“Mercedes me”, η πιο δημιουργική σχέση οδηγού και αυτοκινήτου που έγινε ποτέ!

1179

Η Mercedes Benz, από την 1η Ιανουαρίου 2018 παρέχει τη δυνατότητα στους πελάτες της να ανακαλύψουν τον ψηφιακό κόσμο της μάρκας μέσω του νέου brand Mercedes me, καθιστώντας εφικτή πλέον την δικτύωσή τους με το όχημά τους και το όχημα με τον κόσμο γύρω του.

Το Mercedes me δεν είναι μία νέα ιστοσελίδα. Περιλαμβάνει ολόκληρο το φάσμα των προϊόντων και υπηρεσιών της Mercedes-Benz, από τη χρηματοδότηση και τη συντήρηση των οχημάτων, έως τις γνωστές, διεθνείς υπηρεσίες κινητικότητας της Daimler. Με αυτόν τον τρόπο το “Mercedes me” επιτρέπει την απρόσκοπτη και άνετη πρόσβαση του χρήστη σε όλους τους τομείς κινητικότητας, δίνοντας έμφαση στην εξατομικευμένη εξυπηρέτηση των πελατών της μάρκας.

To brand “Mercedes me” περιλαμβάνει ένα “πακέτο” ειδικά προσαρμοσμένων υπηρεσιών κινητικότητας, συνδεσιμότητας, service και χρηματοδότησης καθώς και εμπειρίες της μάρκας που διαρκώς εξελίσσονται. Οι εφαρμογές και οι υπηρεσίες που προσφέρονται στους πελάτες μέσω του Mercedes me συνοψίζονται σε 5 κατηγορίες:

  • Move: Λύσεις για έξυνες μετακινήσεις
  • Connect: Σύνδεση του αυτοκινήτου παντού και κάθε στιγμή
  • Assist: Προσωποποιημένη προσφορά υπηρεσιών για πελάτες Mercedes me
  • Finance: Εξατομικευμένες χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες
  • Inspire: Επίσκεψη στον κόσμο της έρευνας και ανάπτυξης της Mercedes-Benz

Το μέλλον δεν αφορά μόνο σε νέα μοντέλα και κατηγορίες οχημάτων. Η μάρκα έχει στοχεύσει στη βέλτιστη εμπειρία εξυπηρέτησης των πελατών της, ακούγοντας και ακολουθώντας τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους. Το νέο brand υπηρεσιών “Mercedes me” έρχεται για να καλύψει μία πληθώρα αναγκών και επιθυμιών του πελάτη, τόσο όσον αφορά στις πωλήσεις και το After-Sales όσο και στο marketing, προσφέροντάς τους κάτω από την ομπρέλα του “Mercedes me” πάντοτε την ξεχωριστή, premium εμπειρία των υπηρεσιών της Mercedes-Benz. Καιρός, διασκέδαση, ταξίδια ή lifestyle: η εγγραφή στο Mercedes me δίνει στον πελάτη πρόσβαση σε χρήσιμες πληροφορίες παντού και κάθε στιγμή. Aυτή η online πλατφόρμα θα συνεχίσει να διευρύνεται ώστε να είναι ανά πάσα στιγμή, από οπουδήποτε στον κόσμο διαθέσιμη.

Όπως δήλωσε ο Dr Dieter Zetsche, CEO of Daimler AG and Head of Mercedes-Benz Cars

“Εδώ και πολλά χρόνια διεξάγουμε εντατικές έρευνες για την εξέλιξη της κοινωνίας, τις τάσεις της αγοράς καθώς και τις ατομικές ανάγκες των πελατών μας. Ωστόσο, ως οδηγοί των εξελίξεων, οι καινοτομίες μας δεν περιορίζονται στην εξέλιξη νέων προϊόντων αλλά και στην ανάπτυξη ευέλικτων υπηρεσιών, πέρα από τα αυτοκίνητα”

“Mercedes me” – “The best for me”

Με το Mercedes me, η Mercedes-Benz τοποθετεί τον πελάτη στο επίκεντρο. Η κινητήριος δύναμη του brand είναι “Το καλύτερο για μένα” – ανεξάρτητα από το αν ο χρήστης οδηγεί μια Mercedes-Benz, άλλο όχημα ή δεν οδηγεί καθόλου. Στους πέντε τομείς – Move (κινητικότητα), Connect (συνδεσιμότητα), Assist (εξυπηρέτηση), Finance (χρηματοδότηση) και Inspire (έμπνευση) – το νέο brand προσφέρει ένα ευρύ φάσμα έξυπνων, προσανατολισμένων προς το μέλλον υπηρεσιών, κάνοντας την αλληλεπίδραση με τον κόσμο της Mercedes-Benz ακόμη πιο προσωποποιημένη, ξεκάθαρη, ελκυστική και βολική.

Επιπλέον, όπως δήλωσε και ο Dr Jens Thiemer, επικεφαλής Marketing Communications των MercedesBenz Cars

“Η απεικόνιση και το λογότυπο του νέου brand αντανακλούν τη νέα φιλοσοφία της μάρκας για τη συγκέντρωση όλων των υπηρεσιών της Mercedes-Benz κάτω από την ίδια ομπρέλα. Με τη λέξη “Mercedes” συμβολίζεται η ταχύτητα προσφώνησης της μάρκας με μία μόνο λέξη χωρίς να χάνεται ο χαρακτήρας της, ενώ το χειρόγραφα γραμμένο “me” προσδίδει στο εμπορικό σήμα μια προσωπική πινελιά και αποδίδει την υψηλή εκτίμησή του στους πελάτες μας. Αυτό ενισχύεται περαιτέρω από έναν δυναμικό κύκλο γύρω από τη λέξη “me”, ο οποίος μετατοπίζει την εστίαση ακόμη περισσότερο στους πελάτες μας και στις ανάγκες τους”.

Όλα κάτω από την ίδια στέγη – οι πέντε πυλώνες του Mercedes me

  • Move”: προσφέρει έξυπνες λύσεις μετακινήσεων, ανεξάρτητα απ’ το αν ο χρήστης διαθέτει δικό του αυτοκίνητο. Με τις υπηρεσίες car sharing των moovel, car2go, car2go black και Park2gether, η Daimler Mobility Services GmbH προσφέρει σε πολλές πόλεις του κόσμου μία εντυπωσιακή γκάμα υπηρεσιών κινητικότητας.
  • Connect“: επιτρέπει στους πελάτες να συνδέονται με το όχημά τους ανά πάσα στιγμή και παντού. Οι βασικές υπηρεσίες συνδεσιμότητας περιλαμβάνουν την παροχή βοήθειας σε περίπτωση ατυχήματος και τη διαχείριση προγραμματισμένων συντηρήσεων και βλαβών. Επιπλέον διαθέτουν το σύστημα κλήσεων επείγουσας ανάγκης της Mercedes-Benz και της τηλεδιάγνωσης. Με το πρόσθετο σύστημα “Remote Online” ή Vehicle Set up & Vehicle Monitoring, ο πελάτης γνωρίζει ανά πάσα στιγμή πού έχει παρκάρει το αυτοκίνητό του, εάν οι πόρτες είναι κλειδωμένες και πόσο καύσιμο υπάρχει στο ρεζερβουάρ του οχήματός του. Οι εφαρμογές (apps) της Mercedes-Benz προσφέρουν επίσης πολύτιμες πληροφορίες κάνοντας παράλληλα τις μετακινήσεις ακόμη πιο άνετες.
  • Αssist“: πρόκειται για μία προσωποποιημένη προσφορά υπηρεσιών για τους οδηγούς Mercedes-Benz οπουδήποτε, 24 ώρες το εικοσιτετράωρο. Η υπηρεσία περιλαμβάνει online πρόσβαση σε υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών, συμπεριλαμβανομένων των αυτοματοποιημένων λειτουργιών κλεισίματος ραντεβού. Επιπλέον, όλοι οι οδηγοί μπορούν να αναζητήσουν και να επικοινωνήσουν online με τον εξουσιοδοτημένο συνεργάτη της μάρκας που επιθυμούν.
  • Finance“: προσφέρει εύκολη πρόσβαση στη μεγάλη γκάμα εξατομικευμένων χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών γύρω από το αυτοκίνητο – από ευέλικτες και ελκυστικές προσφορές χρηματοδότησης έως μεμονωμένες προσφορές χρονομίσθωσης και ασφάλισης.
  • Ιnspire“: μία επίσκεψη στον κόσμο έρευνας και ανάπτυξης της Mercedes-Benz αποτελεί όνειρο για πολύ κόσμο που αγαπά την τεχνολογία και τις καινοτομίες. Μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής, ο χρήστης έχει άμεση πρόσβαση στις ενέργειες εξέλιξης της μάρκας, ενώ ξεπερνά τα όρια της ενημερωτικής διαδικτυακής πύλης, αφού προσφέρει ενδιαφέρουσες πληροφορίες και ιστορίες σχετικά με τις καινοτομίες, την τεχνολογία και τον κόσμο της αυτοκίνησης γενικότερα. Επιπλέον, ως μέλος της κοινότητας Mercedes me, ο πελάτης έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει το ταξίδι των καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών καθώς αυτές σχηματοποιούνται. Αλληλεπιδρώντας με εξειδικευμένα στελέχη από διαφορετικούς τομείς, μπορεί να συμμετέχει στην εξέλιξη νέων τεχνολογιών και υπηρεσιών συνεισφέροντας με δικές του ιδέες και προτάσεις.

Το “Mercedes me” στην Ελλάδα

Τα αυτοκίνητα με ημερομηνία παραγωγής μετά τον Δεκέμβριο του 2017 είναι εξοπλισμένα από το εργοστάσιο με το απαραίτητο σύστημα συνδεσιμότητας HERMES UMTS ή HERMES LTE, το οποίο περιλαμβάνει μια μόνιμα εγκατεστημένη κάρτα SIM (eSIM) στο όχημα. Το σύστημα αυτό τοποθετείται εργοστασιακά στο αυτοκίνητο κατά την κατασκευή του και δεν έχει επιπλέον χρέωση.

Εκτός από τις βασικές υπηρεσίες οι οποίες παρέχονται εργοστασιακά, δεδομένης την νέας Ευρωπαϊκής Οδηγίας που καθιστά υποχρεωτική την εργοστασιακή τοποθέτηση του συστήματος συνδεσιμότητας για λόγους έκτακτης ανάγκης, οι πελάτες θα έχουν την δυνατότητα να προσθέσουν στο όχημά τους, αν το επιθυμούν, κατά την παραγγελία επιπλέον κωδικούς υπηρεσιών και εφαρμογών.