Μουσείο ΟΤΕ: Διεθνής Ημέρα Μουσείων 18/5

53

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ, συμμετέχοντας στον 35ο εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18 Μαΐου) με θέμα «Τα μουσεία σ’ έναν κόσμο που αλλάζει. Νέες προκλήσεις. Νέες εμπνεύσεις», αλλά και στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τηλεπικοινωνιών (17 Μαΐου), διοργανώνει τριήμερες εκδηλώσεις με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας, παραμένοντας ανοιχτό, πρωί και απόγευμα (09:00-19:30). Συμμετέχουμε με δράσεις που συμβάλλουν στη διάδοση των αξιών της προστασίας του περιβάλλοντος και στη δημιουργική αξιοποίηση και ενεργοποίηση των νέων ηλεκτρονικών μέσων.

Η είσοδος για όλες τις εκδηλώσεις του Μουσείου είναι ελεύθερη.

Ø Πέμπτη 17 και Παρασκευή 18 Μαΐου, ώρα :18:00μμ.

Επετειακά εικαστικά εργαστήρια οικολογικού χαρακτήρα με θέμα:

«Γιορτάζουμε τις Τηλεπικοινωνίες. Γιορτάζουμε με τα Μουσεία»

Τα εργαστήρια των δύο εορταστικών ημερών έχουν θέμα «Τηλεφωνικό κέρμα ΟΤΕ» και «Τηλεφωνικός θάλαμος ΟΤΕ» αντίστοιχα, και εντάσσονται στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Εργαστήρι Εικαστικών Τεχνών για παιδιά με θέμα τις Τηλεπικοινωνίες», για παιδιά ηλικίας 5-10 ετών, που πραγματοποιείται για 2η συνεχή χρονιά. Οι μικροί καλλιτέχνες θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν και να πειραματιστούν χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα και άχρηστα υλικά, όπως βίδες, μανταλάκια, αποκόμματα εφημερίδων, πλαστικά πιρούνια, ψηφίδες, στρας, πετρούλες κ.ά., σε ένα εργαστήρι όπου η τέχνη συναντά την τεχνολογία.

Απαιτείται δήλωση συμμετοχής. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Ø Πέμπτη 17 και Παρασκευή 18 Μαΐου, ώρα :18:30μμ

Ξεναγήσεις ενηλίκων

Σκοπός των ξεναγήσεων που προσφέρει το Μουσείο είναι να καταστεί αντιληπτή η διαχρονική ανάγκη του ανθρώπου για επικοινωνία, καθώς και να γίνει κατανοητό ότι η ιστορία των τηλεπικοινωνιών συμβαδίζει με την εξέλιξη της ιστορίας της ανθρωπότητας. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, η οποία διαρκεί μιάμιση περίπου ώρα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πλούσια συλλογή εκθεμάτων που διαθέτει το Μουσείο μας και να περιηγηθούν στον κόσμο των τηλεπικοινωνιών από την ελληνική αρχαιότητα μέχρι και σήμερα.

Ø Σάββατο 19 Μαΐου, ώρα: περίπου 11:00π.μ. (η ακριβής ώρα θα γνωστοποιηθεί εγκαίρως)

Πρωτότυπη Θεατρική Παράσταση με τίτλο

«η Φάρμα του Διαδικτύου»

για παιδιά 4-12 ετών

Η παράσταση από τη θεατρική ομάδα «Πεφταστέρι», βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο «η Φάρμα του Διαδικτύου» των Βερόνικα Σαμαρά και Γεωργίου Κορμά.

Δύο λόγια για την παράσταση

Οι ήρωες της φάρμας, ο μικρός Νικόλας και η μικρή Νίκη μαζί με τον πιστό σκύλο τους τον Ηρακλή και έχοντας ως σοφή σύμβουλό τους μια κουκουβάγια, τη Βάγια, ζουν μαζί με τους γονείς τους στη φάρμα, όπου μεγαλώνουν δίπλα στα αγαπημένα τους ζώα. Όλοι μαζί σερφάρουν στο διαδίκτυο. Τι, όμως, πρέπει να προσέχουν, ώστε να μπορούν να διαβαίνουν τα διαδικτυακά μονοπάτια με ασφάλεια;  

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-12 ετών και στόχο έχει να τα βοηθήσει να αποκτήσουν από μικρά τις δεξιότητες για τις δικές τους διαδικτυακές αναζητήσεις, για μία ασφαλή, ηθική και υπεύθυνη χρήση του Διαδικτύου.

ØΣάββατο 19 Μαΐου, ώρα : περίπου 11:30π.μ. (η ακριβής ώρα θα γνωστοποιηθεί εγκαίρως)

Ενημέρωση ενηλίκων για το ασφαλές διαδίκτυο

 

Καλούμε όλους, γονείς, εκπαιδευτικούς, αλλά και όσους ενήλικες ενδιαφέρονται  να  εξερευνήσουν  τον συναρπαστικό κόσμο του internet, στην 3η ενημερωτική συνάντηση ενηλίκων για το 2012, με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο.

Εκπρόσωποι και ειδικοί συνεργάτες της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (μέλους  του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου), θα βρίσκονται στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών για να απαντήσουν σε ερωτήματα και να δώσουν χρήσιμες συμβουλές για  ζητήματα όπως της ηθικής στο διαδίκτυο (συμπεριλαμβανομένων των θεμάτων ψηφιακού εκφοβισμού/παρενόχλησης), της αξιοπιστίας του διαδικτυακού περιεχόμενου, της δημιουργίας περιεχομένου στο διαδίκτυο, καθώς και της αξιοποίησης της θετικής πλευράς του διαδικτύου περνώντας, με διαδραστικό τρόπο, από τη θεωρία στην πράξη.