ΟΜΕ-ΟΤΕ κατά ΕΕΤΤ

292

Νέα δριμύτατη επίθεση κατά της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) εξαπολύει το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων στον ΟΤΕ, η ΟΜΕ- ΟΤΕ, για την πολιτική που εφαρμόζει η Ανεξάρτητη Αρχή, η οποία, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι μεροληπτική σε βάρος του Οργανισμού.

Η ΟΜΕ- ΟΤΕ στην ανακοίνωσή της κάνει λόγο για επιχείρηση άλωσης του δημόσιου πλούτου και των όποιων ελάχιστων πόρων μπορούν να διατεθούν για ανάπτυξη και επισημαίνει ότι η πολιτική που εφαρμόζεται όχι μόνο δεν προωθεί τον ανταγωνισμό και την προστασία του καταναλωτή, αλλά αντίθετα δημιούργησε σωρεία προβλημάτων σε όλα τα επίπεδα, επιχειρηματικά, ποιοτικά, εργασιακά, ασφαλιστικά, επενδυτικά κ.ο.κ.

Σύμφωνα με τη συνδικαλιστική οργάνωση, τα αποτελέσματα του ανταγωνισμού, όπως προωθείται, είναι μέχρι στιγμής να:

– Φορτωθεί ο ΟΤΕ με πάνω από 100 εκατομμύρια «φέσια» πτωχευμένων παρόχων.

– Υποχρεωθεί ο ΟΤΕ να ενοικιάζει κάτω του κόστους κυκλώματα γιατί, αν έκλειναν, θα νοθευόταν ο ανταγωνισμός.

– Υποχρεωθεί ο Οργανισμός να πωλεί τα προϊόντα του έως και 100% πιο ακριβά για να έχουν οι «πάροχοι» υγιή κερδοφορία και ο ΟΤΕ ζημίες.

– Επιβάλλει οι βλάβες των παρόχων να επισκευάζονται από τον ΟΤΕ.

Παράλληλα, η ΟΜΕ- ΟΤΕ καταγγέλλει ότι, εμμέσως πλην σαφώς, οι εναλλακτικοί πάροχοι ζητούν να αναπτύξει ο ΟΤΕ δίκτυα νέας γενιάς για να ικανοποιηθούν απαιτήσεις πελατών σε νέες υπηρεσίες αλλά και για να μπορέσει η χώρα να καλύψει το τεχνολογικό χάσμα στο πλαίσιο της ΕΕ, όμως στη συνέχεια να εκμεταλλευτούν αυτά τα δίκτυα οι ίδιοι, χωρίς ο ΟΤΕ να έχει τη δυνατότητα να τους ανταγωνιστεί στο επίπεδο των τιμών.

Τέλος, η ΟΜΕ- ΟΤΕ αναφέρει ότι σε πραγματικές επενδύσεις ο ΟΤΕ συνέβαλε στον κλάδο με 41,3%, ενώ οι εναλλακτικοί πάροχοι μόνον με 23,4% και αυτό όχι σε τηλεπικοινωνιακές παροχές και δίκτυα, αλλά κυρίως σε διαμορφώσεις χώρων συνεγκατάστασης εντός των κτιρίων του ΟΤΕ.