LG L90

76

Σε αυτό το smartphoneη LG δεν πρόκειται να σε τρελάνει με τα extras, αλλά με το υψηλό επίπεδο των βασικών χαρακτηριστικών του. Το LGL90 είναι το προσιτό smartphoneμε μεγάλη οθόνη, δυνατή κάμερα, τετραπύρηνο επεξεργαστή και λεπτό πάχος που γοητεύει.

Το LG L90 ανήκει στην τρίτη γενιά Lseries της εταιρείας, η οποία διατηρεί τη διακριτική minimal φιλοσοφία σχεδιασμού της LG και προσφέρει ένα εντυπωσιακό πακέτο ενισχυμένου hardware και εμπειρίας χρήσης με ασύγκριτο OS στην κατηγορία του. Ο σχεδιασμός κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα και προηγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά δίνουν το «παρών», εμπνευσμένα από την πιο premium σειρά της εταιρείας, την G series.

Design

Ακολουθώντας τη λιτότητα στις γραμμές και την εργονομία στον σχεδιασμό, οι στρογγυλεμένες άκρες και οι λεπτές διαστάσεις του LGL90 απογειώνουν την άνεση στη διαχείριση. Κρίνοντας από τις διαστάσεις και το βάρος, μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται για ένα smartphoneπου παρά τη μεγάλη οθόνη των 4,7 ιντσών, είναι πολύ βολικό και δεν δυσκολεύει στη μεταφορά. Στα πολύ θετικά είναι το πάχος της συσκευής που τοποθετείται στα 9,7 χιλιοστά – κάνοντας το L90 από τα πιο λεπτά έξυπνα κινητά τηλέφωνα της κατηγορίας του. Επίσης, προσέξτε το περίβλημα του τηλεφώνου που είναι μεταλλικό προσδίδοντάς του ένα μοντέρνο στιλ που σίγουρα ξεχωρίζει.

 

Multimedia

Το LG L90 όχι μόνο διαθέτει μια μεγάλη οθόνη αφής 4,7 ιντσών, αλλά και ποιότητα εικόνας που δεν κουράζει. Βλέπετε, διαθέτει υψηλή πιστότητα χρωμάτων, κάτι που βολεύει αρκετά όταν θέλετε να περιηγηθείτε για πολλή ώρα στο διαδίκτυο, χωρίς να ταλαιπωρήσετε τα μάτια σας. Φυσικά, ακόμη και στο φως του ήλιου δεν θα συναντήσετε κανένα πρόβλημα χειρισμού του κινητού.

Στον οπτικοακουστικό τομέα, το L90 ενσωματώνει αρκετές χρήσιμες λειτουργίες και δυνατότητες. Η κάμερα του κινητού είναι 8 megapixels, με δυνατότητα καταγραφής και αναπαραγωγής βίντεο υψηλής ανάλυσης. Μάλιστα, υπάρχει και δευτερεύουσα κάμερα, στο μπροστινό μέρος, 1,3 megapixels για βιντεοκλήσεις ή selfie σε περίπτωση που είστε οπαδοί της νέας μόδας.

Στο ίδιο επίπεδο τοποθετείται η μνήμη των 8 GB, που είναι αρκετή για να αποθηκεύετε τα αρχεία σας. Υπάρχει όμως και η επιλογή της προσθήκης microSD για επιπλέον GB, αλλά και 5 GB στο Driveτης Google (cloud). Η δε μπαταρία αγγίζει τα 2.540 mAh, που βάσει των χαρακτηριστικών του κινητού εκτιμούμε ότι αντέχει σε «βαριά» χρήση μίας ημέρας.

Λειτουργικό & επιδόσεις

Το Android 4.4 KitKat είναι το λειτουργικό σύστημα του LGL90, που αποτελεί την τελευταία έκδοση του Android της Google. Ως εκ τούτου, η πρόσβαση στο διαδίκτυο και στις εφαρμογές-υπηρεσίες της Googleείναι δεδομένη. Σε αυτό βοηθά αρκετά και η 3G συνδεσιμότητα του κινητού, αν και θα θέλαμε να δούμε να εξασφαλίζει την πρόσβαση σε LTE δίκτυα.

Στην καρδιά του L90 χτυπά ένας τετραπύρηνος επεξεργαστής που είναι χρονισμένος στα 1.2 GHz και σε συνεργασία με τη RAM του 1 GB εγγυάται ικανοποιητική επεξεργασία εφαρμογών και παιχνιδιών χωρίς καθυστερήσεις. Κατά τα άλλα, δεν απουσιάζουν τα Wi-Fi για πρόσβαση σε τοπικά hotspots, Bluetooth 4.0 για ασύρματη συνδεσιμότητα, NFC για ανέπαφη συνδεσιμότητα/μεταφορά αρχείων κ.ά.

 

Άποψη

Η LG τόσο με το L90 όσο και με τα υπόλοιπα μοντέλα της ίδιας σειράς έριξε τις τιμές αλλά κράτησε σε υψηλό επίπεδο τις δυνατότητες του smartphone. Με 249 ευρώ το L90 αποτελεί μια πραγματικά «valueformoney» πρόταση που σίγουρα σας ενδιαφέρει!

 

Εσείς Knock-άρετε;

Το Knock Code είναι ο νέος ασφαλής και εύχρηστος τρόπος για να κλειδώνετε την LG συσκευή σας. Αναμένεται να αντικαταστήσει το pin και το fingerprint (σαρωτή δαχτυλικών αποτυπωμάτων). Το Knock Code μπορεί να αποτελείται από 2 έως και 8 χτυπήματα, δημιουργώντας έτσι πάνω από 80.000 πιθανούς συνδυασμούς. Από την πληθώρα των συνδυασμών που έχει στην κατοχή του ο χρήστης, μπορεί να δημιουργήσει συνδυασμούς απλούς έως και αρκετά πολύπλοκους.

Ο τρόπος εισαγωγής του κωδικού είναι και αυτός ιδιαίτερος και θα δυσκολέψει κάθε κακόβουλη προσπάθεια ανάκτησής του, καθώς μπορεί να εισαχθεί σε οποιοδήποτε μέρος της οθόνης.

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Δίκτυο λειτουργίας: 850/900/1800/1900 (2G), 900/1900/2100 (3G), HSDPA για download 21 Mbps, HSUPA για upload 5,76 Mbps

Οθόνη: πολλαπλής αφής 4,7’’ capacitivetrueIPS, ανάλυση 540 x 960 pixels, 16 εκατ. χρώματα

Κάμερα: 8 megapixels, καταγραφή και αναπαραγωγή HDλήψεων, LEDφλας, (δευτερεύουσα) 1,3 megapixels

Μνήμη: RAM 1 GB, αποθηκευτικός χώρος 8 GB, επεκτάσιμος μέσω microSD, 5 GBGoogleDrive

Λειτουργικό σύστημα: Android 4.4 KitKat

Επεξεργαστής: τετραπύρηνος χρονισμένος στα 1.2 GHz

Μπαταρία: 2.450 mAh

Διαστάσεις: 131 x 65 x 9,7 χιλ.

Βάρος: 126 γρ.

Τιμή: 249 ευρώ