MLS iQTalk King

78

Το τρίτο κατά σειρά Android phone της MLS κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά με ενσωματωμένες τις λειτουργίες αναγνώρισης φωνής, για να δημοσιεύετε post στο Facebook, να στέλνετε τα e-mail και τα sms μόνο με τη φωνή σας!

 

Το iQTalk King της MLS είναι πλέον πραγματικότητα με χαρακτηριστικά και δυνατότητες που δεν συναντάς εύκολα σε smartphone. Το σημείο αιχμής του δεν είναι άλλο από την τεχνολογία MAIC (MLS Artificial Intelligence Center – Κέντρο Τεχνικής Νοημοσύνης της MLS) για αναγνώριση φωνής, που περιλαμβάνει τα Talk & Call, Talk & SMS, Talk & Drive, καθώς και το νέο Talk & Post for Facebook, μαζί με την ανταγωνιστική τιμή των 250 ευρώ.

 

Σχεδίαση που «μετράει»

 

Το iQTalk King είναι αποκλειστικό δημιούργημα της MLS, και αυτό μόνο θετικό είναι αφού δεν έχει τίποτα πάνω του που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί φτηνιάρικο και παλιομοδίτικο. Χάρη στην οθόνη αφής των 4 ιντσών κρατάει το μέτρο όσον αφορά το μέγεθος της συσκευής. Δεν είναι ούτε πολύ μεγάλη ούτε πολύ μικρή. Αντιθέτως, χωράει και «κουμπώνει» ευχάριστα στην παλάμη του χεριού, με την οθόνη να εξασφαλίζει ευρεία εικόνα. Η τεχνολογία της οθόνης είναι LCD και IPS για να έχετε έντονα και ζωηρά χρώματα, καθώς και θέαση από κάθε γωνία, αλλά και capacitive για να ανταποκρίνεται γρήγορα στις εντολές που του δίνετε.

 

Σημειωτέον ότι μαζί με το κινητό παίρνετε εντελώς δωρεάν τον εξοπλισμό του Destinator Talk&Drive (ενσωματωμένο), βάση και φορτιστή αυτοκινήτου, συνολικής αξίας 89 ευρώ.

 

Κάμερα 8 megapixels

 

Όσον αφορά τα οπτικοακουστικά χαρακτηριστικά της συσκευής, τον πρώτο λόγο έχει η κάμερα των 8 megapixels με φλας, δεύτερη μπροστινή κάμερα για βιντεοκλήσεις και εσωτερική μνήμη 4 GB. Με την κύρια κάμερα μπορείς να πραγματοποιείς λήψη με ικανοποιητικό αποτέλεσμα, αλλά και να καταγράφεις βίντεο υψηλής ανάλυσης στα 720p. Η δε μπροστινή κάμερα είναι αποκλειστικά για βιντεοκλήσεις, χαρακτηριστικό που θα εκτιμήσουν και θα χρησιμοποιήσουν όσοι είναι συνδεδεμένοι στα κοινωνικά δίκτυα. Σχετικά με τη μνήμη του κινητού, η RAM φτάνει τα 512 MB και η ROM τα 4 GB, αλλά είναι επεκτάσιμη μέσω καρτών μνήμης microSD.

 

Με την αποσπώμενη μπαταρία των 1.350 mAh το κινητό εγγυάται χρόνο ομιλίας έως 4,5 ώρες και χρόνο αναμονής έως 210 ώρες. Συγκριτικά με άλλα smartphones της ίδιας κατηγορίας θα λέγαμε ότι το iQTalk King δεν τα πηγαίνει καθόλου άσχημα, μιας και προσφέρει ικανοποιητική αυτονομία.

 

Ό,τι του λες γίνεται!

 

Στο λογισμικό βρίσκουμε το Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich με τροποποιήσεις για να ενσωματωθούν οι λειτουργίες MAIC. Πιο αναλυτικά, με το Talk & Call πατάς το κουμπί στο widget και μόλις πεις το όνομα καλεί αυτόν που είπες, με Talk & SMS λες όνομα και έπειτα το μήνυμα, με το Talk & Drive λες πού θες να σε πάει και βάζει πλοήγηση μέσω του MLS Talk&Drive, και με το νέο Talk & Post for Facebook όταν είσαι στην εφαρμογή του Facebook στο πληκτρολόγιο προστίθεται ένα νέο κουμπάκι που λέει Talk & Post για να μιλάς και να γράφει καταστάσεις, μηνύματα στη συνομιλία και σχόλια. Επιπλέον το ειδικό πλήκτρο Talk&Post στο MLS Keyboard, σου επιτρέπει να σχολιάζεις (comment) και να στέλνεις μήνυμα (chat), με τη φωνή σου. Η MLS έχει κάνει καλή δουλειά σε αυτά και έτσι καταλαβαίνει σε μεγάλο μέρος αυτά που λες.

 

Με το Android ο κάτοχος του iQTalk King έχει τη δυνατότητα της πρόσβασης στις υπηρεσίες της Google, όπως το Gmail, τα Google Maps και φυσικά το Play Store όπου υπάρχουν χιλιάδες επί πληρωμή και δωρεάν εφαρμογές για οτιδήποτε χρειαστείτε.

 

Συνδεσιμότητα και άλλα

 

Η πρόσβαση στο 3G δίκτυο είναι το άλλο δυνατό σημείο του iQTalk King της MLS, για να μπορείτε σε υψηλές ταχύτητες να περιηγείστε στο διαδίκτυο, ενώ με τα Wi-Fi θα έχετε ασύρματη συνδεσιμότητα με ανοιχτά δίκτυα, το Bluetooth για σύνδεση μεταξύ συσκευών με την ίδια τεχνολογία και GPS με υποβοήθηση A-GPS για ορθότερα αποτελέσματα στην πλοήγησή σας στον χάρτη.

 

Τέλος ο επεξεργαστής είναι ο διπύρηνος και χρονισμένος στο 1 GHz της MediaTek, ο οποίος μαζί με τη RAM των 512 ΜΒ θα μπορούσαμε να πούμε ότι εγγυάται γρήγορη επεξεργασία των εφαρμογών και λειτουργιών της συσκευής χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

 

Άποψη

 

Το MLS iQTalk King ενσωματώνοντας την τεχνολογία MAIC, δηλαδή τις λειτουργίες αναγνώρισης φωνής, ξεχωρίζει στον ανταγωνισμό και προσφέρει μια εναλλακτική λύση. Επιπλέον είναι ένα ελληνικό Android phone με χαρακτηριστικά που ανταποκρίνονται στην προσγειωμένη τιμή του κινητού.

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά

 

Δίκτυο λειτουργίας: 3G, HSDPA, Quadband

Οθόνη: 4’’ LCD IPS capacitive, 262.000 χρώματα

Κάμερα: 8 megapixels, LED φλας, καταγραφή βίντεο στα 720p, (δευτερεύουσα) για βιντεοκλήσεις με VGA ανάλυση

Μνήμη: RAM 512 MB

Αποθηκευτικός χώρος: 4 GB με επέκταση μέσω καρτών μνήμης microSD

Λειτουργικό σύστημα: Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich

Επεξεργαστής: dual core MediaTek στο 1 GHz

Χρόνος ομιλίας: 4,5 ώρες

Χρόνος αναμονής: 210 ώρες

Διαστάσεις: 121 x 61 x 10 χιλ.

Βάρος: 110 γρ.

Τιμή: 250 ευρώ