LG G4: 769 ευρώ

142

Είναι αρκετή η νέα ναυαρχίδα της LG;

Το G4, η νέα ναυαρχίδα της LG, συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του G3, το οποίο όταν εμφανίστηκε έπρεπε ουσιαστικά να αντιμετωπίσει το Samsung Galaxy S5 που δεν ενθουσίασε όσο αναμενόταν την αγορά.

Γι’ αυτό και η αποστολή του G4 είναι πιο δύσκολη από τον προκάτοχό του, επειδή έχει απέναντί του το Samsung Galaxy S6. Θα τα καταφέρει άραγε;

Design

Στον τομέα του σχεδιασμού και της κατασκευής, το LGG4 «φωνάζει» από μακριά ότι είναι της LG. Ακολουθεί το ίδιο σχέδιο με τους προκατόχους του, αλλά και διαθέτει τις λεπτομέρειες για να ξεχωρίσει.

Η νέα συσκευή της LG λοιπόν είναι μικρότερη, ελαφρύτερη και πιο «μαζεμένη» από το G3, για να το χρησιμοποιείτε πιο εύκολα μιας και η οθόνη έχει ανεβεί στις 5,5 ίντσες. Η μπροστινή πλευρά φέρει την οθόνη, το ακουστικό και τους αισθητήρες, με το πλαίσιο να είναι μικρό, όπως και οι συνολικές διαστάσεις. Η πίσω πλευρά φιλοξενεί τα πλήκτρα χειρισμού, μια «κληρονομιά» από την εποχή του G2, αν και αυτή τη φορά τα πλήκτρα είναι λίγο πιο βυθισμένα σε σχέση με το κεντρικό πλήκτρο, για να τα εντοπίζει ο χρήστης πιο εύκολα.

Όσον αφορά την κατασκευή του G4, η κατασκευάστρια εταιρεία επέλεξε (ξανά) το πλαστικό, αλλά πρέπει να παραδεχτούμε πως αν και δεν είναι αλουμίνιο, είναι πολύ καλά δουλεμένο. Μάλιστα, το καπάκι της συσκευής είναι αποσπώμενο και μπορεί να τοποθετηθεί ένα κάλυμμα με δέρμα, το οποίο -όπως αποκάλυψε η εταιρεία στην επίσημη παρουσίαση του κινητού στην Ελλάδα- χρειάζεται επεξεργασία 4 μηνών.

Οθόνη

Αντικειμενικά, η οθόνη του LG G4 είναι η καλύτερη που έχει ενσωματώσει η εταιρεία σε κινητό της. Σύμφωνα με την LG, ονομάζεται IPS Quantum Display και αναφέρει πως η χρωματική της απόδοση πλησιάζει το 90% του εύρους χρώματος του προφίλ RGB. Η δε χρωματική απόδοση της οθόνης συνδυάζεται και με τη μέγιστη δυνατή ανάλυση που μπορεί να συναντήσει κανείς σε συσκευή που κυκλοφορεί στην αγορά. Το γραφικό περιβάλλον της συσκευής και κάθε είδους φωτογραφία ή βίντεο παρουσιάζονται στην οθόνη σαν να είναι ζωγραφισμένα ή… τυπωμένα σε αυτή, με τη λεπτομέρεια να εντυπωσιάζει όσο και η χρωματική της απόδοση.

Κάμερα

Η κατασκευάστρια LG επέλεξε το G4 ως το πρώτο κινητό για να αυξήσει την ανάλυση του αισθητήρα της κάμερας στα 16 megapixels (από 13), ενώ ταυτόχρονα η κάμερα έρχεται και με επιπλέον ουσιαστικές βελτιώσεις.

Όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά της κάμερας του G4 προσφέρουν ένα τελικό αποτέλεσμα που είναι ένα από τα καλύτερα που μπορεί να βρει κανείς σε κινητό τηλέφωνο στην αγορά. Η εγγραφή βίντεο με τη σειρά της εκμεταλλεύεται όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά της κάμερας, με τη συσκευή να μπορεί να καταγράφει αρχεία ανάλυσης 4K. Η λεπτομέρεια των βίντεο είναι και αυτή κορυφαία, ενώ η κάμερα δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα στην γρήγορη κίνηση και τις εναλλαγές φωτισμού.

Λειτουργικό σύστημα

Στο G4 συνδυάζονται οι δυνατότητες του Android 5.1 με τις νέες λειτουργίες του interfaceUX, χάρη στο οποίο η πολύχρωμη εμφάνιση των προηγούμενων εκδόσεων έχει αντικατασταθεί από μια πιο μονόχρωμη στις περισσότερες επιλογές, με το μενού των ρυθμίσεων να έχει δεχθεί τις περισσότερες αλλαγές.

Επιδόσεις

Όσον αφορά το hardware του G4, το G4 χρησιμοποιεί λύση της Qualcomm, και συγκεκριμένα τον Snapdragon 808, με τέσσερις Α-53 πυρήνες χρονισμένους στα 1,44 GHz και δύο Α-57 χρονισμένους επίσης χαμηλότερα, στα 1,8 GHz.

Σε καθημερινή χρήση το G4 έχει την απόδοση που περιμένει κανείς από μια συσκευή της κατηγορίας του, με όλες τις εφαρμογές να εκκινούν χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση και τη συσκευή να συνεχίζει την εκτέλεσή τους χωρίς να μειώνεται η απόδοσή της.

Το G4 έρχεται με 32 GB αποθηκευτικό χώρο και 3 GB RAM, ενώ μπορεί να δεχτεί και κάρτα μνήμης.

Μπαταρία

Με την αρκετά μεγάλη μπαταρία χωρητικότητας 3.000 mAh, οι χρόνοι αναμονής και λειτουργίας δεν αναμένεται να απασχολήσουν τον χρήστη της συσκευής μέσα στη διάρκεια ενός 24ώρου. Ακόμα και με σύνδεση 4G, χρήση της κάμερας και των περισσότερων εφαρμογών, το G4 θα αντέξει μέχρι το βράδυ της ίδιας μέρας χωρίς δυσκολία.

Άρα;

Το LG G4 είναι ένα high-endsmartphoneπου τόσο οι γενικές όσο και οι επιμέρους του λειτουργίες και τα χαρακτηριστικά, το αποδεικνύουν. Ο ανταγωνισμός, όμως, όπως είπαμε και στην αρχή, είναι σκληρός, αλλά το προσωπικό της στοίχημα το έχει κερδίσει. Το G4 είναι ένα τελείως νέο κεφάλαιο στην ιστορία της, χάρη στην κατασκευή της, την κάμερα, την οθόνη και το interface.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Δίκτυο λειτουργίας: 4G LTE-A,dual-band Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 4.0, NFC

Οθόνη: 5,5” QHD (2.560 x 1.440) με πυκνότητα 538ppi

Κάμερα: (κύρια) 16 megapixelsf/1.8, (μπροστινή) 8 megapixels

Μνήμη: RAM 3 GB, αποθηκευτικός χώρος 32 GB (επέκταση με microSD)

Λειτουργικό σύστημα: Android 5.1 με UX 4.0 UI

Επεξεργαστής: 64bit six-core Qualcomm Snapdragon 808 στα 2,1 GHz

Αυτονομία: 3.000 mAh

Διαστάσεις: 149,86 x 76,2 x 10,16 χιλ.

Βάρος: 156 γρ.

Τιμή: 769 ευρώ