Να δουν τον Σαμαρά θέλουν εργαζόμενοι των Vodafone-Wind

45

Εργαζόμενοι των Vodafone-Wind με επιστολή τους ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό για να του εκθέσουν τις δικές τους ανησυχίες σχετικά με την κοινή εταιρεία που θα προκύψει και θα έχει ως αντικείμενο την κοινή χρήση και ανάπτυξη δικτύων.

 

Οι εργαζόμενοι εκτιμούν ότι η υλοποίηση των σχεδίων δεν θα οδηγήσει σε δημιουργία θέσεων εργασίας, αλλά, όπως επισημαίνουν, δημιουργούνται σοβαροί κίνδυνοι για τις θέσεις και τους όρους εργασίας. Στην επιστολή των δύο σωματείων επισημαίνεται ακόμη ότι η υπόθεση αφορά περίπου 3.000 εργαζόμενους στις εταιρείες και για το λόγο αυτό οι ίδιοι επιδιώκουν να έχουν λόγο στην διαμόρφωση των εξελίξεων.

 

Να υπενθυμίσουμε ότι στην επίσημη ανακοίνωση των εταιρειών γινόταν λόγος για μερική κοινή χρήση του δικτύου κινητής επικοινωνίας 2G/3G, κυρίως στην περιφέρεια και περιορισμένα σε αστικές περιοχές. Σύμφωνα με τα μεγέθη που έγιναν γνωστά η επένδυση θα φτάσει στα 150 εκατομμύρια ευρώ ενώ, την επόμενη τριετία, πρόκειται να δημιουργηθούν και 650 νέες θέσεις εργασίας, κυρίως στον κατασκευαστικό τομέα, όπως επισημάνθηκε.