Ο Γλαύκος Περσιάνης ζητά δίκαιο ανταγωνισμό στα telecoms

95

“Θεωρούμε ότι η χώρα χρειάζεται επενδύσεις, αλλά χρειάζεται και ανταγωνισμό. Και τα δύο πρέπει να συνυπάρχουν, για να υπάρξει το βέλτιστο αποτέλεσμα για τους καταναλωτές”, τόνισε την Πέμπτη ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας Γλαύκος Περσιάνης σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του Τύπου.

 
Ο επικεφαλής της Vodafone σημείωσε πως η εταιρεία, εκτός από την περαιτέρω αναβάθμιση και επέκταση του δικτύου της, θα εστιάσει επίσης και στην προώθηση νέων τεχνολογιών, στην υποστήριξη της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, καθώς και στην παροχή καλύτερης εμπειρίας και υπηρεσιών υψηλής ποιότητας.
 
Ακόμη, ο κ. Περσιάνης υποστήριξε ότι η δίκαιη μεταχείριση των παροχών θα δώσει τη δυνατότητα για επενδύσεις, στο πλαίσιο ενός υγιούς ανταγωνισμού. Ειδικότερα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας ζήτησε ex ante έλεγχο των πακέτων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών των παροχών με δεσπόζουσα θέση, τη θέσπιση κανόνων ώστε να αποτραπεί η αξιοποίηση περιεχομένου ως μέσου μονοπώλησης της αγοράς τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, καθώς και την επιτάχυνση και βελτίωση των διαδικασιών αδειοδότησης. “Όσο πιο απλές γίνονται οι διαδικασίες, τόσο πιο εύκολα θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε και να αυξήσουμε τις επενδύσεις που κάνουμε στη χώρα”, ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
Όσον αφορά το θέμα της εξαγοράς της Forthnet, ο κ. Περσιάνης υπογράμμισε ότι εξακολουθεί να υπάρχει ισχυρό και ουσιαστικό ενδιαφέρον, αλλά υπάρχει μια δυστοκία “στο να καταλήξουμε”. “Όσο πιο πολύ καθυστερούμε τόσο πιο δύσκολο θα είναι να έχουμε μια συμφωνία”, κατέληξε ο επικεφαλής της Vodafone Ελλάδας.