Νέες προοπτικές ελληνογαλλικών συνεργασιών για τα μέλη του gi-Cluster

112

Με νέες εμπορικές και ερευνητικές συνεργασίες, εμπειρίες διεθνοποίησης και ευκαιρίες δικτύωσης, επέστρεψαν τα μέλη του gi-Cluster από τη Γαλλία, όπου συμμετείχαν σε δύο σημαντικές εκδηλώσεις, στην έκθεση Game Connection Europe 2015 και στο πρώτο B2B networking event με το Cap Digital, το μεγαλύτερο clusterψηφιακού περιεχομένου και υπηρεσιών στην Ευρώπη.

Στο Pavillon Porte de Versailles που φιλοξένησε την GameConnectionEurope 2015 κατά το διάστημα 28-30.10.2015, η ελληνική αποστολή, αποτελούμενη από εκπροσώπους των Internet Q, Lazyland, Paspartu, Pegneon και του Corallia ως φορέα αρωγού του gi-Cluster, συμμετείχε ενεργά στις δράσεις δικτύωσης πραγματοποιώντας περισσότερες από 80 στοχευμένες επιχειρηματικές συναντήσεις με σημαντικούς «παίκτες» της διεθνούς βιομηχανίας. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να προωθήσουν ελληνικές λύσεις και προϊόντα σε νέους πελάτες, να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες ομιλίες από επαγγελματίες του χώρου, και να δικτυωθούν με δυνητικούς συνεργάτες από τη διεθνή αγορά.

Παράλληλα, η ελληνική αποστολή συμμετείχε στο πρώτο Β2Β networking eventπου διοργάνωσαν από κοινού η Ελληνική και η Γαλλική πλευρά στις 30.10.2015 στα γραφεία του CapDigitalστο Παρίσι. Η εκδήλωση είχε σαν στόχο τη δικτύωση και την προώθηση των συνεργασιών μεταξύ των μελών των δυο clusters και τον εντοπισμό συγκεκριμένων ευκαιριών εμπορικής και ερευνητικής συνεργασίας. Επιπρόσθετα, έγινε η επίσημη έναρξη και παρουσίαση του προγράμματος gi-Cluster Ambassador, το οποίο έρχεται να επισφραγίσει και να ενισχύσει την ελληνογαλλική συνεργασία στο κλάδο της δημιουργικής βιομηχανίας. Πέρα των Ελληνικών και Γαλλικών επιχειρήσεων των δύο clustersπου συμμετείχαν στην εκδήλωση, παρευρέθηκαν επίσης από την πλευρά της CapDigitalοι Patrick Cocquet, CEO, και Nadia Echchihab, Υπεύθυνη EU & International Affairs, και από την πλευρά του gi-Clusterοι Δρ. Νίκος Βογιατζής, Chief Development & Operations Officer του Corallia και Τζούλια Φωκά, gi-ClusterManager, ενώ το παρών έδωσε και η κα. Κωνσταντίνα Πανέτη, εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στο Παρίσι.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ως άμεσο επόμενο βήμα από τη συνάντηση έχει οριστεί η πραγματοποίηση στοχευμένης B2Bσυνάντησης Ελληνικών και Γαλλικών επιχειρήσεων του κλάδου, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016, με θέμα e-Tourism, μια αναδυόμενη αγορά ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για το gi-Cluster.

Υπενθυμίζεται ότι το gi-Clusterκαι το Cap Digital έχουν συνάψει διμερή συμφωνία στρατηγικής σημασίας, με στόχο την προώθηση των ελληνικών οργανισμών του τομέα Ψυχαγωγικών και Δημιουργικών Τεχνολογιών & Εφαρμογών στην ευρωπαϊκή αγορά, την ανάπτυξη κοινών ερευνητικών και εμπορικών συνεργασιών μεταξύ των δύο clusters και την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων στη χώρα μας για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.