Οικολογικός, περιφερόμενος κινηματογράφος

31

Το να σας πούμε για έναν καινούργιο κινηματογράφο δεν είναι σημαντικό νέο, ακόμα και αν αναφερόμαστε σε multi-plex με 3D προβολές, κλιματιζόμενους χώρους αναψυχής, ιδιωτικές προβολές με ή χωρίς φαγητό, μασάζ και μπλαμπλα…

Αυτή όμως η αίθουσα προβολής είναι πραγματικά ιδιαίτερη είδηση (και θεωρούμε μάλιστα, καταπληκτική ιδέα). Το Sol Cinema, είναι μια περιφερόμενη αίθουσα που λειτουργεί εξ ολοκλήρου με ηλιακή ενέργεια. Ένα τροχο-σινεμά (αντί τροχό-σπιτου ή micro movie house, όπως το παρουσιάζουν). Ταξιδεύει σε διάφορα μέρη και φεστιβάλ, χωράει 8 ενηλίκους ή 12 παιδιά και η προβολή της ταινίας, αποτελεί μια ξεχωριστή εμπειρία.

Η βιβλιοθήκη τους περιλαμβάνει κωμωδίες, μουσικά βίντεο και ταινίες μικρού μήκους, με θεματολογία που να εμπνέει το κοινό τους. Το Sol Cinema, αποτελεί μια καταπληκτική λύση για κοινότητες ή φεστιβάλ, ακόμα και πάρτι. Μπορούν επίσης να προβάλουν τις δικές σας ταινίες σε κλειστές εκδηλώσεις.

Το Sol Cinema υλοποιήθηκε πάνω σε ένα παλιό τροχόσπιτο Euro-Camper που είχε σχεδιαστεί για τα Mini το 1965. Η ανακατασκευή του (και διάσωσή του από την φθορά του χρόνου), έγινε με την βοήθεια και την υποστήριξη καλλιτεχνών και τα περισσότερα υλικά είναι από ανακύκλωση. Διαθέτει ηλιακούς συλλέκτες 120W και μπαταρία Lithium-ion.  Για την προβολή, χρησιμοποιείται ένας χαμηλής κατανάλωσης LED projector (καμουφλαρισμένος στο σασί ενός προβολέα αντίκα, για να ταιριάζει με τον χώρο), φορητός υπολογιστής και φώτα.

Τον Νοέμβριο θα βρίσκονται στο Λονδίνο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα τους www.thesolcinema.org και στο facebook www.facebook.com/solcinema.

 

 

Ηλίας Φλωράκης