MLS iQTab

98

Το Android tablet της MLS, το iQTab, κυκλοφορεί ήδη στην Ελλάδα με τις καινοτόμες λειτουργίες Talk&Post και Talk&Email για να μπορείτε να του μιλάτε και να ανεβάζει τα μηνύματά σας στο Facebook, αλλά και να στέλνει τα e-mail, αντίστοιχα.

Το είπε και το έκανε η MLS. Πριν από λίγο καιρό ανακοίνωσε ότι μπαίνει στην αγορά tablets, και το iQTab είναι το πρώτο δείγμα της. Πρόκειται ασφαλώς για ένα καθαρόαιμο tablet PC με Android λειτουργικό σύστημα, αρκετά ευκρινή και μεγάλη οθόνη αφής, αρκετό αποθηκευτικό χώρο και, φυσικά, τις καινοτόμες λειτουργίες αναγνώρισης φωνής που απλά το κάνουν μοναδικό!

Όμορφο σχέδιο

Εξωτερικά το tablet της MLS είναι γουστόζικο και όμορφο. Το βλέμμα και η προσοχή συγκεντρώνονται στη μεγάλη οθόνη των 7 ιντσών, η οποία -όπως έδειξαν έρευνες κατασκευαστών- είναι το ιδανικό μέγεθος για μια ταμπλέτα. Ούτε είναι μικρή για να κουράζει ούτε πάρα πολύ μεγάλη για να προσθέτει σε όγκο και να επιβαρύνει τη συσκευή.

 

Το iQTab όμως είναι ειδικά σχεδιασμένο από την MLS ώστε να είναι λεπτό με πάχος μόλις 8,4 χιλιοστά ενώ διαθέτει scratch resistant-soft touch πλάτη για ευχάριστη αίσθηση και αντοχή. Μελετημένο επίσης να είναι ελαφρύ με βάρος μόλις 260 γραμμάρια (το ελαφρύτερο της αγοράς).

 

Εντυπωσιακή θέαση εικόνας

Προχωρώντας στα multimedia γνωρίσματα του tablet, συναντούμε την οθόνη αφής των 7 ιντσών και ανάλυσης 1.024 x 600 pixels με εντυπωσιακή γωνία θέασης 179⁰ για να απολαμβάνει ο κάτοχός του τέλεια εικόνα μαζί με την παρέα του. Αν πρέπει να σημειώσουμε κάτι, αυτό θα ήταν η τεχνολογία της οθόνης που δεν είναι άλλη από την IPS. Χάρη στη συγκεκριμένη τεχνολογία, μπορούν περισσότερα από δύο άτομα να απολαύσουν την εικόνα που προβάλλεται, με σαφώς υψηλής ποιότητας πιστότητα χρωμάτων. Από αυτό μπορείτε να καταλάβετε ότι δραστηριότητες όπως η θέαση ενός βίντεο ή το gaming αποκτούν άλλο νόημα και γίνονται προσιτά σε όλη την παρέα!

 

Άλλο ένα δυνατό σημείο της συσκευής, εκτός από την μπροστινή κάμερα με ανάλυση VGA για βιντεοκλήσεις, που θα εκτιμήσετε είναι ο αποθηκευτικός χώρος των 8 GB. Πρόκειται για αρκετή μνήμη, με σκοπό να αποθηκεύετε τα αρχεία σας, ενώ δεν θα μπορούσε να λείπει η δυνατότητα επέκτασής της μέσω καρτών μνήμης microSD. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η μπαταρία που είναι τύπου ιόντων-λιθίου και 3.500 mAh, για να εξασφαλίζει 780 ώρες αναμονής.

 

Ικανοποιητική ταχύτητα

Στην καρδιά του iQTab χτυπά ένας διπύρηνος επεξεργαστής που είναι χρονισμένος στα 1.2 GHz. Είτε στο κατέβασμα των εφαρμογών είτε στην αναπαραγωγή ακόμη και 3D παιχνιδιών δεν αντιμετωπίσαμε κάποιο πρόβλημα, και έτσι εκτιμούμε ότι σε συνδυασμό με την μπαταρία που αναφέραμε πιο πάνω συνεπάγεται πολύ καλή αυτονομία για τη συσκευή. Εν ολίγοις πρόκειται για έναν ταχύτατο και πολύ οικονομικό επεξεργαστή.

 

Postάρετε… μιλώντας!

Με τις λειτουργίες Talk&Post και Talk&Email το iQTab διαφοροποιείται από τον ανταγωνισμό: σε αυτό το Android tablet ενσωματώνονται λειτουργίες αναγνώρισης φωνής, στις οποίες ειδικεύεται η εταιρεία. Το νέο Talk&Postγια το Facebook, που λες το κείμενο και αυτό γράφεται αυτόματα στο wall σου, ενώ το ειδικό πλήκτρο Talk&Post στο MLS Keyboard, σου επιτρέπει να σχολιάζεις (comment) και να στέλνεις μηνύματα (chat) μόνο με τη φωνή σου. Το νέο Talk&Email, που απλά λες το κείμενο που θέλεις να γράψεις κι αυτό γράφεται αυτόματα αποφεύγοντας τη χρονοβόρα πληκτρολόγηση των e-mails.

 

Τις συγκεκριμένες λειτουργίες η εταιρεία τις γνωρίζει πολύ καλά, αλλά είναι η πρώτη φορά που τις ενσωματώνει σε μια τέτοια συσκευή. Γι’ αυτό και υπάρχουν ορισμένα σημεία που αξίζει να διορθωθούν για να είναι πληρέστερη η εμπειρία που προσφέρεται. Οι συγκεκριμένες εφαρμογές, για παράδειγμα, δεν μπαίνουν σε landscape mode, ενώ το UI δεν εντυπωσιάζει. Παρόλα αυτά, είναι χαρακτηριστικά που μπορούν να διορθωθούν σε μικρό χρονικό διάστημα από την εταιρεία.

 

Αξίζει;

Το iQTab με τιμή στα 179 ευρώ είναι η νέα πρόταση στα tablets της ελληνικής αγοράς. Ο ανταγωνισμός είναι πολύ σκληρός, καθώς υπάρχουν πολλές συσκευές που προσφέρουν παρόμοιες δυνατότητες και στο ίδιο εύρος τιμών αυτήν τη στιγμή. Όμως η MLS κρατάει ένα δυνατό χαρτί: τις υπηρεσίες αναγνώρισης φωνής, τις οποίες μπορεί να χρησιμοποιήσει για να προσφέρει πιο άνετη χρήση του e-mail ή του Facebook. Απευθύνεται σε όσους δυσκολεύονται να πληκτρολογήσουν στο tablet ένα e-mail ή ένα post, και τα καταφέρνει άψογα σε αυτό που προσφέρει. Στην ποιότητα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα σε σχέση με άλλα tablets της ίδιας οικονομικής κατηγορίας, αφού μάλιστα προσφέρει το κάτι παραπάνω με τις λειτουργίες φωνής της κατασκευάστριας εταιρείας.

 

Θέλουμε να βλέπουμε το iQTab σαν την πρώτη πολύ αξιόλογη και τίμια (από οικονομική και λειτουργική άποψη) πρόταση της MLS στα tablets, η οποία ευελπιστούμε να συνεχιστεί με ακόμη πιο έξυπνα και πάντα προσιτά tablets!

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Είδος: tablet-PC

Οθόνη: 7’’ IPS, 1.024 x 600 pixels ανάλυση

Κάμερα: μπροστινή για βιντεοκλήσεις VGA

Μνήμη: RAM 1 GB

Αποθηκευτικός χώρος: 8 GB επεκτάσιμος με microSD

Λειτουργικό σύστημα: Android 4.1 Jelly Bean

Επεξεργαστής: dual core στα 1.2 GHz, 2 x Cortex + 2 x VPU

Μπαταρία: 3.500 mAh

Χρόνος αναμονής: 780 ώρες

Συνδεσιμότητα: Bluetooth, Wi-Fi 802.11b/g/n

Διαστάσεις: 191 x 119 x 8,4 χιλ.

Βάρος: 260 γρ.

Τιμή: 179 ευρώ

SHARE
Previous articleContra Evolution €0,89
Next articleZTE Open