Οι νέες mirrorless full-frame της Sony φέρνουν επανάσταση στη φωτογραφία

71

Οι Cyber-Shotφωτογραφικές μηχανές RX100 IVκαι RX10 II, προσφέρουν λήψεις πέρα από την ανθρώπινη όραση, με εξαιρετικά υψηλή ταχύτητα κλείστρου 1/32.000’’, με την οποία η λήψη γρήγορων εικόνων γίνεται παιχνίδι. Επιπλέον, χάρη στην εξαιρετικά υψηλή ταχύτητα, μειώνεται σημαντικά το  φαινόμενο παραμόρφωσης της εικόνας και προσφέρεται η δυνατότητα λήψης φωτογραφιών σε συνθήκες έντονου φωτισμού, ακόμα και στο φως της ημέρας. Η μοναδική RX10 II μπορεί να εγγράφει βίντεο 4K για μέχρι και 29 λεπτά ενώ η compactRX100 IV μπορεί να συλλάβει βίντεο 4K διάρκειας μέχρι 5 λεπτών. Η καινοτομία και των δύο αυτών μηχανών βρίσκεται στον αισθητήρα Exmor RS CMOS τύπου 1.0, ο οποίος προσφέρει ιδιαίτερες λειτουργίες, καθώς διαθέτει προηγμένη επεξεργασία σημάτων και συνδεδεμένο τσιπ μνήμης DRAM. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον αισθητήρα ο χρήστης μπορεί να εγγράφει βίντεο σε 40x super slow motion σε έως 1000fps. Ενδεικτικές δοκιμές ώστε να αποτυπωθούν στην πράξη οι εκπληκτικές δυνατότητες εγγραφής βίντεο σε superslowmotionτων δύο καταναλωτικών βιντεοκάμερων είναι η λήψη του σπάσιματος ενός μπαλονιού ή των αλμάτων ενός snowboarder! Οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν φευγαλέες στιγμές δράσης με απίστευτες λεπτομέρειες, ανάλυση και καθαρότητα.

Οι εκπληκτικές αυτές φωτογραφικές μηχανές δεν καινοτομούν μόνο λόγω των δυνατοτήτων εγγραφής βίντεο αλλά και λόγω της ρεαλιστικής προεπισκόπησης των εικόνων και τη δυνατότητα παραγωγής τους χάρη στο νέο σκόπευτρο υψηλής αντίθεσης XGA OLED Tru-Finder™, με ανάλυση, κατά προσέγγιση, 2,35 εκατ. dots. Επιπλέον, οι νέες φωτογραφικές μηχανές είναι συμβατές με Wi-Fi® και NFC™ και έχουν πρόσβαση στη μεγάλη σειρά εφαρμογών PlayMemories Camera της Sony.

Αυτή τη χρονιά η Sonyεπέκτεινε την πολυβραβευμένη σειρά των  mirrorlessφωτογραφικών μηχανών της με δύο νέα μοντέλα, την α7SIIκαι την α7RII. Η α7SIIαποτελεί τη νέα υπερ-ευαίσθητη φωτογραφική μηχανή της Sony, η οποία συνδυάζει υψηλή ευαισθησία με χαμηλό θόρυβο, χάρη στο ηλεκτρονικό κλείστρο που διαθέτει, ενώ προσφέρει αυτόματη εστίαση με εξαιρετικά υψηλή ταχύτητα και ευκρίνεια ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Ενδεικτικά, η «έξυπνη» αυτή μηχανή μπορεί εύκολα να διακρίνει και να αποτυπώσει το αντικείμενο λήψης ακόμα και αν αυτό είναι δισδιάκριτο σε σκοτεινό περιβάλλον. Επιπλέον, το σκόπευτρο της α7S II προσφέρει πολύ μεγάλο οπτικό εύρος. Παράλληλα, και αυτή η φωτογραφική μηχανή προσφέρει εκπληκτικές δυνατότητες εγγραφής βίντεο καθώς διαθέτει πλήρη ανάγνωση pixel σε φορμά full-frame, ενώ διαθέτει και λειτουργία slowmotionυψηλής ανάλυσης. Τέλος, η α7SIIδιαθέτει σύστημα σταθεροποίησης εικόνας πέντε αξόνων για λιγότερο κουνημένες φωτογραφίες, ενώ χάρη στη γρήγορη υβριδική αυτόματη εστίαση για ταινίες η μηχανή αυτή αποτελεί ιδανική επιλογή για τη λήψη βίντεο 4Κ ανάλυσης

Hα7RII αποτελεί μια ακόμη επαναστατική προσέγγιση της Sonyστον κόσμο της φωτογραφίας, καθώς διαθέτει τον πρώτο στον κόσμο full-frame αισθητήρα οπίσθιου φωτισμού ExmorRCMOSi, ο οποίος προσφέρει όχι μόνο υψηλή ανάλυση και ευκρίνεια στην εικόνα, αλλά και ταχύτητα και υψηλή ευαισθησία. Η α7RIIδιαθέτει σύστημα σταθεροποίησης εικόνας πέντε αξόνων για λιγότερο κουνημένες φωτογραφίες ενώ με 399 σημεία αυτόματης εστίασης προσφέρει τη μεγαλύτερη κάλυψη από οποιαδήποτε άλλη ψηφιακή μηχανή. Παράλληλα, χάρη στη γρήγορη υβριδική αυτόματη εστίαση για ταινίες η μηχανή αυτή αποτελεί ιδανική επιλογή για τη λήψη βίντεο 4Κ ανάλυσης. Ο ελαφρύς σχεδιασμός της από κράμα μαγνησίου είναι πολύ ανθεκτικός ενώ ο νέος μηχανισμός που διαθέτει κλειδώνει τον περιστροφικό δακτύλιο λειτουργιών, καθώς και ένα μεγάλο εύρος προσαρμόσιμων λειτουργιών και κουμπιών.

Τέσσερεις φωτογραφικές μηχανές, οι οποίες ξεκλειδώνουν ακόμα περισσότερες δυνατότητες για τους λάτρεις της φωτογραφίας και λήψης βίντεο. Οι κάμερες αυτές είναι σχεδιασμένες για να ικανοποιούν τις απαιτήσεις όχι μόνο των ερασιτεχνών αλλά και των επαγγελματιών της φωτογραφίας.