Όσα είδαμε στο Athens Digital Arts Festival!

78

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, AthensDigitalArtsFestival (ADAF) ολοκλήρωσε τα ξημερώματα της Δευτέρας 25 Μαΐου ακόμα μία επιτυχημένη διοργάνωση. Φέτος, υπό τον τίτλο PublicSpace_s, το Φεστιβάλ ανέδειξε σε διάφορα σημεία του ιστορικού κέντρου της Αθήνας μία από τις πιο αντιφατικές έννοιες των ημερών μας: την έννοια του δημόσιου χώρου και την εμπειρία μας σε σχέση με αυτόν, ενεργοποιώντας την κριτική γλώσσα και την αισθητική του ψηφιακού μέσου.

 

Από τις 21 έως τις 24 Μαΐου, η Διπλάρειος Σχολή στην Πλατεία Θεάτρου, η Πλατεία Μοναστηρακίου και η Πλατεία Αγίας Ειρήνης φιλοξένησαν 150 καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι με βασικό άξονα την ψηφιακή δημιουργία μοιράστηκαν με το κοινό τις δικές τους αφηγήσεις για το δημόσιο χώρο, επαναπροσδιορίζοντας τη θέση τους στο ψηφιακό περιβάλλον και το αστικό τοπίο.

 

Το 11ο AthensDigitalArtsFestival, μέσα από την ξεχωριστή γλώσσα των νέων τεχνολογιών, των ήχων, των χώρων, των δικτύων πληροφορίας και των τεχνολογιών επικοινωνίας, δημιούργησε για τέσσερις ημέρες ένα δυναμικό δημόσιο χώρο αναδεικνύοντας τις ποικίλες εκφάνσεις της ψηφιακής δημιουργίας.

 

Διαδραστικά έργα, οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις, διαδικτυακά έργα και ψηφιακή εικόνα, παράλληλα με τις προβολές videoart και animation, δημιούργησαν μια φουτουριστική και ταυτόχρονα ρεαλιστική ατμόσφαιρα στον εκθεσιακό χώρο της Διπλαρείου Σχολής. Σε αυτό το πλαίσιο, το κοινό αλληλεπίδρασε με την καλλιτεχνική κοινότητα μέσα από τις παρουσιάσεις διεθνών φεστιβάλ, τα συμμετοχικά εργαστήρια και τις ομιλίες καλλιτεχνών, ολοκληρώνοντας την οπτικοακουστική τους εμπειρία μέσα από το πολυεπίπεδο πρόγραμμα μουσικών πειραματισμών, performance, συναυλιών και συναρπαστικών DJsets.