Ο Θανάσης Κατσιρούμπας αναλαμβάνει τη Mobiltel (Mtel Βουλγαρίας)

45

Η Telecom Austria, ιδιοκτήτρια της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Mobiltel (Mtel), ανακοίνωσε ότι από την πρώτη Οκτωβρίου επικεφαλής της επιχείρησης στη Βουλγαρία θα αναλάβει ο Θανάσης Κατσιρούμπας, διευθύνων σύμβουλος της Globul στο παρελθόν, αντικαθιστώντας στη θέση αυτή τον Ανδρέα Μαγιερχόφερ. Το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι η δραστηριότητα της εταιρείας στη Βουλγαρία είναι μια από τις βασικές της και τη χαρακτηρίζει σημείο έντονου ανταγωνισμού.

 

Μέχρι στιγμής ο κ. Κατσιρούμπας υπήρξε διευθύνων σύμβουλος της VIP Mobile στη Σερβία.

Από την Telecom Austria τονίζουν ότι ο Μαγιερχόφερ δεν έχει ανανεώσει το συμβόλαιό του μετά από 10 χρόνια δουλειάς για την εταιρεία στο εξωτερικό. Από τη θέση του φεύγει και ο διευθυντής μάρκετινγκ Μάρτιν Λιπάουτς, αυτό έγινε όμως με τη θέλησή του, διευκρινίζουν από την αυστριακή εταιρεία. Οι αλλαγές αυτές έγιναν επειδή ο Κατσιρούμπας θα αναλάβει και το μάρκετινγκ της Mobiltel.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Mobiltel μειώνεται από τέσσερα στα τρία άτομα, αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της Telecom Austria.

 

Ο Θανάσης Κατσιρούμπας έχει πάνω από 20 χρόνια πείρα στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, κυρίως στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, υπενθυμίζει το πρακτορείο Reuters. Ο διευθύνων σύμβουλος της Telecom Austria, Χάνες Αμετσράιτερ, τον χαρακτηρίζει έναν από τους πιο έμπειρους μάνατζερ του ομίλου ο οποίος τώρα θα αναλάβει «την πιο δύσκολη αγορά για τον όμιλο της Telecom Austria».

 

Τον Ιούνιο του 2008 ο Θ. Κατσιρούμπας αποσύρθηκε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην Globul, θέση την οποία κατείχε από τον Ιούλιο του 2005. Παλιότερα, από τον Σεπτέμβριο του 2002, εργάστηκε ως εμπορικός διευθυντής της εταιρείας. Υπήρξε μάνατζερ του διεθνούς τμήματος κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας «Γερμανός» και ήταν υπεύθυνος για τις σχέσεις με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και την εγκατάσταση της επιχείρησης στη Βουλγαρία. Ο κ. Κατσιρούμπας υπήρξε και διευθυντής λιανικής πώλησης στην ελληνική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας STET (σήμερα TIM Hellas).

 

Έχει σπουδάσει μηχανικός ηλεκτρολόγος, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Northwestern, της Βοστώνης, όπου έχει κάνει και μεταπτυχιακές σπουδές στην ανάπτυξη των συστημάτων πληροφορικής. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές και στο μάνατζμεντ και τη διοίκηση επιχείρησης στο Babson College, που βρίσκεται στο Wellesley της Μασαχουσέτης, ΗΠΑ.