Ο Έρικ Σμιτ στην Αθήνα, στις 10 Οκτωβρίου

40

Ο εκτελεστικός πρόεδρος της Google θα δώσει τις δικές του απαντήσεις και θα εξηγήσει πώς ακριβώς οι καινοτομίες τού σήμερα θα στηρίξουν την οικονομία τού αύριο. «Η Τεχνολογία ως σπίθα ανάπτυξης» είναι το θέμα της διάλεξης που θα δώσει ο πρόεδρος της Google στο Megaron Plus, την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου στις 17.30.

 

Τη διάλεξη και τη συζήτηση με το κοινό θα συντονίσει ο Λουκάς Τσούκαλης, καθηγητής Ευρωπαϊκής Οργάνωσης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ.

Ο Έρικ Σμιτ πήγε στην Google το 2001 και από τότε έχει συνδράμει αποφασιστικά στην ανάπτυξη της εταιρείας, μετατρέποντάς την από μια μικρή νεοϊδρυθείσα εταιρεία της Σίλικον Βάλεϊ σε παγκόσμιο ηγέτη του τομέα της τεχνολογίας.

 

Ως επικεφαλής του «Google Ideas», του Think Tank της εταιρείας, ταξίδεψε πρόσφατα σε 30 χώρες και κατέγραψε τις τάσεις στη χρήση και τις εφαρμογές του ίντερνετ, σε αναπτυγμένες και αναπτυσσόμενες κοινωνίες. Η συγκομιδή αυτού του οδοιπορικού καταγράφηκε στο βιβλίο «The New Digital Age: Reshaping the Future of People, Nations and Business», το οποίο έγραψε με τον συνταξιδιώτη του Τζέιρντ Κοέν, σχεδιαστή στρατηγικής εξωτερικής πολιτικής των κυβερνήσεων Μπους και Ομπάμα. Το βιβλίο εκδόθηκε την περασμένη άνοιξη στη Βρετανία. Το κεντρικό θέμα του βιβλίου ανιχνεύει την εικόνα ενός μελλοντικού κόσμου που θα έχει 5 δισεκατομμύρια νέους χρήστες του ίντερνετ, την επόμενη δεκαετία.

 

Η συζήτηση θα μεταδοθεί ζωντανά για τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας & Τεχνολογίας. Η διάλεξη θα γίνει στα αγγλικά με ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά και η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας (η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 16.00).