Motorola Moto 360: Σου λέει και την ώρα…

74

Το Moto 360 είναι το smartwatch της Motorola που «φοράει» το AndroidWear, συνδέεται με το smartphone και λόγω εμφάνισής του δεν αποτελεί ένα απλό καθημερινό εργαλείο ειδοποιήσεων, αλλά και ένα όμορφο ρολόι που θα μπορούσε να φορεθεί σε κάθε περίσταση.

Εμφάνιση

Από το κουτί που περιέχει το Moto 360 μέχρι το περιεχόμενο, η Motorolaδείχνει ότι έχει προσέξει πολύ τον σχεδιασμό του smartwatch. Μέσα στη συσκευασία θα βρείτε και τον ασύρματο φορτιστή, πάνω στον οποίο τοποθετείται το ρολόι και αυτό φορτίζεται χωρίς να κάνετε τίποτα παραπάνω.

Το ρολόι αυτό καθαυτό είναι ένα gadgetμε κλασικό στυλ ρολογιού, stainlesssteel, μεταλλική δηλαδή κατασκευή, πάχος 46 χιλιοστά και δερμάτινο λουράκι. Με τον καιρό να είστε προετοιμασμένοι ότι το δέρμα θα αρχίσει να ζαρώνει λίγο –κάτι που είναι αναμενόμενο. Το γυαλί της οθόνης είναι GorillaGlass 3, για να προστατεύεται από γρατζουνιές, αν και έχουν αναφερθεί περιπτώσεις που η επίστρωση δεν στάθηκε ικανή να το προστατεύσει…

Δεξιά θα βρείτε το μοναδικό κουμπί, αριστερά είναι τοποθετημένο το μικρόφωνο για να του δίνετε φωνητικές εντολές, μιας και το Moto 360 έχει το GoogleNow, ενώ στην κάτω πλευρά θα εντοπίσετε τον αισθητήρα που καταγράφει τους καρδιακούς παλμούς του χρήστη.

Επιδόσεις

Το Moto 360 συνδέεται με οποιοδήποτε Androidphoneμε έκδοση 4.3 και πάνω, μέσω Bluetooth, κάτι που είναι απαραίτητο για να λαμβάνει και τις απαραίτητες ενημερώσεις του λειτουργικού του.

Χάρη στο AndroidWear μπορείτε να επιλέξετε το «face» που σας ταιριάζει καλύτερα. Δηλαδή το στυλ-φόντο της εικόνας. Μπορεί να είναι ρετρό, μοντέρνο ή ακόμη και μια δική σας φωτογραφία, έτσι για να το κάνετε να φαίνεται πιο προσωπικό.

Την οθόνη μπορείτε να την ενεργοποιήσετε με πολλούς τρόπους: Με το πάτημα του κουμπιού, με άγγιγμα της οθόνης ή με την κίνηση του χεριού. Μένει για λίγα δευτερόλεπτα ανοιχτή και μετά κλείνει πάλι. Υπάρχει όμως και η λειτουργία ambientmode, για να δείχνει την ώρα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Η βασικότερη βέβαια λειτουργία του έξυπνου ρολογιού της Motorolaείναι οι ειδοποιήσεις που δέχεται το smartphoneμε οποίο είναι συνδεδεμένο. Ό,τι ειδοποίηση έρχεται στο κινητό, εμφανίζεται και στο 360. Μάλιστα, μπορείτε να επιλέξετε ποιες ειδοποιήσεις θέλετε να αποδέχεστε στο smartwatch, ποιες θεωρείτε αυξημένης προτεραιότητας ή ποιες δεν θέλετε να βλέπετε. Στις ειδοποιήσεις μηνυμάτων (e-mails, whatsapp, sms) ο χρήστης μπορεί να στείλει κάποια απάντηση υπαγορεύοντάς την, χρησιμοποιώντας το GoogleNow.

Ενδιαφέρον έχει και η λειτουργία πλοήγησης στους χάρτες της Google. Το ρολόι δεν έχει ενσωματωμένο GPS, όμως μπορεί να εμφανίσει πληροφορίες για τη διαδρομή ενώ οι χάρτες τρέχουν στο smartphone. Αν και έχουμε κάποια επιφύλαξη για το πόσο ασφαλές είναι να παίρνεις οδηγίες μέσω του ρολογιού, τα βέλη και τα γράμματα πάντως είναι αρκετά μεγάλα και τα διαβάζεις σχετικά γρήγορα.

Το 360 διαθέτει βηματόμετρο και αισθητήρα καρδιακών παλμών. Για τη μέτρηση των παλμών το λουράκι ίσως πρέπει να είναι λίγο πιο σφιχτό σε σχέση με αυτό που έχετε συνηθίσει, προκειμένου να γίνεται καλή επαφή με το χέρι.

Λειτουργικό

Το λειτουργικό που ενσωματώνει το Moto 360 είναι το AndroidWear. Μη θεωρήσετε σε καμιά περίπτωση ότι μπορείτε να παραβλέψετε το tutorialχρήσης, γιατί θα δυσκολευτείτε αρκετά για να μάθετε πώς λειτουργεί. Σε γενικές γραμμές, πρόκειται για ένα λειτουργικό που έχει πολλά περιθώρια εξέλιξης και αναβάθμισης. Επειδή είναι ένα gadget που το φοράμε στο χέρι, καλό θα ήταν οι περισσότερες εντολές να δίνονται μέσω της αφής-χτυπημάτων. Έτσι θα γινόταν ακόμη πιο εύχρηστη και πρακτική η χρήση του.

Μπαταρία

Η μπαταρία είναι το μοναδικό σημείο που πρέπει οπωσδήποτε η κατασκευάστρια εταιρεία να αναθεωρήσει. Με 320 mAh μπορείς να βγάλεις μία ημέρα, αλλά με απαιτητική και συνεχή χρήση, σίγουρα θα χρειαστείς και μέσα στο εικοσιτετράωρο να το φορτίσεις. Και η παρουσία του ασύρματου φορτιστή δεν βοηθά πάντα –θα τον κουβαλάτε συνεχώς μαζί σας;

Συμπέρασμα

Η αγορά των smartwatches κάνει ακόμη τα νηπιακά της βήματα. Σίγουρα, το να έχεις στον καρπό του χεριού σου όσες ενημερώσεις και ειδοποιήσεις φτάνουν στο κινητό σου είναι βολικό και χρήσιμο. Αλλά τόσο η σχεδίαση όσο και λειτουργικό χρειάζονται ακόμη πολλή δουλειά για να πείσουν τους καταναλωτές πως πρέπει να αποκτήσουν ένα smartwatch.

Ευχαριστούμε τη Vodafoneγια την παραχώρηση του Moto 360, το οποίο μπορείτε να βρείτε στα καταστήματά της έναντι 299 ευρώ ή ακόμη φθηνότερα με κάποιο πρόγραμμα.

http://www.vodafone.gr/portal/eShop/Moto-360#

 

 

Πηγή: moto360