Ομαδική αγωγή για το Galaxy Note 7 αντιμετωπίζει η Samsung στις ΗΠΑ

118

Αντιμέτωπη με ομαδική αγωγή από πελάτες του Galaxy Note 7 έρχεται η αμερικανική μονάδα της Samsung Electronics, καθώς κατηγορείται ότι, ενώ είχε ζητήσει από τους πελάτες να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τις συσκευές και να περιμένουν να αντικατασταθούν, ωστόσο συνέχισε να τους χρεώνει κανονικά.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η καταγγελία κατά της Samsung Electronics America Inc έχει στόχο να εκπροσωπήσει μια ομάδα πελατών του Note 7 σε Νεβάδα, Πενσιλβάνια και Καλιφόρνια.

Η κορυφαία εταιρεία κατασκευής smartphone ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα τον τερματισμό των πωλήσεων της συγκεκριμένης συσκευής, ενώ τον Σεπτέμβριο είχε ανακοινώσει την ανάκληση 2,5 εκατ. συσκευών μετά από αναφορές ότι τα Note 7 έπιαναν φωτιά.

Η αγωγή, που κατατέθηκε στις 16 Οκτωβρίου, υποστηρίζει πως οι πελάτες σταμάτησαν να χρησιμοποιούν τις συσκευές τους μετά την ανάκληση, όμως τους ζητήθηκε να περιμένουν ημέρες ή και εβδομάδες για την αντικατάστασή τους, και χρεώνονταν για τηλέφωνα τα οποία δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν.