Μεγαλύτερη ασφάλεια για τα παιδιά στο διαδίκτυο από την Kaspersky

265

Η KasperskyLab συμπληρώνει τις λύσεις που προσφέρει για την προστασία των παιδιών από ψηφιακές απειλές με νέες λειτουργίες για τις πλατφόρμες iOS και Android. Πλέον, τα παιδιά μπορούν να ζητήσουν εξ αποστάσεως πρόσβαση από τους γονείς τους για μία απαγορευμένη ιστοσελίδα ή εφαρμογή με το πάτημα ενός κουμπιού, ενώ οι γονείς λαμβάνουν χρήσιμες συμβουλές όταν το KasperskySafeKids καταγράφει περίεργες περιπτώσεις.

Οι γονείς μπορούν να δουν αυτές τις συμβουλές ως σχόλιο στις ρυθμίσεις του KasperskySafeKids, καθώς και σε έκθεση σχετικά με τη δραστηριότητα του παιδιού τους στο Διαδίκτυο στο portal «MyKaspersky». Οι συμβουλές μπορούν επίσης να εμφανιστούν ως μέρος μιας επείγουσας ειδοποίησης στη φορητή συσκευή του γονέα, για παράδειγμα, αν το παιδί προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση σε ιστοσελίδα από μια κατηγορία στην οποία δεν επιτρέπεται η πρόσβαση με εντολή των γονέων (π.χ. μια ιστοσελίδα με ακατάλληλο περιεχόμενο ή που χρησιμοποιεί χυδαίες εκφράσεις).

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποιήθηκε από την KasperskyLab και τη B2BInternational ένας στους τρεις γονείς αισθάνεται ότι δε μπορεί να ελέγξει τι βλέπει και τι κάνει το παιδί του στο διαδίκτυο. Ακόμη και χρησιμοποιώντας εργαλεία γονικού ελέγχου, οι ενήλικες συχνά δεν γνωρίζουν πως πρέπει να αντιδράσουν σε συγκεκριμένες διαδικτυακές συμπεριφορές των παιδιών τους. Για παράδειγμα, θα πρέπει να κατασχέσουν ένα gadget αν δουν το παιδί τους να προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση σε ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών; Ή, πόσο αυστηρά θα πρέπει να μιλήσουν στο παιδί τους αν το σύστημα καταγράψει ενδιαφέρον για πρόσβαση σε ιστοσελίδες με περιεχόμενο που απευθύνεται αποκλειστικά σε ενηλίκους;

Για αυτό, στη νέα έκδοση του Kaspersky Safe Kids έχουν ενσωματωθεί και συμβουλές από ψυχολόγους, οι οποίες επιτρέπουν στους γονείς όχι μόνο να αξιολογήσουν επαρκώς το βαθμό κινδύνου που διατρέχει το παιδί τους, αλλά και να αναθεωρήσουν την προσέγγισή τους για την ασφάλεια του στο διαδίκτυο. Οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν συμβουλές σχετικά με ακατάλληλες ιστοσελίδες και εφαρμογές, όταν νέες ύποπτες επαφές εμφανίζονται, όταν πραγματοποιούνται online αγορές, σχετικά με την υπερβολική χρήση του Διαδικτύου, καθώς και σε μια σειρά από άλλες καταστάσεις.