Ν. Κρος: Προτείνει νέο πλαίσιο στις τηλεπικοινωνίες

105

Η αρμόδια επίτροπος Νέλι Κρος για την Ψηφιακή Ατζέντα εμφανίστηκε έτοιμη να προτείνει ένα μοντέλο σύμφωνα με το οποίο οι πάροχοι θα ελέγχονται από τη ρυθμιστική αρχή των χωρών τους για όλες τις δραστηριότητές τους όπου και αν βρίσκεται η έδρα τους.

 

«Η ταχύτητα είναι απαραίτητη δεδομένου ότι είμαστε σε κρίση», ανέφερε η ευρωπαία επίτροπος σε αμερικανική εφημερίδα, προσθέτοντας ότι δεν πρόκειται να επιδιώξει το μοντέλο του ενός πανευρωπαϊκού ρυθμιστή. Άλλωστε, οι προηγούμενες προσπάθειες εμποδίστηκαν από τα κράτη-μέλη που θέλουν τοπικές ρυθμιστικές αρχές.

 

Αναμένονται πάντως αντιδράσεις από τους πολυεθνικούς ομίλους, και αυτό γιατί εταιρείες όπως η Deutsche Telekom θα μπορούν να ελέγχονται από τις ρυθμιστικές αρχές της Γερμανίας για ό,τι κάνουν στην Ελλάδα. Οι πάροχοι ζητούν πιο χαλαρό πλαίσιο όσον αφορά συγχωνεύσεις ή εξαγορές, αλλά αυτό μάλλον δεν είναι στα πλάνα της κ. Κρος, η οποία «πέταξε το μπαλάκι» στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

 

Ανέφερε, όμως, ότι οι πάροχοι θα πρέπει να επενδύσουν σε υποδομές επόμενης γενιάς και όχι μόνο να προσπαθούν να «ενωθούν» προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη συνεχή πτώση των εσόδων τους.

 

 

Πληροφορίες από την «Ημερησία»