LG Optimus L3 II Dual

93

Μια τίμια πρόταση στα Android smartphones, με δύο κάρτες SIM και αξιόλογη μπαταρία για αρκετή αυτονομία είναι τα κεντρικότερα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν στο LG Optimus L3 II Dual.

 

Η LG δεν έχει πολύ καιρό που έφερε στην Ελλάδα ένα νέο entry-level κινητό τηλέφωνο, το Optimus L3 II. Πλέον μπορείτε να βρείτε το Optimus L3 II Dual, το οποίο δίνει επιπλέον τη δυνατότητα να έχετε δύο κάρτες SIM, δηλαδή δύο διαφορετικούς αριθμούς, μαζί με την αξιοπιστία του Android λειτουργικού συστήματος. Και μάλιστα σε πολύ προσιτή τιμή, στα 140 ευρώ.

 

Design

Το Optimus L3 II Dual μοιάζει αρκετά με το L3 II, αλλά εξωτερικά διαφοροποιείται στις πιο στρογγυλεμένες και όμορφες γωνίες του. Χάρη στις διαστάσεις και στο βάρος του πρόκειται για ένα κινητό τηλέφωνο μεσαίων διαστάσεων που χωράει άνετα στην παλάμη του χεριού μας ή και στο σακίδιό μας, χωρίς να πιάνει χώρο ή να προσθέτει πολύ βάρος. Από άποψη σχεδιαστική, το smartphone της LG είναι λειτουργικό και προσφέρει άνετη χρήση χωρίς να κουράζει.

 

Multimedia

Λόγω του μικρού μεγέθους της συσκευής η οθόνη ξεχωρίζει αρκετά, και σε αυτό βοηθάει πολύ η ποιότητά της. Το μέγεθος της οθόνης φτάνει τις 3,2 ίντσες, με πυκνότητα 125 pixels ανά ίντσα. Επίσης είναι capacitive, για να ανταποκρίνεται στην αφή γρήγορα, αλλά και LCD για ζωντανά χρώματα και ρεαλιστική απόδοση των αντιθέσεων.

Στο θέμα της κάμερας υπάρχει μόνο μία, σε αντίθεση με τα περισσότερα smartphones της εποχής μας που έχουν και δεύτερη για βιντεοκλήσεις. Τα 3,15 megapixels και η ανάλυση των 2.048 x 1.536 pixels ίσως να μη φανούν αρκετά, και η αλήθεια είναι ότι αυτό το σημείο είναι μείον για το κινητό, αλλά θα σας βολέψει κάπως για άμεσες και βιαστικές λήψεις. Στις δυνατότητες της κάμερας υπάρχει η γεωγραφική επισήμανση, το geotagging δηλαδή, για να δίνετε πληροφορίες τοποθεσίας στις λήψεις σας. Όσον αφορά την καταγραφή βίντεο, το L3 II Dual επιτρέπει να γράφετε βίντεο με ανάλυση VGA στα 30 καρέ το δευτερόλεπτο. Αισθητή είναι και η απουσία φλας LED, χαρακτηριστικό που θα βοηθούσε πολύ στις νυχτερινές λήψεις.

 

Σχετικά με τη μνήμη της συσκευής, η RAM φτάνει τα 512 MB, μέγεθος που δεν θα ικανοποιήσει όσους ασχολούνται με πιο ακριβά και πιο δυνατά smartphones, αλλά ο αποθηκευτικός χώρος είναι των 4 GB, επεκτάσιμος με κάρτα μνήμης microSD έως 32 GB. Ένα σημείο που μας άρεσε στο smartphone είναι η μπαταρία των 1.540 mAh, χάρη στην οποία ο χρόνος ομιλίας σε 3G φτάνει τις 360 ώρες και της ομιλίας τις 11 ώρες περίπου.

 

Συνδεσιμότητα

Το LG Optimus L3 II Dual εξασφαλίζει πρόσβαση σε 3G δίκτυο με ταχύτητες κατεβάσματος 7,2 Mbps και ανεβάσματος 5,76 Mbps, ενώ χάρη στα Wi-Fi και Wi-Fi hotspot θα μπορείτε ως κάτοχοι του κινητού να συνδέεστε σε ασύρματα δίκτυα ίντερνετ ή και να δίνετε πρόσβαση στο διαδίκτυο σε άλλους χρήστες, αντίστοιχα.

 

Στην καρδιά της συσκευής θα βρείτε το Android 4.1.2 Jelly Bean, που είναι από τις πιο πρόσφατες εκδόσεις του λειτουργικού της Google, για να έχετε πρόσβαση και δικαίωμα να αποκτήσετε τις χιλιάδες δωρεάν και επί πληρωμή εφαρμογές του Play Store. Ο δε επεξεργαστής είναι ο Snapdragon στο 1 GHz, όσο δηλαδή και στα περισσότερα smartphones που κυκλοφορούν, ενώ σε συνδυασμό με τη RAM δεν πιστεύουμε ότι θα έχετε προβλήματα στην ταχύτητα επεξεργασίας των λειτουργιών του έξυπνου κινητού.

 

Σε αυτό το σημείο να αφιερώσουμε λίγο χώρο για τη λειτουργία του ως δίκαρτου κινητού τηλεφώνου. Το LG Optimus L3 II Dual δεν είναι ότι δέχεται απλώς δύο κάρτες SIM, αλλά: όποια κάρτα και αν έχεις ενεργή ειδοποιείσαι για κλήσεις ή μηνύματα και για τις δύο SIM, πατώντας απλά ένα κουμπί αλλάζεις κάρτα, οι κλήσεις και τα μηνύματα δεν φεύγουν σε λάθος αριθμό, γιατί ειδοποιείστε σε ποια κάρτα έχετε μήνυμα και επιλέγετε να μετακινηθείτε σε αυτήν για να απαντήσετε.

 

Άποψη

 

Συστήνουμε το LG Optimus L3 II Dual σε όσους θέλουν ένα κινητό τηλέφωνο που να δέχεται δύο κάρτες SIM, αλλά και να παρέχει δυνατότητες ενός προσιτού 3G smartphone, σε μια πολύ λογική τιμή.

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Δίκτυο λειτουργίας: GSM 850/900/1800/1900 – SIM 1 & SIM 2, HSDPA 850/900/1900/2100, HSDPA 7,2 Mbps, HSUPA 5,76 Mbps

Οθόνη: Αφής 3,2’’, IPS LCD capacitive, 240 x 320 pixels, 125 ppi

Κάμερα: 3,15 megapixels, 2.048 x 1.536 pixels, geotagging, καταγραφή βίντεο VGA στα 30fps

Μνήμη: 512 MB (RAM), 4 GB επεκτάσιμος αποθηκευτικός χώρος με microSD έως 32 GB

Λειτουργικό σύστημα: Android 4.1.2 Jelly Bean

Μπαταρία: 1.540 mAh

Χρόνος ομιλίας: 11 ώρες 30 λεπτά (3G)

Χρόνος αναμονής: 680 ώρες (3G)

Διαστάσεις: 102,9 x 61,3 x 11,9 χιλ.

Βάρος: 110 γρ.

Τιμή: 140 ευρώ

SHARE
Previous articleContra Evolution €0,89
Next articleZTE Open