Οι Φύλακες του Γαλαξία επιστρέφουν! Η τύχη του πλανήτη στα χέρια των… Guardians of the Galaxy Vol. 2!

579

Η διαγαλαξιακή ομάδα που έκλεψε την παράσταση στην πρώτη ταινία, επιστρέφει με μια επική, απόλυτα pop περιπέτεια με χιούμορ, πολλή μουσική, για να σώσει ξανά το σύμπαν.

Το επίκεντρο της νέας ταινίας, και πρακτικά όλη η ιστορία, είναι η οικογένεια – είτε αυτό είναι στην μορφή του πατέρα του Star-Lord, είτε μεταξύ της ομάδας, είτε μέσω παρελθοντικών ιστοριών του κάθε χαρακτήρα.

Εμβάθυνση
Όλη η ανάπτυξη της ταινίας βασίζεται στις σχέσεις των χαρακτήρων και την προσπάθειά τους να αποδεχτούν τον ρόλο τους και το ποιοι είναι. Είναι μια ενδιαφέρουσα και ίσως απαραίτητη απόκλιση από την άμεση περιπέτεια που έπρεπε να πάρει το Guardians ώστε να γνωρίσουμε του χαρακτήρες του καλύτερα.

Τα νέα στοιχεία
Εκτός από το σπάσιμο της ομάδας στα δύο, επιπλέον στο παιχνίδι μπαίνουν πολύ περισσότερο οι Yondu και Nebula. Με αποτέλεσμα τώρα να έχεις επτά άτομα τα οποία προσπαθείς να εξελίξεις και να παρουσιάσεις εις βάθος, που ήδη στα πέντε που ήμασταν ο αριθμός ήταν μεγάλος και σχετικά επικίνδυνος για την ανάπτυξη της ιστορίας. Μαζί με αυτούς παρακολουθείς τους Ravagers και τον πλανήτη του Sovereign. Χωρίς κάποιον βασικό αντίπαλο ή βασική ιστορία, όλα τα κομμάτια καταλήγουν να είναι ασύνδετα ή απομονωμένα, με αποτέλεσμα να κουράζουν τον θεατή κατά διαστήματα.

Χαρακτήρες που εντυπωσιάζουν
Φυσικά το χορταστικό θέαμα, η εξεζητημένη καλλιτεχνική διεύθυνση και το ιδανικό κάστινγκ του «Guardians» αποζημιώνει. Ο Τζέιμς Γκαν αυτήν τη φορά επενδύει στους χαρακτήρες, και όχι στην πλοκή, αφιερώνοντας αρκετό χρόνο (μερικές φορές υπερβολικό) και βρίσκοντας συγκινησιακό βάθος στην αλληλεπίδραση με το κοινό ενισχύοντας γενναιόδωρα την έννοια της ομάδας και όχι της μονάδας. Εκεί που το χιούμορ ή οι ανατροπές της ιστορίας φαντάζουν προκάτ ή προβλέψιμα, οι Φύλακες επιφυλάσσουν μια συγκινητική, αλά Η Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται, τρίτη πράξη. Τα πατρικά θέματα του Κουίλ στην ταινία σχηματοποιούν τους οικογενειακούς δεσμούς ως έναν κόσμο που έχει πυρηνικό Eγώ (στην κυριολεξία) και δεν αφήνει τους απόγονους να απογειωθούν λόγω βαρυτικής έλξης. Παράλληλα η Γκαμόρα προσπαθεί να βρει κοινό κώδικα με την αδελφή της Νέμπουλα (Κάρεν Γκίλαν), με την οποία έχει αναλωθεί σε μία αδιέξοδη σχέση φιλονικίας. Ο Κρις Πρατ με τον Κερτ Ράσελ, όσο και η Σαλντάνα με την Γκίλαν, φροντίζουν τη δυναμική των σχέσεών τους και ενισχύουν τις εντάσεις των χαρακτήρων τους, αλλά η ταινία ανήκει στον Μάικλ Ρούκερ (Γιόντου) που αποδεικνύεται ο συναισθηματικός καταλύτης της.

Με πολλή μουσική
Με τις καταπληκτικές μουσικές του Awesome Mixtape #2 να παίζουν δυνατά, οι Φύλακες του Γαλαξία συνεχίζουν να ζουν την περιπέτεια στα όρια του σύμπαντος. Θα τους ακολουθήσετε στις κινηματογραφικές αίθουσες;