LG G4: Το πιο πολλά υποσχόμενο smartphone της εταιρείας

60

ΗLGElectronics(LG)παρουσιάζει σήμερα το πολυαναμένομενο LG G4, σε εκδηλώσεις που διοργανώνονται σε πόλεις παγκοσμίως, και πιο συγκεκριμένα σε Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Παρίσι, Σιγκαπούρη, Κωνσταντινούπολη και Σεούλ. Περίπου 1.000 καλεσμένοι από όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν για να δουν το νέο smartphone της εταιρείας, το LG G4, τον διάδοχο του G3, που και αυτό ξεπέρασε κάθε προσδοκία, τόσο σε πωλήσεις, όσο και σε βραβεία που έλαβε από τον κλάδο. Ανάμεσα στους πρώτους χρήστες του LG G4 θα είναι 4.000 τυχεροί, που θα παραλάβουν το νέο smartphone, ως μέρος της μεγαλύτερης μέχρι σήμερα καταναλωτικής καμπάνιας “Consumerexperience” της εταιρείας.

Με το G4, η LG επικεντρώθηκε στο να πετύχει την απόλυτη κομψότητα, τη μοναδική εμπειρία θέασης και την ανθρωποκεντρική εμπειρία χρήσης. Η φωτογραφική μηχανή του LG G4 διαθέτει φακό με διάφραγμα F1.8, κάτι σπάνιο για μια smartphone συσκευή, που επιτρέπει σε 80% περισσότερο φως να φτάνει στον αισθητήρα εικόνας, σε σχέση με το LG G3. Η καινοτομική κάμερα συνδυάζεται άψογα με τη νέα οθόνη IPS Quantum, που είναι καλύτερη ακόμα και από την πρωτοποριακή οθόνη Quad HD που εισήγαγε στην αγορά το LG G3. Το LG G4 ενσωματώνει την ανθρώπινη αντίληψη, που είναι σαφώς ορατή στην εξωτερική σχεδίαση Slim Arc της συσκευής και στο περιβάλλον χρήστη.

«Υλοποιούμε την υπόσχεσή μας για ‘Καινοτομία για μια καλύτερη ζωή’ με ένα premiumκαι κομψό σχεδιαστικά smartphone, εστιάζοντας περισσότερο στο να παρέχει μια ισορροπημένη εμπειρίας χρήσης, που μπορεί να αναμετρηθεί με τα καλύτερα των καλύτερων», δήλωσε ο Juno Cho, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της LG ElectronicsMobileCommunicationsCompany. «Θέλαμε να δώσουμε στους καταναλωτές μια πραγματικά ανθρωποκεντρική συσκευή, που να συνδυάζει αναλογικά στοιχεία του παρελθόντος, με τεχνολογίες που προσφέρουν σύγχρονες υψηλές επιδόσεις. Από το σχεδιασμό έως τη φωτογραφική μηχανή, την οθόνη και το UX, το LGG4 αποτελεί το πιο φιλόδοξο και πολλά υποσχόμενο smartphoneπου έχουμε δημιουργήσει μέχρι σήμερα».

 

Άνετος και κομψός σχεδιασμός

Η LG έδωσε μεγάλη προσοχή στα υλικά που χρησιμοποίησε για την κατασκευή της νέας της ναυαρχίδας. Το LG G4 είναι διαθέσιμο σε έξι υπέροχα χρώματα πίσω όψης, που είναι καλυμμένη με αυθεντικό δέρμα, επεξεργασμένο στο χέρι. Η διαδικασία φυτικής βαφής που ακολουθήθηκε αποτελεί μία παλιά παράδοση, που απαιτεί εξειδικευμένους τεχνίτες, για να επεξεργαστούν και να βάψουν το δέρμα. Τα διαθέσιμα χρώματα του G4 είναι πλούσια, με ζεστές αποχρώσεις, που ως αυθεντικά, αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου. Ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι το βαμμένο με φυτικά χρώματα δέρμα είναι φιλικό προς το περιβάλλον και μπορεί να ανακυκλωθεί εύκολα, αφού δεν έχουν χρησιμοποιηθεί δραστικές χημικές ουσίες κατά την επεξεργασία του. Η οπίσθια όψη του G4 είναι ωστόσο διαθέσιμη και σε άλλες επιλογές υλικών, όπως ‘CeramicWhite’ (λευκό) με μοτίβα 3D, ‘MetallicGray’ (μεταλλικό Γκρι) με ιδιαίτερη τεχνοτροπία και λαμπερή απόχρωση ‘ShinyGold’ (χρυσαφί).

Η άνετη κομψότητα του LG G4 είναι μια ευχάριστη αλλαγή, ξεφεύγοντας από τις ομοιόμορφες, επίπεδες, μεταλλικές κατασκευές που έχουν καθιερωθεί στη βιομηχανία. Ο σχεδιασμός του LG G4 είναι ο χαρακτηριστικός της LG ‘SlimArc, εκτείνεται σε όλο το μήκος της συσκευής και τονίζεται από την οθόνη που επίσης διαθέτει ελαφριά καμπυλότητα. Πέρα από την ιδιαιτερότητα του σχήματος, ο σχεδιασμός SlimArc προσφέρει στη συσκευή και ανθεκτικότητα 20% περισσότερο από ένα επίπεδο smartphone, αν πέσει κάτω με την πλευρά της οθόνης, και παράλληλα δίνει στη συσκευή ακόμα πιο άνετη και ασφαλή αίσθηση στο χέρι.

Ο εξωτερικός σχεδιασμός αντικατοπτρίζεται επιπλέον και στο περιβάλλον χρήσης του νέου smartphone, το οποίο περιλαμβάνει απλά και φυσικά γραφικά. Στο LG G4, τα χρώματα στα εικονίδια με τις στρογγυλεμένες άκρες είναι πιο φωτεινά, σύμφωνα με τον σχεδιασμό Slim Arc. Επιπλέον, το ‘Smart Notice widget’ αλλάζει αυτόματα φόντο και χρώμα κειμένου, με βάση την εικόνα της αρχικής οθόνης που θα επιλέξει ο χρήστης.

Εξαιρετική Εμπειρία Θέασης

Η LG σχεδίασε τη φωτογραφική μηχανή των 16MP στο LG G4 προκειμένου να απαθανατίζει πανέμορφες, μοναδικές εικόνες, ακόμη και κάτω από λιγότερο κατάλληλες συνθήκες φωτισμού. Η κάμερα διαθέτει έναν ευρύ φακό με διάφραγμα F1.8, που επιτρέπει σε 80% περισσότερο φως να φτάνει στον αισθητήρα. Η LG βελτίωσε ακόμη περισσότερο την απόδοση της φωτογραφική μηχανής σε χαμηλό φωτισμό με το OIS 2.0, το οποίο διπλασιάζει την απόδοση του βελτιωμένου OIS+, επεκτείνοντας το εύρος της σταθεροποίησης της εικόνας από ένα βαθμό, σε δύο, στους άξονες Χ και Υ, και με την προσθήκη για πρώτη φορά κι ενός τρίτου άξονα.

Νέο χαρακτηριστικό για το G4 αποτελεί και η λειτουργία ‘Manual Mode’, που επιτρέπει σε έμπειρους φωτογράφους να εξασκούνται σε πιο καλλιτεχνικές φωτογραφήσεις, επιτρέποντάς τους να ελέγχουν άμεσα την εστίαση, την ταχύτητα του κλείστρου, το ISO, την αντιστάθμιση της έκθεσης και την ισορροπία του λευκού σε κάθε τους λήψη. Οι έμπειροι φωτογράφοι μπορούν να αποθηκεύουν τις φωτογραφίες τους σε μορφή αρχείου ‘RAW’, εκτός από JPEG, για ακόμη πιο μεγάλη ακρίβεια στην επεξεργασία, χωρίς την οποιαδήποτε απώλεια των λεπτομερειών.

Η προηγμένη φωτογραφική μηχανή του LG G4 συμπληρώνεται από τη λειτουργία αισθητήρα ColorSpectrumSensor’ (CSS), το πρώτο χαρακτηριστικό του είδους του που ενσωματώνεται σε ένα smartphone. Ο αισθητήρας CSS βελτιώνει την απόδοση των χρωμάτων, ‘διαβάζοντας’ με ακρίβεια τις τιμές RGB του περιβάλλοντος φωτισμού σε ένα πλάνο, καθώς και του υπέρυθρου φωτός που αντανακλάται από τα αντικείμενα. Ο αισθητήρας CSS χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες για να ρυθμίσει την ισορροπία του λευκού και του χρώματος του φλας της, ώστε να δημιουργηθούν εικόνες τόσο φυσικές, σαν να τις έβλεπε κάποιος με γυμνό μάτι. Χάρη στον αισθητήρα CSS, το κόκκινο δεν εμφανίζεται πλέον ως φωτεινό πορτοκαλί, ούτε το λευκό ως θαμπό κίτρινο.

Για ακόμα καλύτερες φωτογραφίες ‘selfies’, η LG συμπεριέλαβε μία κορυφαία για την αγορά εμπρόσθια κάμερα 8MP, για απόλυτα ευκρινή, λεπτομερή πορτρέτα και ομαδικές φωτογραφίες. Η λειτουργία GestureIntervalShot βελτιώνει ακόμη περισσότερο την αρχική λειτουργία ‘GestureShot’, τραβώντας τέσσερις φωτογραφίες με διαφορά δύο δευτερολέπτων μεταξύ τους, μεγιστοποιώντας έτσι την πιθανότητα να φωτογραφηθεί το τέλειο πλάνο κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες. Η έναρξη της διαδικασίας γίνεται πολύ εύκολα, με το να ανοιγοκλείσει κάποιος το χέρι του δυο φορές μπροστά από το φακό.  

Κάνοντας ένα γενναίο άλμα στην τεχνολογία της εικόνας, το LGG4 αποτελεί το πρώτο smartphoneπου είναι εξοπλισμένο με τη νέα IPSQuantumDisplay οθόνη 5,5 ιντσών της LGDisplay, που προσφέρει 20% καλύτερη αναπαραγωγή χρωμάτων, 25% βελτίωση της φωτεινότητας και 50% μεγαλύτερη αντίθεση. Πρόκειται για την πρώτη οθόνη QuadHDπου χρησιμοποιεί τεχνολογία ‘AdvancedIn-CellTouch’ (AIT), που συνδυάζει οθόνη LCDκαι αισθητήρα αφής σε ένα ενιαίο στρώμα για ακόμα καλύτερη αναπαραγωγή των χρωμάτων και ευαισθησία στο άγγιγμα. Η νέα οθόνη έχει προσαρμοστεί βάσει του προτύπου DCI (DigitalCinemaInitiatives) για την απόδοση των χρωμάτων, που χρησιμοποιείται από τα κορυφαία studioτου Hollywood.

Δύναμη και Επιδόσεις

Στο G4, η καλύτερης ποιότητας οθόνη δεν συνεπάγεται και υψηλότερη κατανάλωση μπαταρίας. Το LGG4 είναι εξοπλισμένο με μία αποσπώμενη μπαταρία υψηλής χωρητικότητας 3,000mAh, ένα σπάνιο χαρακτηριστικό των σημερινών high-endsmartphones. Σε συνδυασμό με τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ο γρήγορος και ενεργειακά αποδοτικός επεξεργαστής Qualcomm®Snapdragon™ 808 με τεχνολογία X10 LTE, το LGG4 μπορεί άνετα να αντέξει μία ολόκληρη ημέρα με κανονική λειτουργία. Για την ακρίβεια, το LGG4 μπορεί να ‘αντέξει’ έως και 20% περισσότερο από το G3, με μπαταρία ίδιας χωρητικότητας.

Σηματοδοτώντας την πρώτη επίσημη παρουσίαση στο κοινό του επεξεργαστή SnapdragonTM 808, ο Dr. PaulE. Jacobs, ExecutiveChairmanτης QualcommIncorporatedανέβηκε στη σκηνή της Νέας Υόρκης μαζί με τον κ. Cho, ενώ ο JimDoh, ViceChairmanτης Qualcommπαρευρέθηκε στην παρουσίαση της Σεούλ.

 «Η LGκαι η QualcommTechnologiesσυνεργάστηκαν από το αρχικό στάδιο της δημιουργίας του επεξεργαστή Snapdragon 808, προκειμένου να συγχρονίσουν εξειδικευμένα τις τεχνολογίες και να κάνουν αρκετά από τα μοναδικά χαρακτηριστικά του LGG4 πραγματικότητα», δήλωσε επιπλέον ο Dr. PaulE. Jacobs. «Το αποτέλεσμα είναι το νέο smartphoneG4, που αποτελεί το ιδανικό παράδειγμα του πως οι καλύτερες τεχνολογίες βελτιστοποιούνται για να ανταποκριθούν στις ανάγκες των καταναλωτών».

Ανθρωποκεντρικό UX

Το νέο LGG4 αποτελεί την πρώτη συσκευή της LGπου χρησιμοποιεί το νέο ανθρωποκεντρικό περιβάλλον λειτουργίας UX 4.0, που υπόσχεται μεγαλύτερη ευκολία και άνεση, ενώ κατανοεί και ανταποκρίνεται ακόμα καλύτερα στις μοναδικές ανάγκες κάθε χρήστη. Το ανανεωμένο UXεξαλείφει τα περιττά βήματα, ενώ παρέχει περισσότερες επιλογές διαμόρφωσης για προχωρημένους χρήστες.

 • Η λειτουργία QuickShot επιτρέπει την άμεση λήψη φωτογραφιών, όταν  η οθόνη είναι σε κατάσταση αναμονής. Η κάμερα ενεργοποιείται πιέζοντας απαλά δύο φορές το «Έξυπνο Πίσω Πλήκτρο» (RearKey) της συσκευής. Το LGG4 διαθέτει επιπλέον εξαιρετικά γρήγορη εκκίνηση κάμερας, μέσα σε μόλις έξι δέκατα του δευτερολέπτου.
 • Η νέα Gallery προσφέρει πολύ γρήγορη πρόσβαση και αναζήτηση ανάμεσα σε χιλιάδες φωτογραφίες και προβολή τους με χρονολογική σειρά. Η λειτουργία ‘Memories’ οργανώνει αυτόματα τις φωτογραφίες και τα videoσε album για κάθε περίσταση, ανάλογα με το μέρος και την ώρα που τραβήχτηκε η κάθε φωτογραφία, χωρίς να χρειάζεται να γίνουν uploadστο cloud.
 • Η λειτουργία EventPocket δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να δημιουργεί ένα ενιαίο ημερολόγιο, επιλέγοντας και ενσωματώνοντας σε αυτό ανεξάρτητα eventsαπό διαφορετικά ημερολόγια και SocialMedia, με απλή διαδικασία ‘draganddrop’. Μετά την ολοκλήρωση των αρχικών ρυθμίσεων, δεν υπάρχει πλέον η ανάγκη να μπαίνει σε πολλά διαφορετικά ημερολόγια, αλλά μόνο σε ένα.
 • Η ανανεωμένη λειτουργία SmartNotice προσφέρει ακόμα πιο προσωποποιημένες ειδοποιήσεις για τον καιρό, τα ταξίδια και ακόμα περισσότερα θέματα, αναλύοντας την καθημερινή ρουτίνα του χρήστη και το πρόγραμμά του, όπως το πώς πάει στη δουλειά του. Αυτό επιτρέπει στη λειτουργία ‘SmartNotice’ να στέλνει προσωποποιημένες ειδοποιήσεις, όπως «Σιγουρέψου ότι πήρες μια ομπρέλα καθώς πηγαίνεις προς το Μετρό».
 • Η λειτουργία QuickHelp επιτρέπει στους χρήστες να αναζητούν άμεσα απαντήσεις σε οποιαδήποτε ερώτηση για τη χρήση του LGG4, από το ‘SmartNoticewidget’. Η λειτουργία ‘QuickHelp’ μπορεί επιπλέον να καθοδηγήσει τους χρήστες για την ολοκλήρωση των ρυθμίσεων του G4 και ακόμα και να προγραμματίζει ένα τηλεφώνημα με τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης πελατών.

Η LGέχει συνάψει συνεργασίες με στόχο την αναβάθμιση της συνολικής εμπειρίας του χρήστη του νέου LGG4. Έτσι, τoπρόγραμμα ‘GoogleOffice’ είναι προ-εγκατεστημένο στη νέα συσκευή για εύκολη ανταπόκριση on-the-go, ενώ οι χρήστες του G4 θα λαμβάνουν δωρεάν για δύο χρόνια επιπλέον 100GB αποθηκευτικού χώρου στο ‘GoogleDrive. Με τη λειτουργία ‘MirrorLink’ και το LGG4, οι ιδιοκτήτες οχημάτων Volkswagen θα έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν μια ειδικά σχεδιασμένη για αυτοκίνητα έκδοση του περιβάλλοντος του G4 στην κεντρική οθόνη του ταμπλό, για άμεση ενσωμάτωση του περιεχομένου των επαφών, της πλοήγησης και της μουσικής από το νέο smartphone.

Το νέο LGG4 θα ξεκινήσει την παγκόσμιά του διάθεση στις 29 Απριλίου στην Κορέα και σταδιακά θα διατεθεί από περίπου 180 παρόχους ανά τον κόσμο. Λεπτομέρειες για την τιμή και τη διάθεσή του θα ανακοινώνονται σε κάθε αγορά ξεχωριστά. Στην ελληνική αγορά το LGG4 αναμένεται να είναι διαθέσιμο από τις αρχές του Ιουνίου.

Κύρια Τεχνικά Χαρακτηριστικά LGG4*:

 

 • Επεξεργαστής: Qualcomm Snapdragon™ 808 με X10 LTE
 • Οθόνη: 5.5 ιντσών Quad HD IPS Quantum Display (2560 x 1440, 538ppi)
 • Μνήμη: 32GB eMMC ROM, 3GB LPDDR3 RAM / microSD slot
 • Κάμερα: Πίσω 16MP με F1.8 Aperture / OIS 2.0 / Μπροστά 8MP με F2.0 Aperture
 • Μπαταρία: 3,000mAh (αποσπώμενη)
 • Λειτουργικό Σύστημα: Android 5.1 Lollipop
 • Μέγεθος: 148.9 x 76.1 x 6.3 – 9.8 mm
 • Βάρος: 155g
 • Δίκτυα: 4G / LTE / HSPA+ 21 Mbps (3G)
 • Συνδεσιμότητα: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / Bluetooth 4.1LE / NFC / USB 2.0
 • Χρώματα: (Κεραμικό) Metallic Gray / Ceramic White / Shiny Gold /

(ΑυθεντικόΔέρμα) Black / Brown / Red / Sky Blue / Beige / Yellow

 • Άλλα: Manual Mode / Gesture Interval Shot / Quick Shot