Νέο ΔΣ εξέλεξε η ECTA – Treasurer ο Αντώνης Τζωρτζακάκης

87

Νέα σύνθεση έχει το Διοικητικό Συμβούλιο της ένωσης των ευρωπαίων εναλλακτικών παρόχων υπέρ του ανταγωνισμού, ECTA. Στη θέση του Treasurer, εξελέγη ο Αντώνης Τζωρτζακάκης, Γενικός Διευθυντής Σταθερής Τηλεφωνίας & Επιχειρησιακής Ανάπτυξης WIND Ελλάς. 

Στο νέο Δ.Σ. συμμετέχουν εκπρόσωποι των μεγαλύτερων εναλλακτικών τηλεπικοινωνιακών παρόχων της Ευρώπης, με στόχο το 2016 να προωθήσουν ακόμη πιο δυναμικά σε θεσμικό επίπεδο τις θέσεις των παρόχων υπέρ του υγιούς ανταγωνισμού στις ευρωπαϊκές τηλεπικοινωνίες.

Καθώς οι επενδύσεις σε δίκτυα νέας γενιάς και οι στόχοι της Ψηφιακής Ατζέντας 2020 συνδέονται στενά, τα μέλη της ένωσης επισημαίνουν ότι η κορυφαία προτεραιότητα της τρέχουσας αναθεώρησης του ευρωπαϊκού ρυθμιστικού πλαισίου για τις τηλεπικοινωνίες πρέπει να είναι η αυστηρή ρύθμιση υπέρ του ανταγωνισμού, ώστε οι νέοι παίκτες να έχουν τη δυνατότητα να ανταγωνιστούν τα πρώην κρατικά μονοπώλια και να προσφέρουν σε όλους τους πολίτες της Ευρώπης υπηρεσίες επικοινωνίας υψηλών ταχυτήτων σε προσιτές τιμές.

 

Η ευρωπαϊκή συζήτηση για τα δίκτυα νέας γενιάς, τις απαιτούμενες επενδύσεις και τον ανταγωνισμό στην αγορά τηλεπικοινωνιών αφορά ιδιαίτερα και την Ελλάδα καθώς η χώρα μας πρέπει με τη σειρά της να καθορίσει το ρυθμιστικό πλαίσιο και τους κανόνες για τον επόμενο κύκλο επενδύσεων στα δίκτυα νέας γενιάς.

Αναλυτικά τα νέα μέλη του ΔΣ της ECTA:

Πρόεδρος, Gijs Phoelich, Eurofiber Netherlands BVΑντιπρόεδρος, Martin Witt,  1&1 Telecommunication/United Internet Group Germany SE Treasurer, ΑντώνηςΤζωρτζακάκης, WIND Ελλάς 

Μέλη:

Tiziana Talevi,  Fastweb SpA Emmanuel Forest,  Bouygues Telecom Ilse van der Haar,  Tele2 AB Jacek Nieweglowski,  PLAY Massimo La Rovere, Wind Telecomunicazioni SpA Tom Ruhan,   Netia S.A.

Meltem Anayaroglu,  Turknet  Iletisim  Hizmetleri A.S. Antonello Conte,  AIIP Italy

 

Για την ECTA:

Η ECTA (EuropeanCompetitiveTelecommunicationsAssociation- www.ectaportal.com), ιδρύθηκε το 1998 και είναι Ευρωπαϊκή οργάνωση που εκπροσωπεί πάνω από 100 τηλεπικοινωνιακούς παρόχους της Ευρώπης – εκτός από παρόχους πρώην μονοπώλια- με στόχο τη συμμετοχή στη διαμόρφωση της κλαδικής πολιτικής και  του κατάλληλου ρυθμιστικού περιβάλλοντος ώστε όλοι οι πάροχοι ηλεκτρονικών επικοινωνιών να λειτουργούν σε πλαίσιο υγιούς ανταγωνισμού. Έχει στενή συνεργασία τόσο με τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και με καίρια Ευρωπαϊκά ρυθμιστικά όργανα (όπως είναι ο BEREC, τα εξειδικευμένα όργανα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κα).

Ο Αντώνης Τζωρτζακάκης έχει διατελέσει μέλος στο Διοικητικού Συμβουλίου της ECTA από τον Νοέμβριο του 2014.