Οι καλύτερες ποδηλατικές προτάσεις από το περιοδικό Κινητά Νέα

160

Ποδήλατα παντός καιρού!

Οι καλύτερες ποδηλατικές προτάσεις

Τα «Κινητά Νέα» λατρεύουν το δίτροχο μέσο, και το έχουν αποδείξει αυτό με τα αφιερώματα που έχουν κάνει κατά καιρούς. Στο τεύχος Απριλίου προυσίασαν τα 10 καλύτερα ποδήλατα για το 2016. Μπορεί να μην καταφέρουμε να τα οδηγήσουμε ποτέ -είτε λόγω τσιμπημένης τιμής είτε λόγω… ιδιαιτερότητας-, ωστόσο το κάθε μοντέλο έχει την ομορφιά του!

Είναι πλέον γεγονός ότι στους ελληνικούς δρόμους έχουν αρχίσει -δειλά, προς το παρόν- να κυκλοφορούν τα ποδήλατα και να «εγκλιματίζονται» στη νοοτροπία των ελλήνων οδηγών. Ποια είναι λοιπόν τα καλύτερα δίτροχα που μπορείτε να αποκτήσετε ανάλογα με τον σκοπό που θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε, αλλά και τις καιρικές συνθήκες;

Helix Folding Bike

Χειροποίητο «σπαστό» ποδήλατο, φτιαγμένο από τιτάνιο, στο μέγεθος μιας ρόδας. Δημιούργημα μιας καναδέζικης start up, αναμένεται να κυκλοφορήσει στους δρόμους του κόσμου φέτος το καλοκαίρι.

Canyon

Το συγκεκριμένο μοντέλο της της Canyon δεν είναι για τους πολλούς, αλλά μόνο για τους πρωταθλητές. Όπως ο βρετανός Alex Downsett, για παράδειγμα, ο οποίος χρησιμοποιώντας το κατέρριψε το προσωπικό του ρεκόρ. Μπορεί να φτάσει ταχύτητες που ξεπερνούν τα 53 χλμ./ώρα.

Matteo Zugnoni

Φτιαγμένο από διάφορες ποικιλίες ξύλου και με χρώματα που ερεθίζουν τα οικολογικά αισθητήρια, το WooBi δεν ενδείκνυται για… πυρομανείς. Μην ξεχάσετε ότι κοστίζει 7.000 ευρώ…

Bamboo Bee

Το Bamboo Bee, είναι κατασκευασμένο από (τι άλλο;) μπαμπού και μπορεί να (απο)συναρμολογηθεί με περίσσια ευκολία.

Halfbikes

Πλαίσιο από αλουμίνιο και τιμόνι από ξύλο. Με αυτό το ημιποδήλατο η ορθοπεταλιά είναι… μονόδρομος.

Ford Motor

Ναι, η πασίγνωστη αυτοκινητοβιομηχανία παράγει και ποδήλατα. Το ΜοDe:Pro είναι το ιδανικό δίτροχο που μπορείς να το βάζεις μέσα στο αμάξι σου και να το βγάζεις από αυτό για να συνεχίζεις τις ενδοαστικές σου μετακινήσεις όταν συναντάς τα μεγάλα ζόρια.

Boxer Cycles

Boxer Rocket είναι το όνομά του και η μεταφορά των πιτσιρικιών σου (αν έχεις) ο αυτοσκοπός του. Εξού και το κουβούκλιο. Αν, πάλι, το όνειρο του μπόμπιρά σου είναι να γίνει αστροναύτης, ακόμη καλύτερα…

Velove Bikes

Το Velove Armadillo είναι ιδανικό για μεταφορές, ωστόσο δεν έχει βγει ακόμη σε κυκλοφορία. Μια πολύ καλή (και εναλλακτική) ιδέα για τους διανομείς…

The Future People

Η αλήθεια είναι πως το Zeppelin θα ήταν πιο ιδανικό για χιπστεράδες. Αν όμως είσαι από αυτούς που λατρεύουν τα ψώνια στο πολυσύχναστο ιστορικό κέντρο, ο μεγάλος αποθηκευτικός του χώρος, ίσως να είναι ένας σημαντικός λόγος για να το κάνεις δικό σου.

Bicicletto

Το ιταλικό Bicicletto, με πλαίσιο από ανθρακόνημα και φουτουριστικό σχεδιασμό, διαθέτει ενσωματωμένη μπαταρία για να βγάζεις πιο εύκολα την ανηφόρα. Το θέμα είναι αν θα βγάλεις εξίσου εύκολα 10.000 ευρώ από την τσέπη σου για να το αποκτήσεις.