Μαρία Σιδέρη: Νέα οικονομική διευθύντρια της HP

143

Η HP Hellas ανακοινώνει την ένταξη της Μαρίας Σιδέρη στο στελεχιακό δυναμικό της, ως Οικονομική Διευθύντρια για την Ελλάδα και την Κύπρο. Η Μαρία Σιδέρη διαδέχεται τον Γιώργο Μιχαλόπουλο, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα Finance Controller της HP για την περιοχή της Αφρικής, έπειτα από μια ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία στην HP Hellas.

Στο πλαίσιο του νέου της ρόλου, η Μαρία Σιδέρη θα προΐσταται της ομάδας που υποστηρίζει τις οικονομικές λειτουργίες της εταιρείας, ενώ θα συμμετέχει και στον καθορισμό και την υλοποίηση των ετήσιων οικονομικών στόχων. Στα καθήκοντά της περιλαμβάνεται ακόμη η ανάλυση του οικονομικού περιβάλλοντος, ο μακροπρόθεσμος επιχειρησιακός σχεδιασμός, καθώς και η ανάλυση του επιχειρηματικού ρίσκου.

Η Μαρία Σιδέρη έρχεται στην HP Hellas έπειτα από μια πολυετή καριέρα στη Phillips, όπου μέχρι πρόσφατα ασκούσε καθήκοντα F&A Manager για την ελληνική αγορά.  

«Η ανάληψη μιας θέσης ευθύνης σε μια κορυφαία εταιρεία, όπως η HP Hellas, αποτελεί πρόκληση για κάθε στέλεχος. Η HP Hellas έχει καθιερωθεί ως μια από τις πιο σημαντικές εταιρείες τεχνολογίας στην Ελλάδα, με σημαντικά οικονομικά αποτελέσματα. Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε την ηγετική της θέση και να ανταποκριθούμε με επιτυχία στις αντιξοότητες της εποχής», σημείωσε η Μαρία Σιδέρη, με αφορμή την ανάληψη των νέων της καθηκόντων.

Ο Πυθαγόρας Παπαδημητρίου, Διευθύνων Σύμβουλος της HP Hellas καλωσόρισε τη Μαρία Σιδέρη στην εταιρεία: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που η Μαρία Σιδέρη έγινε μέλος της HP Ελλάδος και της εύχομαι κάθε επιτυχία στις νέες προκλήσεις της καριέρας της. Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι η Μαρία έχει όλα τα απαραίτητα προσόντα για μία επιτυχημένη καριέρα στην HP. Οι εξαιρετικές της σπουδές, η πολύτιμη εμπειρία της, η βαθιά γνώση του αντικειμένου και ο χαρακτήρας της, θα βοηθήσουν την προσπάθεια  της HP να συνεργάζεται ακόμη πιο αποτελεσματικά με τους πελάτες και τους συνεργάτες μας στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Με δεδομένο ότι η Μαρία θα έχει την απαραίτητη υποστήριξη από όλο τον οργανισμό της HP, τόσο από το Ελληνικό γραφείο, όσο και από το εξωτερικό, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα έχει μία απόλυτα επιτυχημένη καριέρα μαζί μας και θα συμβάλει σημαντικά στην επίτευξη των στόχων μας».

Τέλος, ο κύριος Παπαδημητρίου ευχαρίστησε τον Γιώργο Μιχαλόπουλο για την προσφορά του στην HP Hellas, σημειώνοντας: «Παράλληλα θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον Γιώργο Μιχαλόπουλο για την προσφορά του στην HP Ελλάδος και να του ευχηθώ καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα ως Finance Controller για την περιοχή της Αφρικής».