Μέχρι το τέλος του 2013 τα Windows Blue

88

Η επικεφαλής μάρκετινγκ των Windows στη Microsoft επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για κυκλοφορία των Windows Blue μέχρι το τέλος της χρονιάς. Πρόκειται για ένα update που θα φέρει νέες βελτιώσεις στα Windows 8.

 

Το νέο update των Windows 8 αφορούν τις desktop συσκευές, και πιο συγκεκριμένα όσες δεν ανταποκρίνονται στην αφή. Η επικεφαλής του μάρκετινγκ δεν αναφέρθηκε με σαφήνεια στην επιστροφή του μενού «έναρξη» ή στη δυνατότητα εκκίνησης του συστήματος στο «παραδοσιακό» περιβάλλον της επιφάνειας εργασίας (boot to desktop), παρακάμπτοντας τη φιλική στην αφή Start Screen με τα ορθογώνια tiles. Υποσχέθηκε όμως πως η Microsoft έχει βρει τον τρόπο να εξοικειωθούν πιο γρήγορα οι χρήστες με τη λειτουργία των Windows 8 και διαβεβαίωσε πως τα παράπονα των χρηστών εισακούστηκαν.

 

Μια άλλη εξέλιξη των Windows Blue είναι το λεγόμενο desktop zoom, που θα διευκολύνει τη χρήση με τα παραδοσιακά μενού των εφαρμογών που τρέχουν στο desktop, αλλάζοντας την κλίμακα μεγέθυνσης ανάλογα με τις διαστάσεις της συσκευής στην οποία εκτελούνται. Μάλιστα, η κλίμακα περιλαμβάνει συσκευές με διαγώνιο 7 και 8 ίντσες.