Οι μεγαλύτερες κινηματογραφικές αποτυχίες της χρονιάς

154

Πριν από λίγες ημέρες το περιοδικό Forbes δημοσίευσε μια λίστα με τις μεγαλύτερες εισπρακτικά αποτυχίες της χρονιάς στον κινηματογράφο, σύμφωνα με το askmen.gr.

Μέσα σε αυτές και η Πρακτοράτζα (Grimsby στα αγγλικά) με τον Sacha Baron Cohen, να δίνει μάλλον τη χειρότερη ερμηνεία στη μέχρι τώρα διαδρομή του, αλλά και να υπογράφει το σενάριο.

Ξεκίνησε με χαμηλή υποδοχή από το κοινό τον Φεβρουάριο, στις ΗΠΑ, κάνοντας το πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής 3,2 εκατ. δολάρια σε εισπράξεις και τελικά κάλυψε μόνο το 82% του προϋπολογισμού της,μη συμπεριλαμβανομένου του κόστους για το μάρκετινγκ.

Η Πρακτοράτζα γενικά χλευάστηκε από τους κριτικούς και συγκέντρωσε σκορ 79% στον ιστότοπο Rotten Tomatoes.

Στην ταινία, που μιλάει για ένα σεξομανή ποδοσφαιρόφιλο που αναγκάζεται να συνεργαστεί με τον αδελφό του, μυστικό πράκτορα στο επάγγελμα, παίζουν επίσης ο Mark Strong, ο Rebel Wilson και η γυναίκα του Baron Cohen, Isla Fisher.

Και αυτή δεν είναι η μόνη αποτυχία φέτος για το περιβάλλον του Baron Cohen, αφού η γυναίκα του, Fisher, εμφανίζεται δύο φορές στη λίστα του Forbes με τις 10 μεγαλύτερες αποτυχίες της χρονιάς στον κινηματογράφο. Η ταινία Keeping Up with the Joneses, στην οποία συμπρωταγωνίστησε με τον Jon Hamm, έβγαλε μόνο το 67% του κόστους παραγωγής της.

Στην ίδια λίστα φιγουράρουν επίσης Ο Επαναστάτης με τον Matthew McConaughey, το Whiskey Tango Foxtrot με την Tina Fey, η βιογραφική ταινία Edward Snowden με τον Joseph Gordon-Levitt καθώς και το Περηφάνια και Προκατάληψη και Ζόμπι.

Μεγαλύτερη αποτυχία πάντως αναδείχθηκε η ταινία με τον σούπερ ήρωα Max Steel, της ομώνυμης σειράς παιχνιδιών της Mattel.

Σε ό,τι αφορά το ύφος οι έξι από τις ταινίες της εν λόγω λίστας του Forbes κατατάσσονται στις κωμωδίες και πέντε είναι βασισμένες σε πρωτότυπα σενάρια. Από την άλλη πλευρά οι 15 πιο επιτυχημένες ταινίες της χρονιάς στο παγκόσμιο box office είναι sequels, reboots ή βασισμένες σε παλιότερα σενάρια και μόνο έξι είναι βασισμένες σε βιβλία κόμικς.