Νέα εργαλεία ανάπτυξης λογισμικού σε συνέδριο της Samsung

105

Η SamsungElectronicsπαρουσίασε πέντε νέα και βελτιωμένα εργαλεία ανάπτυξης λογισμικού (SDK) για τη δημιουργία εφαρμογών για καταναλωτές και επιχειρήσεις σε smartphones, tabletsκαι SmartTVs. Τα νέα SDKαναδεικνύουν τη βαρύτητα που δίνει η Samsungστην παροχή των κατάλληλων εργαλείων στους προγραμματιστές λογισμικού, προσφέροντας παράλληλα τα απαιτούμενα μέσα και την υποστήριξη για τη δημιουργία μίας multiscreenεμπειρίας για όλη τη γκάμα συσκευών Samsung. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Ετήσιου Συνεδρίου Προγραμματιστών της Samsung (#SDC13) που διεξήχθη στο Σαν Φραντσίσκο στις 28 και 29 Οκτωβρίου.

 

Τα πέντε SDKπου παρουσιάστηκαν ήταν τα ακόλουθα:

 

  • ΤοSamsungMultiscreenSDK, ένα νέο SDKπου επιτρέπει στους προγραμματιστές να αξιοποιήσουν την ηγετική θέση της Samsungστην κατηγορία των smartphonesκαι των SmartTVs. Βασισμένο στη χρήση του cloud, το MultiscreenSDKπεριλαμβάνει υπηρεσίες APIγια εύρεση και αντιστοίχιση συσκευών με μία κίνηση, δίνοντας τη δυνατότητα στο χρήστη να μοιραστεί περιεχόμενο με πολλές συσκευές.
  • Μία νέα βελτιωμένη έκδοση του SamsungMobileSDK που συνδυάζει 10 μεμονωμένα πακέτα λειτουργιών, συμπεριλαμβανομένων των SPen, MediaControl, ProfessionalAudioκαι Gesture, σε ένα μόνο SDKγια ακόμη πιο εύκολη εξέλιξη.
  • Το SamsungMultiscreenGamingSDK είναι μία μηχανή gamingπου βασίστηκε στο SamsungMultiscreenSDK και δημιουργήθηκε από τη Samsungσε συνεργασία με τη UnityTechnologies. Το SDKαυτό δίνει τη δυνατότητα στους gamedevelopers να δημιουργήσουν συναρπαστικές εμπειρίες multiscreengaming, τις οποίες οι χρήστες μπορούν να ζήσουν σε μεγάλες οθόνες τηλεόρασης, χρησιμοποιώντας το smartphoneή το tabletτους σαν κονσόλα.
  • Το SamsungSmartTVSDKπου δίνει τη δυνατότητα στους προγραμματιστές και στους παρόχους περιεχομένου να δημιουργήσουν εφαρμογές για τις SamsungSmartTVs. Η συγκεκριμένη έκδοση περιλαμβάνει το WebEngine 2014 που θα υποστηρίζει και τα μοντέλα SmartTVsπου θα κυκλοφορήσουν την επόμενη χρονιά, αλλά και το SamsungConnectγια υποστήριξη υπηρεσιών multiscreen. Το SDKπλέον υποστηρίζει και την ανάπτυξη SmartHome, τη δυνατότητα ενσωμάτωσης υπότιτλων στα videoapps, ενώ διαθέτει βελτιωμένα φίλτρα για αναζήτηση περιεχομένου.
  • Το SamsungKNOXSDKπαρέχει ασφάλεια και βελτιώσεις στη διαχείριση, δίνοντας τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να χρησιμοποιούν στο χώρο εργασίας και δικές τους συσκευές (Bring-Your-Own-Device), χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια της επιχείρησης ή η ιδιωτική ζωή τους.