Ο Δ. Χαραλαμπίδης για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

90

Ο Chief Operating Officer της Vodafone κ. Δαμιανός Χαραλαμπίδης έδωσε συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου, παρουσιάζοντας τις δυνατότητες που προσφέρει η Vodafone σε κάθε χρήστη του ίντερνετ.

Αναλυτικά η ομιλία του κ. Χαραλαμπίδη:

Κυρίες και κύριοι, αξιότιμοι κύριοι υπουργοί, καλημέρα σας,

Με ιδιαίτερη χαρά, στηρίζουμε μια σημαντική πρωτοβουλία που στόχο έχει την ενημέρωση παιδιών και εφήβων για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου.

Είναι γεγονός ότι η σύγχρονη τεχνολογία αποτελεί, κάθε μέρα και περισσότερο, μέρος της ζωής μας, ως μέσο ενημέρωσης, διασκέδασης και γενικότερα επικοινωνίας.

Το διαδίκτυο έχει ανοίξει νέους ορίζοντες φέρνοντας τη γνώση που χρειαζόμαστε στον υπολογιστή μας, στο κινητό μας, ή στο tablet, σε οποιοδήποτε σημείο και εάν βρισκόμαστε.

Η ηγετική θέση της Vodafone στην τεχνολογία της κινητής επικοινωνίας, μας έχει καταστήσει τον Νο1 προορισμό για smartphones (δηλαδή κινητά με πρόσβαση στο διαδίκτυο) καθώς και στα tablets. Η θέση αυτή όμως συνοδεύεται πάντα και από υπεύθυνη στάση απέναντι στη χρήση του διαδικτύου. Στο πλαίσιο αυτό έχουμε αναπτύξει το πρόγραμμα bsafeonline που έχει στόχο να ενημερώσει τους γονείς και όσους ασχολούνται με παιδιά, για τις απεριόριστες δυνατότητες που τους παρέχει το διαδίκτυο, αλλά και πώς να το χρησιμοποιούν με ασφάλεια. Συγκεκριμένα:

  • Έχουμε δημιουργήσει πηγές ενημέρωσης με ολοκληρωμένο και έγκυρο πληροφοριακό υλικό όπως την ιστοσελίδα bsafeonline η οποία βρίσκεται στο vodafone.gr, καθώς και το έντυπο «Οδηγός για Γονείς»,το οποίο διατίθεται σε όλα τα καταστήματα Vodafone.
  • Πραγματοποιούμε ενημερωτικές ημερίδες, σε συνεργασία με εξειδικευμένους φορείς σε πόλεις της Ελλάδας και με τη συμμετοχή του κου Σφακιανάκη, όταν του το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις του.
  • Διαθέτουμε γονικά φίλτρα περιορισμού της πρόσβασης από το κινητό τηλέφωνο σε ιστοσελίδες που απευθύνονται σε ενήλικες, όπως για παράδειγμα ιστοσελίδες με πορνογραφικό περιεχόμενο, που προωθούν τη βία και το ρατσισμό.

Η υποστήριξη της Vodafone στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την ενημέρωση των παιδιών, η οποία ανακοινώθηκε σήμερα, αποτελεί συνέχεια της ήδη εξαιρετικής συνεργασίας που έχουμε αναπτύξει πάνω στην ασφαλή χρήση του διαδικτύου με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος το τελευταίο 1,5 χρόνο.

Μέσα από τις ενημερωτικές ημερίδες που έχουν πραγματοποιηθεί σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, έγινε σαφής η ανάγκη γονέων, αλλά και παιδιών να ενημερωθούν για τα θέματα αυτά.

Αναγνωρίζοντας τη σημασία που έχει η πρωτοβουλία της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, την υποστηρίζουμε έμπρακτα. Παρέχουμε την τεχνολογία μας και την απαραίτητη υποδομή προκειμένου η γνώση γύρω από την ασφαλή χρήση του διαδικτύου να φτάσει μέχρι και το πιο απομακρυσμένο σχολείο της χώρας. Η πραγματοποίηση των ενημερωτικών τηλεδιασκέψεων με τα σχολεία θα γίνει με τη χρήση της υπηρεσίας Microsoft Office 365 (cloud computing) που εγγυάται ταχύτητα, αποτελεσματικότητα και ευελιξία στην επικοινωνία που διαθέτει η Vodafone.

Στόχος μας είναι να εφοδιάσουμε το Πρόγραμμα με τα αναγκαία εργαλεία προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η υλοποίηση των τηλεδιασκέψεων θα επιφέρει σημαντική εξοικονόμηση κόστους, καθώς και χρόνου από τη στιγμή που τα στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δεν θα χρειάζεται να μετακινούνται από πόλη σε πόλη για να φθάσουν σε κάθε σχολείο. Αντίστοιχα, από την πλευρά του σχολείου το μόνο που απαιτείται είναι ένας υπολογιστής, μια κάμερα και ένα μικρόφωνο (με σύνδεση στο διαδίκτυο), ώστε και τα ίδια τα παιδιά να μπορούν να συμμετέχουν και να υποβάλλουν τις ερωτήσεις τους στην ομάδα της Δίωξης.

Εμείς στη Vodafone είμαστε δίπλα στην ελληνική οικογένεια και θέλουμε να δίνουμε τη δυνατότητα σε όλους να επικοινωνούν και να ενημερώνονται έγκυρα και υπεύθυνα όπου και αν βρίσκονται.

Σας ευχαριστώ.