Όλα για το PlayStation, υπό τη σκέπη της Sony Interactive Entertainment

58

Η Sony Computer Entertainment Inc. (SCE) και η Sony Network Entertainment International LLC (SNEI) ανακοίνωσαν τη σύσταση της Sony Interactive Entertainment LLC (SIE), μιας νέας εταιρείας στην οποία συνενώνονται οι δυνάμεις όλων των επιχειρηματικών μονάδων που ανήκουν στη SCE και τη SNEI, συμπεριλαμβανομένων των τομέων hardware, λογισμικού, περιεχομένου και δικτυακών υπηρεσιών. 

Η έδρα της SIE θα βρίσκεται στο Σαν Ματέο της Καλιφόρνια των Η.Π.Α., ενώ παράλληλα βασικές επιχειρηματικές λειτουργίες θα εκτελούνται από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Τόκιο και το Λονδίνο, από την 1η Απριλίου 2016.

«Ενσωματώνοντας την ισχύ όλων των τομέων του PlayStation –hardware, λογισμικό, περιεχόμενο και δικτυακές λειτουργίες– η SIE θα καταστεί μία ακόμη πιο ισχυρή επιχειρηματική οντότητα με σαφή στόχο την περαιτέρω επιτάχυνση της επιχειρησιακής ανάπτυξης του PlayStation», δήλωσε ο Andrew House, Πρόεδρος και Global CEO της Sony Computer Entertainment Inc. και Group Executive του Network Entertainment της Sony Corporation. «Από κοινού με τους επιχειρηματικούς της εταίρους, η SIE θα αναπτύξει πρωτοποριακές υπηρεσίες και προϊόντα, τα οποία θα συνεχίσουν να εμπνέουν τη φαντασία των καταναλωτών και να ηγούνται της αγοράς. Θα εργαστούμε σκληρά προκειμένου να μεγιστοποιήσουμε την εταιρική αξία, συντονίζοντας τις παγκόσμιες επιχειρηματικές μας λειτουργίες μεταξύ Σαν Ματέο, Τόκιο και Λονδίνου, αξιοποιώντας στο έπακρο την τοπική τεχνογνωσία.»

Η SCE, η οποία ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 1993 παρουσίασε το πρώτο σύστημα PlayStation στην Ιαπωνία το Δεκέμβριο του 1994, φτάνοντας σήμερα στο PlayStation 4. 

Η SNEI, η οποία ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2010, έχει προσφέρει μία ευρεία συλλογή απαράμιλλων δικτυακών υπηρεσιών, μέσω του εμπορικού σήματοςPlayStation Network (PSN). Στις παροχές της SNEI περιλαμβάνονται υπηρεσίες σχετιζόμενες με παιχνίδια όπως: το PlayStation Store, για τη διάθεση ψηφιακών παιχνιδιών και περιεχομένου gaming, το PlayStation Plus, μια συνδρομητική υπηρεσία που προσφέρει μια ευρεία γκάμα αποκλειστικών λειτουργιών gaming και περιεχομένου και το PlayStation Now, μια υπηρεσία streaming, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να απολαύσουν μια μεγάλη ποικιλία τίτλων του PlayStation 3 σε διάφορες συσκευές με δυνατότητα σύνδεσης στο δίκτυο. Μεταξύ άλλων πρωτοποριακών δικτυακών υπηρεσιών που διατίθενται στο PSN, περιλαμβάνεται το PlayStation Vue, μία τηλεοπτική υπηρεσία βασισμένη στο cloud, το PlayStation Video, μια υπηρεσία video-on-demand από μια διευρυμένη συλλογή κινηματογραφικών ταινιών και τηλεοπτικών σειρών, και τοPlayStation Music, για την ακρόαση μουσικής του Spotify.

Σύμφωνα με τη Sony, η ενοποίηση των δύο εταιρειών διασφαλίζει το μέλλον του Playstation. Όπως εξηγείται στην σχετική ανακοίνωση:  Από το λανσάρισμά του το Νοέμβριο του 2013, το PlayStation 4 συνεχίζει να επεκτείνεται παγκοσμίως και να αναπτύσσεται σε επίπεδα ρεκόρ, ενώ το PSN, το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί πλήρως το Νοέμβριο του 2006, συνεχίζει να επεκτείνεται μέσω νέων παροχών, φθάνοντας σε εκατομμύρια χρήστες καθημερινά. Παράλληλα, με την αγορά του hardware, του λογισμικού, του περιεχομένου και των δικτυακών υπηρεσιών να εξελίσσεται ταχύτερα από ποτέ καθίσταται καίρια, τόσο για τη SCE όσο και για SNEI, η ενοποίηση όλων των επιχειρηματικών δυνάμεων κάτω από μία οντότητα με μοναδική στόχευση, διασφαλίζοντας ότι το PlayStation θα συνεχίσει να προσφέρει επαναστατικές εμπειρίες ψυχαγωγίας στους καταναλωτές σε ολόκληρο τον κόσμο.»

Μέσω της σύστασης της SIE, οι εταιρείες συνδυάζουν τους πόρους των τομέων hardware, λογισμικού, περιεχομένου και των ταχύτατα αναπτυσσόμενων δικτυακών υπηρεσιών, βελτιώνοντας την ανταγωνιστικότητα της εταιρείας, στοχεύοντας στην περαιτέρω επέκταση και εδραιώνοντας την ηγετική θέση της σε όλους τους τομείς. Η SIE θα ανταποκριθεί πιο αποτελεσματικά στις ανάγκες των καταναλωτών και στις απαιτήσεις της διαρκώς εξελισσόμενης ψηφιακής αγοράς, προκειμένου να προσφέρει πρωτόγνωρες εμπειρίες ψυχαγωγίας κάτω από την εμπορική ονομασία PlayStation.

Στο πλαίσιο των βασικών επιχειρησιακών στρατηγικών της SIE περιλαμβάνονται: 

  • η διατήρηση και επέκταση της εγκατεστημένης βάσης χρηστών του PlayStation,
  • η αύξηση των μέσων εσόδων ανά χρήστη και η προσέλκυση επικουρικών εσόδων.

Επιπρόσθετα, ως ο κλάδος Παιχνιδιών και Υπηρεσιών Δικτύου (Game and Network Service) του Sony Group, η SIE θα εργαστεί με στόχο την επέκταση των πωλήσεων και των λειτουργικών εσόδων και θα συνεχίσει να στοχεύει τα 1.400 έως 1.600 δισεκατομμύρια γιεν σε πωλήσεις και λειτουργικό περιθώριο κέρδους 5 έως 6 τοις εκατό για το Οικονομικό Έτος που τελειώνει το Μάρτιο του 2018.