Νέο σύστημα πλοήγησης από τη Mercedes στα μελλοντικά μοντέλα

49

Ένα νέο σύστημα πλοήγησης με την ονομασία In-Vehicle Infotainment System θα παρουσιάσει στις 10 Οκτωβρίου η Mercedes, το οποίο θα κάνει χρήση της τεχνολογίας «επαυξημένης πραγματικότητας».

 

Πιο αναλυτικά, το βίντεο θα δείχνει την περιοχή που θα βρίσκεται το όχημα μαζί με τις πληροφορίες πλοήγησης. Το βίντεο προέρχεται από μία κάμερα στο αυτοκίνητο, η οποία καταγράφει σε πραγματικό χρόνο ό,τι βρίσκεται στο οπτικό πεδίο του οδηγού. Η εικόνα μεταφέρεται απευθείας στην οθόνη του συστήματος, στο ταμπλό του Ι.Χ., όπου προστίθενται με τη μορφή γραφικών οι πληροφορίες πλοήγησης.

Πέρα από το πόσο απέχει η επόμενη στροφή ή πόσο θα πρέπει να συνεχίσει ο οδηγός πάνω στον συγκεκριμένο δρόμο, οι πληροφορίες αυτές περιλαμβάνουν επίσης τα πλησιέστερα σημεία ενδιαφέροντος, όπως τα γειτονικά βενζινάδικα ή εστιατόρια.

 

Το νέο σύστημα πλοήγησης αναμένεται, σύμφωνα με την εταιρεία, θα προσαρμοστεί στα μοντέλα Mercedes του 2015, με τις εκτιμήσεις να σημειώνουν πως οι πωλήσεις τους θα ξεπεράσουν τις 2,1 εκατ. μονάδες.