ΟΤΕ: Εν αναμονή για την εθελουσία

84

Προσωρινά στον «πάγο» φαίνεται να έχει μπει το πρόγραμμα εθελουσίας στον όμιλο ΟΤΕ, καθώς αναμένονται οι κυβερνητικές αποφάσεις για το πρόγραμμα πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.

 

Η διοίκηση του ΟΤΕ και οι εργαζόμενοι συναντήθηκαν χθες για να συζητήσουν το σχέδιο εθελουσίας εξόδου, αλλά η συζήτηση αναβλήθηκε μετά τις πληροφορίες ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αλλαγές στο πρόγραμμα πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και για τους παλαιούς ασφαλισμένους (ασφάλιση πριν από το 1992).

 

Σε ανακοίνωσή της η ΟΜΕ ΟΤΕ αναφέρει ότι «μετά τις διαρροές στον Τύπο για τις προθέσεις του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας για αλλαγή των όρων και προϋποθέσεων συνταξιοδότησης του πρώην ΤΑΠ-ΟΤΕ, η διοίκηση του ΟΤΕ ανέβαλε την παρουσίαση του εν λόγω προγράμματος (εθελουσία έξοδος) έως ότου ξεκαθαριστούν οι προθέσεις του εν λόγω υπουργείου».

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ηλεκτρονικού Τύπου, η διοίκηση έχει καταρτίσει ένα σχέδιο εθελουσίας με τρία υποπρογράμματα:

 

Α. Πρόγραμμα για όσους με βάση τον ισχύοντα νόμο θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης ώς το 2020.

Β. Πρόγραμμα κινήτρων για την αποχώρηση όσων εργαζομένων έχουν συμπληρώσει περισσότερα από 25 χρόνια στον ΟΤΕ και επιθυμούν να αποχωρήσουν.

Γ. Πρόγραμμα αποχώρησης για περίπου 300 καθαρίστριες που εργάζονται στον οργανισμό.

 

Τα κυβερνητικά σχέδια να περιοριστούν σημαντικά οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις εργαζόμενων που βρίσκονται σε ηλικία μικρότερη από αυτήν που προβλέπουν τα γενικά όρια συνταξιοδότησης, δηλαδή τα 65 έτη, δημιουργούν νέα δεδομένα και δεν αποκλείεται να οδηγήσουν σε ανατροπές στα σχέδια της διοίκησης του ΟΤΕ να προχωρήσει σε νέα μείωση του προσωπικού του οργανισμού.