Μεταφέρετε φωτό και βίντεο μεταξύ iOS συσκευών

100

Με την εφαρμογή Scotty, της εταιρείας Galarina, μπορείτε να μεταφέρετε τα αρχεία σας πιο εύκολα από ποτέ. Πρόκειται για μια εφαρμογή, την οποία κατεβάζετε μια φορά και την χρησιμοποιείτε απεριόριστα σε όλες τις iOS συσκευές σας.

Προκειμένου να μεταφέρεται αρχεία από ή στον Mac υπολογιστή σας, θα χρειαστεί πρώτα να ενεργοποιήσετε το File Sharing. Για να γίνει αυτό, ανοίξτε το System Preferences > Sharing και τσεκάρετε το κουτάκι File Sharing που βρίσκεται στα αριστερά. Στη συνέχεια επιλέξτε ποιους φακέλους θέλετε να μοιράζεστε από το παράθυρο Shared Folders. Αφού έχετε ενεργοποιήσει το File Sharing, ο υπολογιστής σας θα εμφανιστεί στην αρχική οθόνη της εφαρμογής Scotty, με τίτλο Destinations. Θα χρειαστεί να εισάγετε επίσης το όνομα χρήστη και κωδικό στο Mac σας.

Για να μεταφέρετε μια φωτογραφία ή ένα βίντεο, πρέπει πρώτα να επιλέξετε τον προορισμό, σε ποια συσκευή, δηλαδή, θέλετε να τα στείλετε. Μπορείτε να επιλέξετε έναν συγκεκριμένο φάκελο στο Mac υπολογιστή σας (εφόσον τον έχετε ενεργοποιήσει στο File Sharing) πατώντας στο όνομα του φακέλου.

Αφού επιλέξετε το προορισμό των αρχείων, στη συνέχεια επιλέγετε ποιες φωτογραφία ή βίντεο θέλετε να μεταφέρετε. Η εφαρμογή παρουσιάζει τα αρχεία σας σε ένα πλέγμα-μικρογραφία και απλά επιλέξτε αρχεία που θέλετε να μεταφέρετε. Στη συνέχεια πατήστε το κουμπί Transfer στη κορυφή.

Οι συσκευές σας πρέπει να είναι στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi ή να είναι συνδεδεμένες μέσω Bluetooth για να πραγματοποιηθεί η μεταφορά. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο μεταφέρονται στη πλήρη ανάλυσή τους.