Οι φωτογραφίες που σημάδεψαν το 2016

503

Καθώς το 2016 μας αδειάζει σιγά-σιγά τη γωνιά, φτάνει η ώρα του απολογισμού. Της στιγμής εκείνης, δηλαδή, που θα καθίσεις χαλαρά να αναλογιστείς όλα εκείνα τα σημαντικά που συνέβησαν κατά τους προηγούμενους 12 μήνες.

Μια διαδηλώτρια διαμαρτύρεται για τη δολοφονία του Alton Sterling, πολύ κοντά στο κεντρικό κτήριο της αστυνομίας του Baton Rouge στην αμερικανική πολιτεία της Louisiana, στις 9 Ιουλίου. Τέσσερις ημέρες νωρίτερα, ο Sterling είχε σκοτωθεί από άντρες της αστυνομίας του Baton Rouge κατά τη διαδικασία της σύλληψής του έξω από ένα παντοπωλείο της περιοχής κι ενώ βρισκόταν δεμένος στο έδαφος με τα χέρια πισθάγκωνα. Το περιστατικό κατεγράφη από τις κάμερες ασφαλείας του καταστήματος και αποτέλεσε αφορμή για το ξέσπασμα πολυήμερων ταραχών σε διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ.

Ο (τότε) υποψήφιος για την αμερικανική Προεδρία, Donald Trump, κατά τη διάρκεια της ομιλίας που έδωσε στο συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στις 21 Ιουλίου στην Quicken Loans Arena στο Cleveland του Οχάιο

Οι παίκτες των Chicago Cubs ενώ πανηγυρίζουν τη νίκη τους εναντίον των Cleveland Indians στις 3 Νοεμβρίου 2016. Η νίκη αυτή σήμανε την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ομάδα του Chicago μετά από 108 ολόκληρα χρόνια.

Πλήθος συγκεντρωμένων ενώ παρατηρούν την υπερπανσέληνο της 14ης Νοεμβρίου στο Μνημείο Πεσόντων Πολέμου στην πόλη Freemantle της Αυστραλίας.

Άντρας της τουρκικής χωροφυλακής ενώ μεταφέρει το άψυχο σώμα ενός μικρού προσφυγόπουλου στην παραλία του Bademli στο Çanakkale της Τουρκίας, στις 30 Ιανουαρίου. Ο μικρός υπήρξε μόλις ένας από τους 33 ανθρώπους που πνίγηκαν εκείνη την ημέρα στα νερά του Αιγαίου, όταν η βάρκα που επρόκειτο να τους μεταφέρει στη γειτονική Λέσβο, βυθίστηκε στο μέσο της διαδρομής

Το Airforce One λίγο πριν προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Αβάνας, μεταφέροντας τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Barack Obama. Η επίσκεψη του Obama υπήρξε η πρώτη που πραγματοποίησε Αμερικανός Πρόεδρος στο νησιωτικό κράτος της Καραϊβικής μετά από 88 ολόκληρα χρόνια

Δύο μόλις από τους 300 τραυματίες που άφησε πίσω της η επίθεση αυτοκτονίας μελών του ISIS στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών στις 22 Μαρτίου. Η επίθεση αυτή τελικά κόστισε τη ζωή σε 32 ανθρώπους.

Ο Βρετανός καταδύτης Thomas Daley ενώ αγωνίζεται στους ημιτελικούς των αγώνων κατάδυσης από πλατφόρμα δέκα μέτρων στους Ολυμπιακούς του Ρίο, στις 20 Αυγούστου 2016.

Η Jennelyn Olayres ενώ κρατά το σώμα του συντρόφου της, Michael Sarion, ο οποίος σκοτώθηκε στις 23 Ιουλίου από ομάδα αγνώστων στην Μανίλα των Φιλιππίνων. Ο Siaron θεωρείται ένα από τα θύματα του «καλέσματος» του Προέδρου της χώρας, Rodrigo Duterte, προς τους πολίτες της χώρας να «σκοτώσουν τους εμπόρους ναρκωτικών». Πάνω στο κομμάτι χαρτόνι που βρίσκεται δίπλα στο κορμί του Siaron αναγράφονται οι λέξεις “Pusher Ako” που μεταφράζονται περίπου σε «Είμαι έμπορος ναρκωτικών».

Ένας αρσενικός χιμπατζής που έχει αποδράσει από τον ζωολογικό κήπο Yagiyama στην πόλη Sendai της Ιαπωνίας, δείχνει… τα δόντια του στον άντρα της πυροσβεστικής που προσπαθεί να τον αιχμαλωτίσει. / Sendai, Ιαπωνία, 14 Απριλίου 2016

Η υποψήφια του Δημοκρατικού κόμματος για την αμερικανική Προεδρία, Hillary Clinton κατά τη διάρκεια της προεκλογικής ομιλίας που έδωσε στο Brooklyn της Νέας Υόρκης, στις 7 Ιουνίου 2016.

Η (άγνωστη μέχρι τότε) Robin Roy αντιδρά στον χαιρετισμό που της απευθύνει ο τότε υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, Donald Trump, κατά την προεκλογική ομιλία που έδωσε στο Lowell της Μασαχουσέτης στις 4 Ιανουαρίου 2016.