Μ. Τσαμάζ: Ψηλά στην ατζέντα της Πολιτείας η ψηφιακή πολιτική

470

Στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης υπεγράφη μεταξύ του Γενικού Γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιου Ράλλη, και του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλη Τσαμάζ, η σύμβαση έναρξης υλοποίησης του έργου “Σύστημα Ψηφιακής Διαχείρισης Εγγράφων και Ροής Εργασιών με ενσωματωμένες εξ αποστάσεως ψηφιακές υπογραφές”.

Ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής εξέφρασε τη χαρά του για την υλοποίηση του έργου, “το οποίο δεν αγγίζει μόνο τον δημόσιο αλλά και τον ιδιωτικό τομέα” και μίλησε για την εθνική προσπάθεια ψηφιακού εκσυγχρονισμού της δημόσιας διοίκησης στη χώρα.

Ο κ. Τσαμάζ από την πλευρά του αναδόχου του έργου μίλησε για τη μεγάλη σημασία του πρότζεκτ γιατί “ο ΟΤΕ αναλαμβάνει ένα έργο ορόσημο για τον δημόσιο τομέα αλλά κυρίως γιατί η πολιτεία αποδεικνύει ότι η ψηφιακή πολιτική είναι ψηλά στην ατζέντα της”. Τέλος, επεσήμανε τη σημαντική μείωση του κόστους λειτουργίας που θα επιφέρουν οι ψηφιακές υπογραφές και εξέφρασε την ευχή η ψηφιοποίηση των υπογραφών να γίνει και στα υπόλοιπα υπουργεία.

Νωρίτερα, συνάντηση με την Επίτροπο για την Ψηφιακή Οικονομία και Κοινωνία, Μαρίγια Γκάμπριελ, είχε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, Νίκος Παππάς., ο οποίος χαρακτήρισε “ζήτημα δημοκρατίας και δικαιοσύνης” την πρόσβαση όλων των πολιτών στις ψηφιακές υπηρεσίες.

“Το αύριο σήμερα για όλους, είναι το μότο μας”, επανέλαβε ο υπουργός, που ενημέρωσε την Επίτροπο για όλα τα σχέδια του υπουργείου ανάμεσα σε αυτά το μητρώο των online media και ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός των δομών του.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ