ΟΤΕ: Αντοχή παρά τις αντιξοότητες

84

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του Δ’ τριμήνου και έτους 2011, του Ομίλου ΟΤΕ, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος κ. Μιχάλης Τσαμάζ, σημείωσε τα εξής: «Το 2011 έκλεισε με ένα τρίμηνο που επέδειξε αντοχή στην κρίση. Ο ρυθμός μείωσης των εσόδων είτε επιβραδύνθηκε ή παρέμεινε σταθερός σε όλες τις βασικές μονάδες του Ομίλου, οι λειτουργικές χρηματορροές ήταν ισχυρές, ενώ ανακοινώσαμε την πώληση της συμμετοχής μας στη Telekom Serbia. Για πρώτη φορά, από το 2009, η προσαρμοσμένη κερδοφορία EBITDA αυξήθηκε, συγκρινόμενη σε ετήσια βάση, κατά το Δ’ τρίμηνο».

Ο κ. Τσαμάζ πρόσθεσε: «Κατά τη διάρκεια του 2011, υπό αντίξοες συνθήκες, σημειώσαμε σημαντική πρόοδο σε όλους τους στρατηγικούς στόχους που είχαμε ορίσει. Η νέα επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας που υπογράψαμε προσφέρει ασφάλεια στους εργαζομένους, επιτρέποντας ταυτόχρονα στην εταιρεία να μειώσει το λειτουργικό κόστος. Ο μετασχηματισμός μας σε έναν πιο αποδοτικό και πελατοκεντρικό οργανισμό έχει ήδη ξεκινήσει με ταχείς ρυθμούς και εξελίσσεται σύμφωνα με τον σχεδιασμό μας.

Έχουμε προχωρήσει στον εξορθολογισμό των δικτύων διανομής και στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των υπηρεσιών μας, στο μέτρο που μας επιτρέπεται. Έχουμε επιτυχώς προασπίσει ή ενισχύσει τη θέση μας σε όλες τις αγορές στις οποίες δραστηριοποιούμαστε. Μειώσαμε σημαντικά τον δανεισμό μας και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις μελλοντικές μας υποχρεώσεις. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και να εντείνουμε όλες αυτές τις προσπάθειες κατά το 2012».

 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο όμιλος εμφάνισε καθαρές ζημιές 77,1 εκατ. ευρώ, σε σχέση με καθαρές ζημιές 91,7 εκατ. ευρώ το δ’ τρίμηνο του 2010, ενώ σε επίπεδο έτους τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 119,7 εκατ. ευρώ από τα 39,6 εκατ. ευρώ το 2010.

Τα έσοδα του ομίλου μειώθηκαν κατά 6,3% στο δ’ τρίμηνο του 2011, συμβάλλοντας σε έναν ετήσιο ρυθμό μείωσης εσόδων ύψους 8,1% κατά το 2011.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, τα αποτελέσματα του τριμήνου επιδεικνύουν αντοχή παρά το αντίξοο περιβάλλον λειτουργίας, ενώ συνεχίζεται ο περιορισμός κόστους λειτουργίας, με ρυθμό αντίστοιχο της μείωσης εσόδων.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την ανακοίνωση στο: http://www.ote.gr/portal/page/portal/OTEGR/OTEMainPage.