LG G Flex, το smartphone που ακολουθεί το περίγραμμα του προσώπου

41

«Το LGGFlexαποτελεί μέχρι στιγμής το καλύτερο παράδειγμα για το πώς θα έπρεπε να είναι ένα curvedsmartphone» δήλωσε ο Dr. Jong-seokPark, πρόεδρος και CEOτης LGElectronicsMobileCommunicationsCompany. «To LG G Flex, με το διακριτικό του σχεδιασμό, το καινοτόμο hardware και την πελατοκεντρική εμπειρίας χρήσης (UΧ), αποτελεί την πιο σημαντική εξέλιξη στο χώρο των smartphones από τότε που η λέξη smartphoneέγινε αναπόσπαστο κομμάτι του καθημερινού μας λεξιλογίου .»

 

Μορφή + Λειτουργία: Σχεδιασμός που αντιλαμβάνεται τις ανθρώπινες καμπύλες

Ο κάθετα καμπυλωτός σχεδιασμός του LGGFlex μειώνει την απόσταση μεταξύ του στόματος και του μικρόφωνου όταν η συσκευή τοποθετείται στο αυτί, με τον τρόπο που έκαναν οι παραδοσιακές τηλεφωνικές συσκευές. Το LGGFlex χρησιμοποιεί ένα τόξο καμπυλότητας που έχει βελτιστοποιηθεί ειδικά για το μέσο πρόσωπο, ώστε να προσφέρει βελτιωμένη φωνή και ποιότητα ήχου. Η καμπύλη αυξάνει την ένταση του ήχου κατά 3dB σε σχέση με ένα συμβατικό smartphone. Επιπλέον, η καμπύλη προσφέρει πιο σταθερό κράτημα και εφαρμόζει πιο άνετα στην πίσω τσέπη. Σε οριζόντια διάταξη, η οθόνη προσφέρει μια IMAX εμπειρία, με αποτέλεσμα να προσφέρει την πιο άνετη γωνία θέασης για να παρακολουθείτε βίντεο ή παίζετε παιχνίδια.

 

Το LGGFlex διαθέτει επίσης το Πίσω Πλήκτρο, που εφαρμόστηκε πρώτη φορά στο LGG2. Με μικρότερη πιθανότητα για απενεργοποίηση του τηλεφώνου από λάθος, λόγω της απουσίας των πλαϊνών πλήκτρων, διατηρεί την ευκολία της χρήσης του δείκτη και με τις ρυθμίσεις της ένταση του ήχου κατά τη συνομιλία.

 

Καινοτομία μέσω της συνεργασίας

Η ανάπτυξη του LG G Flex ήταν δυνατή μόνο μέσα από την επιτυχημένη συνεργασία με τις εταιρείες LG Display και LG Chem. Η 6-ιντσών οθόνη που εμφανίζεται στο G Flex είναι η μεγαλύτερη πλαστική OLED (POLED) οθόνη στον κόσμο που παράγεται μαζικά ειδικά για smartphones. Η εξαιρετικά λεπτή, ελαφιά και εύκαμπτη POLED οθόνη καθώς και το καμπυλωτό OLED πάνελ είναι χτισμένα σε πλαστικά υποστρώματα αντί για γυάλινα, δίνοντας στο LG G Flex το μοναδικό του σχήμα και την αντοχή του. Η POLED οθόνη είναι φωτεινή και πιο ακριβής, χάρη στην εφαρμογή της Real RGB, η οποία περιέχει και τα τρία υπο-pixels – κόκκινο, πράσινο και μπλε – σε ένα pixel.

 

Η LG Chem ανέπτυξε την πρώτη τεχνολογία καμπυλωτής μπαταρίας στον κόσμο, έτσι ώστε να εφαρμόζεται ειδικά στο LG G Flex. Η καμπυλωτή μπαταρία του G Flex έχει σχεδιαστεί με την τεχνολογία της LGChem, Stack & Folding, προσφέροντας μεγαλύτερη σταθερότητα και καλύτερες επιδόσεις. Παρά τη λεπτή της μορφής, η μπαταρία του LG G Flex έχει χωρητικότητα 3.500 mAh, αρκετή ενέργεια για παραπάνω από μια πλήρη ημέρα χρήσης.

 

Με επίκεντρο τους χρήστες τεχνολογίας

Μεταξύ των διαφόρων νέων τεχνολογιών, το LGGFlex είναι το πρώτο smartphone που διαθέτει την επίστρωση SelfHealing” στο πίσω μέρος. Η ελαστική επίστρωση προστατεύει από την καθημερινή φθορά, τις πιθανές γρατσουνιές και τα κοψίματα που μπορεί να προκύψουν στα smartphones χωρίς θήκη, κάνοντας το GFlex να μοιάζει καινούργιο για ακόμα περισσότερο καιρό.

 

Οι χρήστες του LG G Flex θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μουσική από μία ευρεία επιλογή μορφών όπως MP3, ποιότητα CD ή 24 bit/192kHz Hi-Fi. Τα χαρακτηριστικά εμπειρίας χρήσης, όπως το KnockON, το GuestModeκαι το Plug & Pop, τα οποία έχουν λάβει διθυραμβικές κριτικές από την πρώτη παρουσίαση του LG G2, θα βρίσκονται και στο LG G Flex. Ωστόσο, το LG G Flex περιλαμβάνει επίσης μια νέα σειρά από UXχαρακτηριστικά:

 

– Το QTheater δίνει στους χρήστες γρήγορη πρόσβαση σε φωτογραφίες, βίντεο και YouTube απευθείας μετά το ξεκλείδωμα της οθόνης. Αγγίζοντας την οθόνη και σύροντας προς τα έξω κατά μήκος της επιφάνειας με τα δύο δάχτυλα, οι εφαρμογές εμφανίζονται σε  μορφή κουρτινών θεάτρου.

– Το DualWindowχωρίζει τη μεγάλη 6-ιντσών οθόνη σε δύο ξεχωριστά παράθυρα για πιο αποτελεσματικό multitasking.

– Το Swing Lockscreen αλλάζει την εικόνα της οθόνης κλειδώματος ανάλογα με τον τρόπο που ο χρήστης κρατάει το G Flex.

– Με το FaceDetectionIndicator, το LED του Πίσω Πλήκτρου γίνεται πράσινο επιβεβαιώνοντας την ιδιότητά της ανίχνευσης προσώπου και της εστίασης.

– Με το CameraTimer το LEDτου Πίσω Πλήκτρου αναβοσβήνει έτσι ώστε να δείξει ότι η αντίστροφη μέτρηση για τη λήψη φωτογραφίας έχει ξεκινήσει.

– Με το UrgentCallAlertτο LED του Πίσω Πλήκτρου αναβοσβήνει σε κόκκινο χρώμα, όταν αρκετές διαδοχικές κλήσεις από το ίδιο πρόσωπο έχουν μείνει αναπάντητες.

 

Βασικά Χαρακτηριστικά (Κορεάτικη Έκδοση):

–          Chipset: 2.26 GHz Quad-Core Qualcomm® Snapdragon™ 800 (MSM 8974)

GPU: Adreno 330, 450MHz

–          Οθόνη: 6-inch HD (1280 x 720), Curved P-OLED (Real RGB)

–          Μνήμη: 2GB LP DDR3 RAM / 32GB eMMc

–          Camera: Rear 13.0MP / Front 2.1MP

–          Μπαταρία: 3,500mAh (embedded)

–          Λειτουργικό Σύστημα: AndroidJellyBean 4.2.2

–          Μέγεθος: 160.5 x 81.6 x 7.9 – 8.7mm

–          Βάρος: 177g

–          Δίκτυο: LTE-A / LTE / HSPA+ / GSM

–          Συνδεσιμότητα: BT 4.0 / USB 3.0 compatible / WiFi (802.11 a/b/g/n/ac) / NFC

–          Χρώμα: Titan Silver

–          Άλλα: TDMB / Hi-Fi 24bit, 192kHz Playback