LG GPad 7.0

52

LG επέστρεψε στα tablets με το GPad των 7 ιντσών. Οικονομική πρόταση, με Android 4.4.2 KitKat, συνδεσιμότητα QPair, ζωντανά χρώματα και, φυσικά, KnockCode!

 

Στην ανερχόμενη αγορά των tablets, και ειδικά των μικρών ταμπλετών (στις 7 ίντσες), υπάρχει έντονος ανταγωνισμός. Είναι οι έξυπνες συσκευές με το κατάλληλο μέγεθος για να είναι φορητές και εύχρηστες, αλλά και σε προσγειωμένες τιμές. Τη διαφορά κάνουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά και οι δυνατότητες που ενσωματώνουν σε κάθε μοντέλο οι κατασκευάστριες εταιρείες. Στο GPad 7.0 λοιπόν η LG ενσωμάτωσε τα πιο καινοτόμα γνωρίσματα της κατηγορίας, σε μικρό μέγεθος και ανταγωνιστική τιμή.

 

Design

 

Οι διαστάσεις 189,3 x 113,8 x 10,2 χιλ. του LGGPad 7.0 το κάνουν να ξεχωρίζει για τον σχεδιασμό του, ο οποίος αν και δεν εντυπωσιάζει σε σύγκριση με μοντέλα με αλουμινένια εμφάνιση, το κάνουν πολύ φορητό. Έτσι, η μετάβαση από ένα smartphoneστο tablet γίνεται ομαλά και χωρίς να δυσκολεύει στην καθημερινή του χρήση.

 

Γενικότερα, η σχεδίαση και τοποθέτηση των πλήκτρων της συσκευής δεν ακολουθεί την ίδια τακτική με το LGG2 ή το LGG3, δηλαδή τα κουμπιά λειτουργίας δεν βρίσκονται τοποθετημένα πίσω, αλλά στα πλάγια. Και αυτό ίσως γιατί η εταιρεία δεν ήθελε τα smartphones και τα tabletsτης να έχουν ίδιο design.

 

Το βάρος της συσκευής έχει πέσει στα 297 γραμμάρια, κάτι ευχάριστο που βοηθάει αρκετά στη μεταφορά αλλά και όταν το κρατάμε με το ένα χέρι.

 

Multimedia

Η οθόνη του GPad 7.0 είναι των 7 ιντσών και με ανάλυση 1.280 x 800 pixels, δηλαδή HD (υψηλής ανάλυσης), δεν πρόκειται να ξεχωρίζετε τα pixels, αλλά θα απολαμβάνετε έντονα και ζωντανά χρώματα. Επίσης, χάρη στην τεχνολογία του πάνελ, IPSLCD, ο κάτοχος της ταμπλέτας αξιοποιεί πολύ καλές γωνίες θέασης.

 

Στο θέμα των καμερών, στο πίσω μέρος υπάρχει η κύρια των 5 megapixels, η οποία ναι μεν έχει αυτόματη εστίαση, αλλά απουσιάζει το φλας που θα αποδεικνυόταν πολύ χρήσιμο στις νυχτερινές λήψεις μας. Η μπροστινή κάμερα των 1,3 megapixelαναλαμβάνει τις βιντεοκλήσεις και τις φωτογραφίες-πορτρέτα (selfies) με καλά αποτελέσματα.

 

Όσον αφορά τον αποθηκευτικό χώρο, η εταιρεία επέλεξε σε αυτό το μοντέλο να εξασφαλίσει 8 GB για να αποθηκεύετε τα δεδομένα σας, αλλά και θύρα microSD μέσω της οποίας μπορείτε να έχετε επιπλέον μνήμη έως 64 GB. Εντυπωσιασμένοι θα μείνετε από την αυτονομία της επτάιντσης ταμπλέτας, αφού 4.000 mAh είναι υπεραρκετά για μεγάλη διάρκεια χρήσης.

 

Συνδεσιμότητα

 

Το LGGPad 7.0 δεν δέχεται κάρτα SIM ούτε επιτρέπει την πρόσβαση σε 3Gδίκτυο, οπότε ο μόνος τρόπος για να συνδεθείτε στο διαδίκτυο είναι μέσω του Wi-Fi. Σχετικά με το λειτουργικό, που δεν είναι άλλο από το Android 4.4.2 KitKat, έχουμε να πούμε μόνο τα καλύτερα, καθώς πρόκειται για την τελευταία έκδοση του λειτουργικού της Google, την οποία έχουμε γνωρίσει ήδη στα smartphonesτης εταιρείας.

 

Αρκετά χρήσιμη πιστεύουμε ότι θα φανεί η δυνατότητα του QPair, δηλαδή του συγχρονισμού του tablet με το LG smartphone. Το LG G Pad 7.0 συνδυάζεται με το Android smartphone σας για να μπορείτε να λαμβάνετε σημαντικές κλήσεις και μηνύματα κειμένου και να απαντάτε απευθείας από το tablet σας.

 

Επίσης, με το DualWindowχωρίζετε την οθόνη για να εκτελέσετε απλά περισσότερες εργασίες. Ανοίξτε δυο διαφορετικές εφαρμογές στο tablet και κάντε μεταφορά και απόθεση του περιεχομένου από το ένα παράθυρο στο άλλο.

 

Τέλος, η κατασκευάστρια εταιρεία επέλεξε για επεξεργαστή τον Snapdragonτης Qualcomm, με τέσσερις πυρήνες και χρονισμό στα 1.2 GHz. Από κάθε άποψη δεν παρατηρήσαμε κολλήματα και καθυστερήσεις στις εφαρμογές ή ακόμη και σε βαριά παιχνίδια.

 

Άποψη

 

Μπορεί το κύριο εργαλείο μας να είναι το smartphone, αλλά πλέον έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας το tablet. Γι’ αυτό και θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην επιλογή της κατάλληλης (για εμάς) ταμπλέτας. Το LGGPad 7.0 είναι ένα ισορροπημένο tablet με δυνατά χαρακτηριστικά που πρέπει να τσεκάρετε.

 

Φυσικά με KnockCode!

 

Το Knock Code είναι ο νέος ασφαλής και εύχρηστος τρόπος για να κλειδώνετε την LG συσκευή σας. Αναμένεται να αντικαταστήσει το pin και το fingerprint (σαρωτή δαχτυλικών αποτυπωμάτων). Το Knock Code μπορεί να αποτελείται από 2 έως και 8 χτυπήματα, δημιουργώντας έτσι πάνω από 80.000 πιθανούς συνδυασμούς. Από την πληθώρα των συνδυασμών που έχει στην κατοχή του ο χρήστης, μπορεί να δημιουργήσει συνδυασμούς απλούς έως και αρκετά πολύπλοκους.

Ο τρόπος εισαγωγής του κωδικού είναι και αυτός ιδιαίτερος και θα δυσκολέψει κάθε κακόβουλη προσπάθεια ανάκτησής του, καθώς μπορεί να εισαχθεί σε οποιοδήποτε μέρος της οθόνης.

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά

 

Οθόνη: πολλαπλής αφής 7’’ IPSLCD, ανάλυση 1.280 x 800 pixels, 16 εκατ. χρώματα

 

Κάμερα: (κύρια) 5 megapixels, autofocus, (δευτερεύουσα) 1.3 megapixel

 

Μνήμη: RAM 2 GB, αποθηκευτικός χώρος 8 GB, επεκτάσιμος μέσω microSDέως 64 GB

 

Λειτουργικό σύστημα: Android 4.4.2 KitKat

 

Επεξεργαστής: τετραπύρηνος QualcommSnapdragonχρονισμένος στα 1.2 GHz

 

Συνδεσιμότητα: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, dual-band, Wi-Fi hotspot, Wi-Fi Direct, DLNA, QPair, Bluetooth 4.0

 

Μπαταρία: 4.000 mAh

 

Διαστάσεις: 189,3 x 113,8 x 10,2 χιλ.

 

Βάρος: 297 γρ.

 

Τιμή: 169 ευρώ