Μόνο ΟΤΕ TV, Forthnet-Nova και “Ε” πλήρωσαν τα τέλη εκπομπής

75

Μόνο τα συνδρομητικά τηλεοπτικά δίκτυα έχουν πληρώσει τα τέλη εκπομπής. Την παραδοχή αυτή έκανε στη συνέντευξή του στο thepressproject.gr ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Από το ποσό των 40 εκατ. ευρώ που βεβαιώθηκε στις ΔΟΥ, για τις χρήσεις από το 2011 ως το 2014, οι ιδιωτικοί σταθμοί δεν κατέβαλαν το δικό τους μερίδιο που αναλογούσε σε 16 εκατ. ευρώ. Στην κίνηση αυτή προέβησαν εξασφαλίζοντας προσωρινή διαταγή από το δικαστήριο, για τυπικούς λόγους, επί του συνόλου του ποσού της οφειλής. Ο καταλογισμός τους έγινε από την Εφορία την 30ή ημέρα, αντί να περάσει το διάστημα των 30 ημερών που ορίζει ο νόμος. 

«Η αρμοδιότητά μου σταματά στη διακρίβωση ότι δεν έχει καταβληθεί το τέλος και στον καταλογισμό του. Τα υπόλοιπα αφορούν την Εφορία», είπε ο Νίκος Παππάς, χωρίς όμως να κάνει καμία αναφορά στο τι έχει συμβεί στην υπόθεση που βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων στη Βουλή και αποτελεί κεντρικό τμήμα της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους ιδιωτικούς σταθμούς μόνο το E-TV κατέβαλε το ποσό, αφού ήταν ιδιαιτέρως μικρό, ενώ ξεκίνησαν τη διαδικασία πληρωμών με δόσεις η Forthnet (Nova), η οποία έχει και την μεγαλύτερη οφειλή στα 14 εκατ. ευρώ και ο ΟΤΕ.