Όταν ο Snowden σε συμβουλεύει να μην κατεβάσεις κάτι, τον ακούς!

75

Πριν από λίγες ημέρες, η Google κυκλοφόρησε την πρώτη έκδοση του Allo. Ένα app που απευθύνεται σε χρήστες που χρησιμοποιούν ευρέως τις εφαρμογές instant messaging, όπως είναι το Messenger του Facebook και το What’s App.

Τι είναι αυτό όμως που έκανε τον Edward Snowden να μιλήσει ενάντια στην Google; Σύμφωνα με αναρτήσεις του στο Twitter, πρόκειται για «μία εφαρμογή που αρχειοθετεί το κάθε μήνυμα που στέλνεις και που μπορεί να δοθεί στην αστυνομία μετά από αίτημα της». Ο Snowden το αποκαλεί επίσης ειρωνικά ως «σύστημα επιτήρησης της Google», μιας και η εφαρμογή αποθηκεύει αυτόματα τα μηνύματα στη βάση δεδομένων, μέχρι αυτά να σβηστούν από τους ίδιους τους χρήστες.

Αυτό όμως σημαίνει πως για το χρονικό διάστημα που τα μηνύματα παραμένουν σε μία συζήτηση, οποιαδήποτε κρατική υπηρεσία έχει άμεση πρόσβαση σε αυτά.

Η Google από την πλευρά της αναφέρει πως οι υπηρεσίες πρόκειται να βελτιωθούν περαιτέρω, αλλά ο Snowden δηλώνει πως από την στιγμή που τα δικαστήρια επέτρεψαν την λειτουργία μίας τέτοιας εφαρμογής,το πιο πιθανό είναι να «καλύψουν» και στο μέλλον το Allo.

Αν βέβαια το φαινόμενο Big Brother δεν σε απασχολεί και δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα, δεν υπάρχει λόγος να μην το κατεβάσεις. Από την άλλη, όσοι συνηθίζουν να σαχλαμαρίζουν με «νέες γνωριμίες» μάλλον την έχουν άσχημα.

Πηγή: askmen