Μπιλ Γκέιτς: Πάλι πρώτος στους κροίσους

48

Σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, η καθαρή περιουσία του 57χρονου Γκέιτς αυξήθηκε τις τελευταίες εβδομάδες, χάρη στο ράλι που καταγράφεται στη Wall Street, στα 72,7 δισ. δολάρια. Είναι η πρώτη φορά από το 2007 που ο Μπιλ Γκέιτς βρίσκεται και πάλι στην πρώτη θέση.

 

Ο 73χρονος μεξικανός Καρλος Σλιμ διαθέτει περιουσία που αποτιμάται σε 72,1 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg. Η περιουσία του Σλίμ μειώθηκε περισσότερο από 2 δισεκατομμύρια δολάρια καθώς το Κογκρέσο του Μεξικού με νομοσχέδιο τερμάτισε τη δεσπόζουσα θέση στην αγορά, της εταιρείας του America Movil.

Ο Γκέιτς από την άλλη πλευρά ευνοείται από την ανάκαμψη της Wall Street. Η μετοχή της Microsoft έχει εκτιναχθεί κατά 28% φέτος, λόγω του περικοπών στο κόστος λειτουργίας, ενώ ο Γκέιτς ευνοείται και από άλλες εταιρίες στις οποίες μετέχει. Συνολικά έχει συμμετοχές σε πάνω από 12 εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της αλυσίδας ξενοδοχείων Four Seasons, της Canadian National Railway και της εταιρείας συλλογής απορριμμάτων Republic Services.