LG Optimus L4 II

50

Για όσους δεν έχουν και πολύ ιδιαίτερες απαιτήσεις από ένα smartphone, αλλά θέλουν μια έξυπνη Android συσκευή με ικανοποιητική οθόνη και μπαταρία, αλλά και mobileinternet, που θα τους μυήσουν στον κόσμο των smartphones.

Το OptimusL4 II της LG είναι άλλο ένα smartphoneπου κινείται στη γραμμή των προσιτών τηλεφώνων. Όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά δηλαδή προσγειώνονται σε χαμηλές τιμές, προκειμένου να γίνουν κτήμα των καταναλωτών που δεν θέλουν να πληρώσουν εξωφρενικά ποσά, αλλά και (ίσως) δεν είχαν προηγούμενη εμπειρία χρήσης με τέτοιου είδους τηλέφωνα.

Design

Ως προς την κατασκευή του, του L4 II φαίνεται ότι ανήκει στη σειρά OptimusLακολουθώντας τις λιτές γραμμές παρόμοιων κινητών της εταιρείας, στρογγυλεμένες άκρες και μικρό πάχος. Το αποτέλεσμα είναι ένα έξυπνο τηλέφωνο μικρών διαστάσεων που θα σας διευκολύνει είτε είστε στο γραφείο είτε στον δρόμο και θέλετε να στείλετε ένα mail.

Η μπροστινή του πλευρά τονίζεται με την παρουσία της οθόνης αφής, μιας και η LG σε αυτό το κινητό αφαίρεσε οποιαδήποτε φυσικά πλήκτρα, εκτός του HomeButton, το οποίο παίρνει διαφορετικά χρώματα ανάλογα με τη λειτουργία του κινητού. Για παράδειγμα, στο ξυπνητήρι φωτίζεται κόκκινο και λίγο πράσινο, όταν έχετε κλήση ανάβει πράσινο και όταν υπάρχει ενημέρωση στο ημερολόγιό σας ανάβει γαλάζιο. Προφανώς ο στόχος είναι το κινητό να συντροφεύει τον κάτοχό του σχεδόν σε κάθε στιγμή της ημέρας.

Multimedia

Επειδή είναι προσιτό smartphone, δεν έχουμε πολλές απαιτήσεις. Πάντως, η οθόνη έχει μέγεθος 3,8 ιντσών, που με τα σημερινά δεδομένα μπορεί να θεωρηθεί μικρό, αλλά διαθέτει τεχνολογία IPS για βαθύ μαύρο, μεγάλες γωνίες θέασης και για να βλέπετε την εικόνα από γωνία.

Η κάμερα αυτού του Optimusείναι των 3,15 megapixels και με ενσωματωμένο LEDφλας. Έτσι, λοιπόν, μπορείτε να βγάζετε φωτογραφίες μεσαίας ποιότητας, δηλαδή αν δεν έχετε πρόχειρη κάποια φωτογραφική, αλλά και να επιχειρείτε λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Η αναπαραγωγή βίντεο αγγίζει τα 320 x 480 pixels, δηλαδή οι δυνατότητες της κάμερας προορίζονται πιο πολύ για καθημερινή χρήση.

Στον χώρο της μνήμης, η RAMτων 512 MB φαίνεται να συνεργάζεται καλά με τον επεξεργαστή του 1 GHz, αρκεί βέβαια να μη φορτώσετε με πάρα πολλές εφαρμογές το κινητό. Η ενσωματωμένη μνήμη των 4 GB μπορεί να επεκταθεί μέσω καρτών μνήμης microSD έως 32 GB, για να αποθηκεύετε όσα δεδομένα θέλετε. Με τον επεξεργαστή του κινητού τα μενού ανοίγουν σχετικά γρήγορα, όπως και οι περισσότερες εφαρμογές, ενώ η πρόσβαση στις περισσότερες ιστοσελίδες είναι εύκολη υπόθεση.

 

Συνδεσιμότητα

Το LGOptimusL4 IIείναι 3G κινητό τηλέφωνο, με 7,2 Mbpsδυνατότητα download. Πιο αναλυτικά, υποστηρίζει δίκτυα HSDPA και Wi-Fi 802.11 b/g μέσω hotspots. Επίσης, μπορεί να λειτουργήσει το ίδιο ως hotspot ώστε να συνδεθούν άλλα smartphones στο internet μέσω του δικού σου LG Optimus L4 II.

Χάρη στο QuickMemo κρατάτε γρήγορες σημειώσεις σε όποια οθόνη του τηλεφώνου είστε. Σε μία φωτογραφία, στο internet και όπου αλλού θέλετε με την εφαρμογή Quick Memo. Μπορείτε ακόμη να στείλετε αυτές τις φωτογραφίες και σημειώσεις στους φίλους σου για να τους δείξετε την ακριβή διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσουν.

 

Τέλος, το κινητό «φοράει» το Android 4.1, το οποίο δεν είναι η τελευταία έκδοση του λειτουργικού της Google, αλλά εγγυάται παραμετροποίηση της οθόνης, οργάνωση των συντομεύσεων όπως εσείς θέλετε, αλλά και των εφαρμογών που χρησιμοποιείτε περισσότερο.

 

Άποψη

Εάν λοιπόν θέλετε για πρώτη φορά να δοκιμάσετε ένα smartphone, μια καλή πρόταση είναι το L4 II της LG, και αυτό γιατί χωρίς πολλά λεφτά προσφέρει εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα σας κάνουν να γνωρίσετε καλύτερα το περιβάλλον χρήσης ενός έξυπνου τηλεφώνου.

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Δίκτυο λειτουργίας: GSM 850/900/1800/1900, HSDPA 900/2100

Οθόνη: Πολλαπλής αφής 3,8’’, 320 x 480 pixels, IPSLCDcapacitive, 16 εκατ. χρώματα, πυκνότητα 152 ppi

Κάμερα: 3,15 megapixels, ανάλυση φωτογραφίας 2.048 x1.536 pixels, LEDφλας, geotagging (γεωγραφικός προσδιορισμός)

Μνήμη: 512 MBRAM, ενσωματωμένη μνήμη 4 GB, επέκταση μέσω microSD έως 32 GB

Λειτουργικό σύστημα: Android 4.1 JellyBean

Επεξεργαστής: CortexA9, χρονισμένος στο 1 GHz

Μπαταρία: 1.700 mAh

Χρόνος ομιλίας: 12 ώρες

Χρόνος αναμονής: 600 ώρες

Διαστάσεις: 112,5 x 64,7 x 11,9 χιλ.

Βάρος: 125 γρ.

Τιμή: 150 ευρώ