Κορυφαία, αλλά άγνωστα, videogames του 2016 (videos)

120

«Πονήματα» μικρών, ανεξάρτητων παραγωγών που θα σε κρατήσουν κολλημένο στο PC ή την κονσόλα σου για ατελείωτες ώρες, αποδεικνύοντας ότι η δημιουργία ενός απολαυστικού βιντεοπαιχνιδιού αποτελεί πρωτίστως υπόθεση φαντασίας και δημιουργικότητας και δευτερευόντως budget.

Gone Home

Θυμίζει θρίλερ ή, καλύτερα, είναι θρίλερ. Μια ταινία τρόμου στην οποία, ωστόσο, μπορείς να συμμετάσχεις υποδυόμενος της Kaitlin, μια 21χρονη η οποία μετά από μήνες απουσίας στο εξωτερικό επιστρέφει στο πατρικό της μόνο και μόνο για να διαπιστώσει με φρίκη ότι οι γονείς της και η ατίθαση αδελφή της έχουν εξαφανιστεί.

 

 

Not A Hero

Μήπως είσαι φανατικός των MAME και ειδικότερα των παλιών, καλών Platform games των ’80s και των ’90s; Αν ναι, εδώ είσαι -βλέπεις, το Not A Hero παίρνει όλα εκείνα τα στοιχεία που κατέστησαν την συγκεκριμένη κατηγορία video games σούπερ δημοφιλή πριν από δύο και πλέον δεκαετίες και την επαναφέρει στο προσκήνιο σε όλη της τη δόξα.

 

Inside

Το πράγματα είναι απλά: ο παίκτης (δηλαδή, εσύ) αναλαμβάνει τον έλεγχο ενός πιτσιρικά που προσπαθεί να γλιτώσει από ορδές τεράτων σε ένα περιβάλλον που θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί το σκηνικό ταινίας που έχει βασιστεί σε κάποιο από τα τρομακτικά «έπη» του Stephen King.

Αλλιώς, η καλύτερη απόδειξη ότι το μόνο πράγμα που χρειάζεσαι για να δημιουργήσεις ένα video game αξιώσεων όπως λέγαμε και στην αρχή δεν είναι ούτε τα σούπερ ρεαλιστικά γραφικά, ούτε το «ψαγμένο» σενάριο αλλά μια καλή ιδέα (έστω κι αν αυτή δεν είναι πρωτότυπη) και, κυρίως, μπόλικο μεράκι στην υλοποίησή της.