Kodak Ektra: Για τους φανατικούς της τεχνολογίας…

397

Την παράσταση κλέβουν οι επαγγελματικού επιπέδου κάμερες του νέου 4G camera-phone, που αιχμαλωτίζουν την κάθε σου στιγμή με ασύλληπτη ποιότητα, με κυριότερα σημεία τη λήψη βίντεο σε ανάλυση 4K και μια ολόκληρη σουίτα προγραμμάτων για επεξεργασία και διαχείριση του υλικού σου.

Η εταιρεία Eastman Kodak και ο Όμιλος Bullitt έφεραν στην ελληνική αγορά το Kodak Ektra, ένα smartphone που σχεδιάστηκε με γνώμονα τη φωτογραφία και διαθέτει πανίσχυρες δυνατότητες καταγραφής και επεξεργασίας εικόνας. Το Kodak Ektra συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία της πλούσιας ιστορίας της Kodak στον τομέα της εικόνας με τις πιο πρόσφατες καινοτομίες στον τομέα της φωτογραφίας με smartphone. Έτσι, επιτρέπει στους απαιτητικούς φωτογράφους να καταγράφουν εξαιρετικές εικόνες σε οποιοδήποτε περιβάλλον, με ένα απίστευτα γρήγορο smartphone, που έχει προσαρμοστεί ειδικά, ώστε να δίνει ό,τι καλύτερο στην ποιότητα εικόνας και στη διαχείριση πολυμέσων.

Οι κάμερες, η δύναμή του
Στην καρδιά του smartphone υπάρχει ένας ταχείας εστίασης αισθητήρας κάμερας 21 megapixels με διάφραγμα f/2.0, και μια κορυφαία στην κατηγορία της μπροστινή κάμερα 13 megapixels με αυτόματη εστίαση PDAF και διάφραγμα f/2.2.
Η ειδικά διαμορφωμένη εφαρμογή κάμερας ελέγχεται από διαισθητικό χειριστήριο αφής, το τύπου SLR περιστροφικό χειριστήριο επιλογής σκηνής, όπου οι προσαρμογές γίνονται σε πραγματικό χρόνο μέσω μιας περιοχής ρυθμίσεων, στις οποίες περιλαμβάνονται οι εξής: HDR, τοπίο, πορτρέτο, μάκρο, σπορ, νυχτερινή, πανόραμα και Bokeh, σε συνδυασμό με μια έξυπνη αυτόματη λειτουργία η οποία επιλέγει αυτόματα τις καλύτερες συνθήκες για τις φωτογραφίες σας. Σε χειροκίνητη λειτουργία, οι πιο προχωρημένοι χρήστες μπορούν να ρυθμίσουν την έκθεση, τον αριθμό ISO, την εστίαση, την αντιστάθμιση λευκού και την ταχύτητα κλείστρου, ενώ τα αποτελέσματα είναι ορατά στην οθόνη καθώς γίνονται οι αλλαγές.

Καθαρές λήψεις από την αρχή
Η κάμερα συνδυάζει υψηλής ποιότητας φωτογραφία, χαμηλού φωτισμού και νυχτερινή φωτογραφία, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία ARCSOFT Night Shot μαζί με μια πιστοποιημένη από την Kodak επίστρωση φακού που επιτρέπει να φθάσει στον αισθητήρα ακόμα περισσότερο φως, ώστε να φωτίζονται οι υποεκτεθειμένες περιοχές και να σταθεροποιείται η εικόνα για να αποφεύγεται η ασάφεια στις αργές ταχύτητες κλείστρου. Η δυναμική εστίαση και η παρακολούθηση αντικειμένων προσφέρουν πρόσθετο έλεγχο στην εστίαση της κάμερας, ενώ εξασφαλίζονται κρυστάλλινες, καθαρές εικόνες μέσω των χαρακτηριστικών αυτόματης μείωσης θορύβου εικόνας, ώστε να μειώνεται έτσι η ανάγκη για εκτεταμένη τελική επεξεργασία.

Με δεκαπύρηνο επεξεργαστή & Android
Το Kodak Ektra διαθέτει εργονομικά ζυγοσταθμισμένο και υψηλής ποιότητας βιομηχανικό σχεδιασμό, που υπογραμμίζει το στυλ της κάμερας και παρέχει ένα αποκλειστικό κουμπί κλείστρου δύο σταδίων σύμφωνα με το οριζόντιο στυλ των παραδοσιακών φωτογραφικών μηχανών. Η συσκευή επίσης διαθέτει την εφαρμογή Super 8, η οποία παρέχει επαγγελματικά εφέ που θυμίζουν τα φιλμ εικόνας Super 8 της Kodak. Ένας ταχύτατος deca-core επεξεργαστής Helio X20 είναι η ψυχή αυτού του smartphone με λειτουργικό σύστημα Android 6.0 Marshmallow.

Επαγγελματική επεξεργασία των φωτογραφιών-βίντεο
Το Kodak Ektra περιλαμβάνει λογισμικό επεξεργασίας εικόνας από τη SnapSeed, το οποίο παρέχει εξαιρετικά εργαλεία για την επεξεργασία εικόνων στη στιγμή, χωρίς να χρειάζεται η λήψη πρόσθετων εφαρμογών. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να μετασχηματίζουν τις εικόνες με επαγγελματικά αποτελέσματα παρόμοια με άλλων δημοφιλών προγραμμάτων επεξεργασίας για υπολογιστές. Ο διαμοιρασμός των αποτελεσμάτων σε πραγματικό χρόνο είναι επίσης εύκολος με ενσωματωμένες εφαρμογές μέσων κοινωνικής δικτύωσης και η εφαρμογή εκτύπωσης Prints είναι ένας απλός τρόπος για να επιλέξετε να εκτυπωθούν επαγγελματικά οι καλύτερες λήψεις σας.

Σκέτη απόλαυση
Μπορεί να υπάρχουν πολλές high-end έξυπνες συσκευές που υπόσχονται υψηλής ποιότητας φωτογραφίες και βίντεο, ωστόσο με το Ektra της Kodak είναι η πρώτη φορά που η λήψη εικόνων αποκτά άλλο νόημα. Η πολυετής εμπειρία της Kodak σε συνδυασμό με τα specs του Ektra δημιούργησαν ένα κινητό τηλέφωνο με απαράμιλλες οπτικοακουστικές δυνατότητες και τεχνολογίες δικτύωσης.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Συνδεσιμότητα: 3G/4G, Wi-Fi, Bluetooth, USB Type-C
Οθόνη: πολλαπλής αφής 5” IPS Full HD, ανάλυσης 1.920 x 1.080, πυκνότητας 441ppi, με επικάλυψη Gorilla Glass
Κάμερα: κύρια 21 megapixels Sony IMX230, f/2.0 με O.I.S. και dual-LED flash, προηγμένη χειροκίνητη λειτουργία, (εμπρόσθια) 13 megapixels, f/2.2, με PDAF
Μνήμη: RAM 3 GB, αποθηκευτικός χώρος 32 GB, επεκτάσιμος μέσω microSD
Λειτουργικό σύστημα: Android 6.0 Marshmallow
Επεξεργαστής: δεκαπύρηνος 64bit MediaTek Helio X20, χρονισμένος στα 2,3 GHz
Αυτονομία: μπαταρία 3.000 mAh λιθίου-ιόντων
Διαστάσεις: 148 x 73 x 9 χιλ.
Τιμή: 649 ευρώ