί να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή την κατανάλωση κάθε συσκευής που υπάρχει στην επιχείρηση, επιτρέποντάς του να παρεμβαίνει σε τακτά ή έκτακτα χρονικά διαστήματα. Επίσης παρέχεται η δυνατότητα ενημέρωσης σε πραγματικό χρόνο μέσω Web και Mobile εφαρμογής, καθώς και ειδοποίησης με SMSalerts για τυχόν υπερβάσεις της κατανάλωσης. 

Η υπηρεσία EnergyManagement έχει μικρό αρχικό κόστος επένδυσης, είναι εύκολη στην εγκατάσταση, ενώ διαθέτει λογισμικό φιλικό προς το χρήστη. Το σύστημα εξοικονόμησης ενέργειας με την υπηρεσία EnergyManagement συμβάλλει στη μείωση του αποτυπώματος του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) και την προστασία του περιβάλλοντος ενισχύοντας το προφίλ της εταιρικής υπευθυνότητας της επιχείρησης.

Τα οφέλη για τις επιχειρήσεις αυξάνονται ανάλογα με το μέγεθος τους. Ειδικότερα για επιχειρήσεις του κλάδου της βιομηχανίας, του λιανεμπορίου, της εστίασης και του τουρισμού οι οποίες έχουν υψηλές καταναλώσεις ενέργειας.

Ο ΟΤΕ πάντα μπροστά στις τεχνολογικές εξελίξεις, προσφέρει λύσεις στο χώρο του Internet of Things, όπως η υπηρεσία Energy Management, και ενημερώνει τις επιχειρήσεις για τις απεριόριστες δυνατότητες που μπορούν να αξιοποιήσουν.