Μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας με τους inkjet εκτυπωτές της Epson

70

Οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις που σήμερα χρησιμοποιούν εκτυπωτές και φωτοτυπικά μηχανήματα laser θα μπορούσαν να μειώσουν σημαντικά τα απόβλητά τους, την κατανάλωση ενέργειας και τις εκπομπές θορύβου απλά και μόνο επιλέγοντας τους inkjet εκτυπωτές WorkForcePro της Epson, σύμφωνα με τις νέες ανεξάρτητες δοκιμές (που πραγματοποιήθηκαν) από την BuyersLaboratoryLLC (BLI), μετά από ανάθεση της Epson.

H BLI δοκίμασε αρκετά μοντέλα WorkForceProσε σύγκριση με μια γκάμα ανταγωνιστικών έγχρωμων εκτυπωτών και φωτοτυπικών μηχανημάτων laser και διαπίστωσε ότι οι εκτυπωτές της Epson παράγουν έως και 95% ή 77 κιλά λιγότερα απόβλητα κατά την εκτύπωση έως και 80.000 σελίδων. Επιπλέον, οι δοκιμές της BLI συγκριτικά με μια γκάμα ανταγωνιστικών μηχανημάτων έδειξε ότι τα μοντέλα WorkForceProτης Epson χρησιμοποιούν έως και 82% λιγότερη ενέργεια σε σχέση με τους εκτυπωτέςκαι τα φωτοτυπικά μηχανήματα laser.[1]

«Τα εξαιρετικά οικολογικά χαρακτηριστικά των εκτυπωτών WorkForcePro έχουν καταστεί δυνατά χάρη στην τεχνολογία κεφαλών εκτύπωσης inkjetτης Epson, PrecisionCore, η οποία χρησιμοποιεί την αποκλειστική τεχνολογία Micro Piezo της Epson.», σχολιάζει ο PaulSteels, Διευθυντής Επιχειρηματικής Εικόνας, της EpsonΕυρώπης. «Οι κεφαλές εκτύπωσης  PrecisionCore έχουν τη δυνατότητα να εκτοξεύουν με ακρίβεια μια μεγάλη ποικιλία υγρών στις ακριβείς απαιτούμενες ποσότητες, σε ποικιλία μέσων, ελαχιστοποιώντας τα απόβλητα μελανιών και μειώνοντας τη συχνότητα αντικατάστασης των αναλώσιμων,, με αποτέλεσμα να παράγουν πολύ λιγότερα απόβλητα σε σύγκριση με τους έγχρωμους εκτυπωτές και τα φωτοτυπικά μηχανήματα laser».

«Οι εκτυπωτές και τα φωτοτυπικά μηχανήματα laserχρησιμοποιούν ένα συνδυασμό θερμότητας και πίεσης για τη διάχυση του γραφίτη στο χαρτί. Αντί της θερμότητας, οι inkjet εκτυπωτές της Epson χρησιμοποιούν ανεπαίσθητες μεταβολές στην πίεση για να εκτοξεύσουν τα σταγονίδια μελανιών στο χαρτί, και έτσι καταναλώνουν ελάχιστη ενέργεια κατά τη διάρκεια της εκτύπωσης.

Επιπλέον, η έρευνα της BLI επιβεβαιώνει ότι σε μια σειρά από τυπικές δραστηριότητες γραφείου για διάστημα τριών λεπτών, τα μοντέλα WorkForcePro είναι έως και 18% πιο αθόρυβα (29.42 dBA) σε σύγκριση με ανταγωνιστικούς εκτυπωτές και φωτοτυπικά μηχανήματα laser, καθιστώντας τα ιδανικά για το εργασιακό περιβάλλον.[2] «Οι inkjet εκτυπωτές είναι σε θέση να εισέρχονται σε sleepmode με πολύ ταχύτερο ρυθμό σε σύγκριση με τους (εκτυπωτές) laser, κάτι το οποίο μειώνει τόσο την κατανάλωση ενέργειας, όσο και τις εκπομπές θορύβου, βοηθώντας τους εργαζομένους να επικεντρωθούν στη δουλειά τους», προσθέτει ο Steels.

«Οι επιχειρήσεις και οι οργανώσεις σήμερα ψάχνουν συνεχώς για νέους τρόπους ώστε να κρατήσουν μακριά την διάσπαση της προσοχής και να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα στο χώρο εργασίας», σχολίασε ο Senior Editor της BLI Priya Gohil. «Τα σαφή περιβαλλοντικά οφέλη, μεταξύ άλλων που παρατηρήθηκαν κατά τις δοκιμές αυτές, προβάλλουν τα μοναδικά πλεονεκτήματα που έχουν οι inkjet εκτυπωτές – καθιστώντας τους τους μοναδικούς που αξίζει να προσέξει κανείς στον εκτυπωτικό χώρο.

Τα αποτελέσματα της δοκιμής της BLI για τα  WorkForceProυπογραμμίζουν τη δύναμη της Epson στην ανάπτυξη μικρών μεγέθους μοντέλων με εξοικονόμηση ενέργειας και υψηλής ακριβείας τεχνολογία, τα οποία δημιουργούν μια κοινή βάση για όλες τις τεχνολογίες της Epson: MicroPiezo, αισθητήρες και microdisplay.

Ο RobClark, Αντιπρόεδρος της Epson Ευρώπης, πρόσθεσε: «Μέσα από χαρακτηριστικά, όπως η ελαχιστοποίηση της χρήσης των πόρων και η μείωση των αποβλήτων, οι βασικές μας τεχνολογίες είναι φιλικές προς το περιβάλλον. Η Epson θα συνεχίσει να επεξεργάζεται αυτές τις τεχνολογίες για να αυξήσει την ποιότητα που παρέχει στους πελάτες της και να συμβάλλει ακόμη περισσότερο στο περιβάλλον».

«Σε εταιρικό επίπεδο, η Epson έχει δεσμευτεί να επιτύχει το «Περιβαλλοντικό Όραμα 2050» με την αποκατάσταση και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας ως μέλος του οικο-συστήματος, τη μείωση των εκπομπών του CO2 κατά 90% σε όλο τον κύκλο ζωής των προϊόντων, καθώς και να διασφαλίσει ότι όλα τα προϊόντα είναι ανακυκλώσιμα.

«Ως μέρος των περιβαλλοντικών στόχων μας, εμείς οι ίδιοι προκαλούμε τους εαυτούς μας να δημιουργήσουμε συναρπαστικά προϊόντα, που ικανοποιούν τους πελάτες και που έχουν 50% μικρότερο αντίκτυπο σε όλη την διάρκεια του κύκλου ζωής τους, κατασκευάζοντας μικρότερα,προιόντα με μειωμένες απαιτήσεις ενέργειας, προκειμένου να διευκολυνθεί η  ανακύκλωση αλλά και να παραταθεί η διάρκεια ζωής τους. Με τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων σε όλα τα προϊόντα μας, τις υπηρεσίες και όλους τους τομείς της λειτουργίας, βοηθάμε τους πελάτες μας να επιτύχουν τους περιβαλλοντικούς τους στόχους», καταλήγει ο Clark.

[1]Όπως δοκιμάστηκε από την BLI, για δύο μήνες τον Απρίλιο του 2015, συγκριτικά με ανταγωνιστικά μηχανήματα, όπως ανατέθηκε από την Epson. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.epson.eu/inkjetsaving

[2]Όπως δοκιμάστηκε από την BLI, για δύο μήνες τον Απρίλιο του 2015, συγκριτικά με ανταγωνιστικά μηχανήματα, όπως ανατέθηκε από την Epson. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.epson.eu/inkjetsaving