MafiaIII:Ανδρική υπόθεση… για PC, PS4, XboxOne

418

Αναμφισβήτητα η δεκαετία του ’60 ήταν από τις πιο βίαιες εποχές για την Αμερική. Έξαρση του ρατσισμού, δολοφονία του JFK, κατάχρηση αστυνομικής εξουσίας, συμμορίες, πόλεμος του Βιετνάμ, ναρκωτικά, διαφθορά. Μια ταραγμένη περίοδος που η μαφία βρήκε την ευκαιρία να απλώσει τα πλοκάμια της εξολοθρεύοντας οποιονδήποτε τολμούσε να σταθεί εμπόδιο στα σχέδιά της.

 

«Οικογένεια δεν θεωρείται αυτή που σε μεγαλώνει αλλά αυτή για την οποία είσαι έτοιμος να πεθάνεις, ανά πάσα στιγμή». Σ’ αυτό συνοψίζει όλα του τα πιστεύω ο LincolnClay, ένας ορφανός μιγάς βετεράνος του Βιετνάμ που επιστρέφει από τη μια ζούγκλα για να ζήσει σε μια άλλη. NewBordeaux (Νέα Ορλεάνη) του 1968 και το οργανωμένο έγκλημα δίνει πραγματικές μάχες στους δρόμους μακελεύοντας αθώους κι ενόχους, με την ίδια ευκολία και χωρίς κανέναν ενδοιασμό.

 

Ο κεντρικός χαρακτήρας του MafiaIII δεν είναι ο άνθρωπος που θα συστήνατε στην αδερφή σας. Σκληροτράχηλος και αδίστακτος με μια πολύ ιδιαίτερη άποψη για το τι πραγματικά σημαίνει δικαιοσύνη. Μεγαλωμένος στα βρόμικα σοκάκια και υπό την προστασία της μαύρης συμμορίας της περιοχής εξοικειώνεται από πολύ μικρός με τη βία και την εγκληματικότητα. Άμα τη επιστροφή του από το Βιετνάμ, διαπιστώνει πως η οικογένειά του έχει εξολοθρευτεί από την πανίσχυρη ιταλική μαφία της πόλης. Κάπως έτσι λοιπόν ξεκινάει μια ιστορία εκδίκησης με αμέτρητους φόνους, συνωμοσίες και συμπλοκές. Σκοπός του είναι να εξοντώσει τους υπαίτιους, να γκρεμίσει τη μαφία από τον θρόνο της και να ανακαταλάβει τον πλήρη έλεγχο της περιοχής.

 Mafia-III--2

Αυτή είναι με 184 λέξεις η ιστορία που αποτελεί και τον βασικό σεναριακό κορμό του MafiaIII. Ένα παιχνίδι δράσης και βολών, προοπτικής τρίτου προσώπου με πλήρη ελευθερία κινήσεων στον χώρο. Η αλήθεια είναι πως θα σας θυμίσει σε -πολλές- στιγμές το GTA (GrandTheftAuto) λόγω της λογικής που ακολουθεί η εξέλιξη της δράσης.

 

Ο τίτλος είναι γεμάτος από στιγμές βίας με έντονες πινελιές ρατσισμού. Δύο στοιχεία που εξάλλου αποτελούσαν και τα σήματα κατατεθέντα για τους δρόμους της Αμερικής, τη δεκαετία του ‘60. Σκοπός σας είναι να δημιουργήσετε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τον πυρήνα της ομάδας κρούσης σας ώστε να ξεκινήσετε να ξεκληρίζετε τα χαμηλόβαθμα στελέχη της ιταλικής μαφίας και να φτάσετε σιγά σιγά στα αφεντικά της και να ξεκαθαρίσετε τους λογαριασμούς σας μια και καλή. Στην πορεία αυτής της προσπάθειας θα προβείτε σε ενέργειες που παραβιάζουν όλα τα άρθρα του Ποινικού Κώδικα. Κλοπές αυτοκινήτων, εκτελέσεις, απαγωγές, εμπόριο όπλων κι οτιδήποτε άλλο φανταστεί ο νους σας. Τα πάντα θυσιάζονται στον βωμό της εκδίκησης.

 

Μη θαρρείτε πως πρόκειται για ένα παιχνίδι ατέλειωτων πυροβολισμών και βίας. Η τακτική παίζει σημαντικό ρόλο, ενώ σε στιγμές θα κληθείτε να πάρετε σημαντικές αποφάσεις που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του μύθου. Αξίζει να σημειωθεί πως με τους σωστούς χειρισμούς και τις επιλογές μπορείτε να ανακαλύψετε ορισμένους από τους πρωταίτιους της δολοφονίας του JFK!

 

Η πλήρης ελευθερία κινήσεων σημαίνει πως μπορείτε να πλοηγηθείτε στους δρόμους της Νέας Ορλεάνης χωρίς κανέναν περιορισμό ώστε να ολοκληρώσετε με επιτυχία την εκάστοτε αποστολή σας. Για τις μετακινήσεις σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε όχημα της αρεσκείας σας, ενώ στον οπλισμό σας περιλαμβάνονται όλα τα μοντέλα της εποχής, στρατιωτικής κατασκευής και μη. Καθώς θα καταλαμβάνετε νέες περιοχές, θα πρέπει ακολούθως να τις διαχειριστείτε μέσω των υπαρχηγών που θα έχετε επιλέξει. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα δημιουργήσετε έναν μικρό στρατό αφοσιωμένων μαχητών ώστε να καθαρίσετε το τοπίο από την ιταλική μαφία.

 

Το σύστημα μάχης είναι ιδιαίτερα ρεαλιστικό και αποτελεσματικό, ενώ θα εκτιμήσετε ιδιαίτερα τη δυνατότητα πολλαπλής κάλυψης πίσω από αντικείμενα κατά τη διάρκεια των ένοπλων συγκρούσεων. Η αναπαράσταση τόσο των εσωτερικών όσο και των εξωτερικών χώρων και αντικειμένων θυμίζουν πανάκριβη κινηματογραφική παραγωγή. Ο ρεαλισμός δεσπόζει και στην κίνηση των χαρακτήρων εξασφαλίζοντας υψηλά επίπεδα διασκέδασης κατά τη διάρκεια της μάχης.

 

Το μουσικό χαλί που έχει επιλεχθεί είναι πλήρως εναρμονισμένο με την εποχή και αποτελείται από συνθέσεις που νοερά θα σας ταξιδέψουν στη Νέα Ορλεάνη.

 

Εν κατακλείδι, το MafiaIII είναι ένας τίτλος που σέβεται τη βαριά παράδοση των προκατόχων του και συνάμα εξελίσσει με τον καλύτερο τρόπο το είδος του.